Z tohto auta sme zatiaľ nevyťažili maximum, povedal Vasseur | Magazín F1 - F1online.sk

Jasne ze hej. Nastavit auto aby krasne zahrialo pneu na jedno kolo nie je ziadny problem. Ten nastava az vtedy, ked si rovnake nastavenie mas preniest do zavodu a uz v zahrievacom kole dostanes gumy tesne pod pracovne okno, v prvom kole vydaju zo seba to najlepsie a potom uz sa len prehrievaju, blistruju a po troch kolach uz len zufalo cakas, kedy budes moct ist prezut.

Nedavno to bol este velky problem pre Ferrari, Q super a v zavode odpadli. Teraz odviedli kus poriadnej prace, zavodne tempo a manazment pneu je na vynikajucej urovni a kvalifikacne tempo je stale nadpriemerne. Na RBR to nestaci, na ostatnych zvacsa ano a verim, ze chytili spravny smer, ktorym sa maju vydat do buducna. Tu sa trochu obavam Hamiltonovho prichodu. Ak mu auto nesadne a bude pozadovat zmeny a robit medialnu masaz(hovoril som, ze auto treba zmenit aby sme boli rychlejsi ale nikto ma nepocuval), ako sa k tomu postavi Elkan? Povie mu, aby sklapol a prisposobil sa tomu, co Ferrari postavilo? Alebo si zavola Vasseura do kanclu a povie mu, nech to auto prerobia, lebo jazdec za ktoreho vysolil sto mega v tom monoposte “nevie odomknut svoj potencial”?

1 Like

ono vykonnostne su zhruba tam kde boli pred dvoma rokmi.

4 Likes

ja myslim, ze maju skor problem pneu chladit ako zohrievat.

a nebude ju ten teply vzduch z chladenia tiez len viac a viac zohrievat pocas zavodu?
edit: oni to urcite vsetci aj vyuzivaju ale myslim, ze len do malej miery. Kazdopadne zaujimava tema a hodnotny prispevok od teba :+1:

Myslim si, ze toto riesenie sa da perfektne vyuzit napriklad na rovinkach. V zakrutach gumy zohrejes tym, ze zatacas ci zosliapnutim plynu na vyjazde zo zakruty. Co vsak na rovinkach? Tam ides dlho rovno a tak gumy postupne stracaju teplotu. Ak vsak navrhnes vyduchy chladenia tak, aby pri nizkych rychlostiach teply vzduch nefukal na gumy aby ich neprehrieval v zakrutach, ale pri rychlostiach povedzme 200+ uz isiel vzduch od chladicov na zadne kolesa a na rovinkach ti udrziava lepsiu teplotu zadnych gum, zo zakruty po rovinke mozes mat ovela lepsi vyjazd bez toho, aby si chladne gumy namahal a drobil. Tym celkovo zlepsis manazment pneu pri schopnych casoch na kolo. Asi varim z vody a nemam ako podlozit, ci to ma hlavu a patu, ale byt inzinierom v teame F1, minimalne by som sa na to pozrel, ci je realne taky efekt dosiahnut.

len ci to dovoluju pravidla, mat aktivny vyduch chladenia. A stale si myslim, ze su radi ak mozu na rovinke tie pneumatiky aspon trochu ochladit

To ani nemusi byt aktivne. Prudenie vzduchu je nelinerne, sprava sa inak pri 50km/h inak pri 150km/h a zasa inak pri 250km/h. Je to otazkou tvarovania karoserie.

Ale moze byt ze mas pravdu ty a na rovinkach skor chladia na zvysok kola a ja vymyslam somariny :blush:

zaujimave, a fajn ze vymyslas