Réžia priameho prenosu si počas VC Maďarska musela dávať veľký pozor, aby do éteru púšťala len vysielačky bez vulgarizmov. Tých bolo neúrekom najmä pre problémy s GPS systémom FIA, pre ktorý poriadne nefungovala signalizácia modrých vlajok. Tota Wolffa však nahnevali aj inžinieri konkurenčných tímov, ktorí si podľa jeho názoru neplnili svoje povinnosti.
Pekne vidno ako sú títo rádoby piloti len obyčajní krútiči volantov. Absolútne žiadny prehľad o dianí na trati, nič. Vypadne jedna elektronická blbosť a sú nahratí
Modré vlajky jsou nekonečný příběh.
Třeba ve vytrvalostních sériích se modré vlajky nepoužívají a pomalí jezdci třeba z nižších tříd vůbec nemají povinnost rychlejším vozům uhýbat.
Možná se to divákům F1 nebude zdát, ale bez modrých vlajek je závod mnohem bezpečnější.
Možná by stálo za zvážení zrušeni modrých i v F1.
No tak to máš áčko, tohle jsem viděla snad dokonce v přímém přenosu. Vždyť je to jedna z nosných scén F1 a vznikla právě tím, že Piquet dojížděl Salazara o kolo: https://www.youtube.com/watch?v=6XyjFfLsRyo
Ale modré vlajky v závodech existují snad už od začátku minulého století, jen se různě mění pravidla používání. V téhle podobě v F1 snad někdy od poloviny devadesátých let, jestli nekecám.
Piquetovou znakovou řeč si pamatuji pouze z fotek, ale celou situaci vidím poprvé. Tehdy jsem byl dlouhodobě na Slovensku, které bylo formulově hodně zaostalé a závody nevysílali.
Seš na slovenském fóru, tak si rozmysli, co říkáš ! Chudák Salazar, v Chile si ho vážili, jezdil i Le Mans, Indy, Dakar, a stejně si většina lidí pamatuje jenom jak ho zbouchal Piquet .
Pouze říkám tehdejší realitu. Na Slovensku se tehdy moc závodů nejezdilo. Vzpomínám si pouze na Rallye Tatry a okruh na letišti v Piešťanech. Dokonce si ani nevzpomínám, že by každou druhou neděli vysílali jakékoliv motoristické závody jako u nás.
A když vysílali film Bobby Deerfield, tak to byl takový svátek, že jsem pil v hospodě pouhou kofolu, abych ten film nakonec neprospal.
No jo, Bobby Deerfield, na tom jsem byla taky… Ale celý film se mi moc nelíbil, protože předlohu “Nebe nezná vyvolených” vyzněním obrátil naruby, a to je přitom jedna z mých nejoblíbenějších knížek.
Nebe nezná … byla má první kniha, kterou jsem od Mária přečetl. Samozřejmě až po tomhle filmu. Pak jsem od něj přečetl všechny vydané za komančů, ale třeba Vlak do stanice Nebe mě už nějak nezaujal. Pak jsem četl ještě jednu a ta byla ještě horší, tak jsem skončil u klasiky.
Presne, ja by som si normálne želala aby vypadla počas pretekov elektrika a jazdci by boli samy za seba, aspoň by sa ukázalo,kto len krúti volantom bez rozmýšľania a kto používa aj mozog. Alonso, lujzo, hulk by boli v pohode, zvyšok by sme čumeli. A pritom práve sainza som mala za toho kto používa hlavu a nespolieha sa na pomoc. Ak by sa niečo také stalo, dáky výpadok, tak by dnešná fia v rámci bezpečnosti radšej preteky stopla a zrušila
Ferdo a ty si mal nejaku specialnu televiziu v 1982 lebo ja si pamatam iba CST1 a CST2 a to boli dva programy v celom ceskoslovensku takze ak si v tom case bol na slovensku tak iba tieto dve televizie si mohol pozerat jedine ze si bol niekde obklopeny horami a signal si nemal ziadny alebo iba obmedzeny
oba programy boli v tej dobe dobre dostupne aj v nitre a okoli a aj v humennom,
v okoli nitry to viem lebo som tam mal rodinu a humenne malo tiez dobre pokrytie vdaka silnemu vysielacu ale asi si bol v oblasti kde to nieco rusilo inak si to neviem vysvetlit