Taktéž mě to video hodně bavilo, našel jsem včera ještě další, co si pustím, tak přikládám odkaz i sem, kdyby byl zájem
Tak už se na nás pane učiteli nezlobte, my se zkusíme polepšit . Ale vážně, to taky dělá přetlak informací včetně množství závodů F1, pak člověk stěží stíhá taky pracovat a občas se věnovat něčemu jinému, aspoň soudím podle sebe. Pak spíš přivítám klobásky nebo zajímavé cizí kraje .
Jsem si vědom, že jsem děsně otravnej, ale už dávno jsem pochopil, že s tím nemá smysl bojovat, mám to v DNA a neumím to potlačit .
Zní to neuvěřitelně, ale existuje pár lidí, kteří se rozhodli to tolerovat .
Já se Tvou otravností docela dobře bavím, tak hezky pokračuj, jó?
Ale Ty umíš vážně vysvětlovat hodně zajímavě, to bez legrace. Já si to vždycky přečtu ráda, i když už technické věci nepochopím, to jsem vzdala .
Tohle je snad ještě lepší, miluju takovou “kreativitu”.
Musím ty kluky sledovat.
Hezká recese. Lidi vždy měli touhy se bavit vždy.
Sest kol v te dobe dost tahlo, Tyrrell dojel na to ze Good Year ukoncil vyvoj prednich mini pneumatik. Logickym resenim bylo pouziti prednich gum vzadu, zkousel to i March, pozdeji Williams.
Byla to pouze sranda. Viděl jsem i nějakou verzi ve které měl vůz dvě zadní kola za sebou jako Vejtřaska.
Tohle sranda nebyla, ale fotka dvou naprav vzadu Ferrari byl fake. Dve zadni napravy vzadu testoval prave March a Williams, v testech byl o vic nez sekundu rychlejsi nez konvencni ctyrkolova verze, ale prisel ban.
Čtyři kola na přední nápravě byly pouze kvůli aeru. Nekryté přední kola hodně zvyšují aerodynamický odpor vzduchu, proto Tyrrell P34 šel cestou čtyřech malých kol. Na rovinkách byl Tyrrell oproti ostatním pekelně rychlý, ale v zatáčkách kupodivu hodně ztrácel. A Monako? Těžké trápení.
Šestikolka Ferrari na videu je nesmysl. Už tehdy totiž existovaly pravidla o šířce vozu a tam by Ferrari s tak vyčnívajícími zadními koly nesplnilo technické pravidla. O odporu vzduchu přečnívajících kol se zbytečně rozepisovat nebudu.
Samotná dvojmontáž zadních kol je váhový nesmysl.
A dvojité zadní kola za sebou? Dokážeš si představit jak velký odpor by dvě za sebou zadní kola kladly odpor při zatáčení?
To ze kola Ferrari vzadu vycnivaji se zda pac jsou mensi, je tam zkresleni.
March v F1 nakonec nestartoval, ale jezdil Vrchy, Williams FW08B byl pred sezonou 1982 zakazany Frank byl z nej nadseny, prestaveny na ctyrkolku s nim Rosberg vyhral titul.
Představ si navíc další diferák a problémy s ním spojené, včetně váhy. Vyklápěcí ložiska zadní nápravy znám už od vzniku Renaultu 12, takže si je na kolech zadní nápravy dokážu živě představit, ale i s nimi takový vůz musel dostat takový vůz dostat od ostatních v Monaku několik kol. Pokud by dojel až do cíle.
Konkretne FW08 je malinke auto, puvodne navrzene jako vzadu dvounapravovy, nebylo by delsi nez dnesni vozy, po zakazu bylo prestavene, to jsou fakta, vim ze jsou nudna. .
Jinak, P34 v roce 1976 dojeli v Monacu na 2-3 miste, rok 1977 obe auta nedokoncila.
Vím, tehdy jsem držel palce Jodymu a P 34 je dodnes mým nejoblíbenějším vozem F1.
Krása nesmírná. Kam se na ten zvuk hrabe kvičení kyselin.