Hlídali se pouze rakušáci, ale spojaři se v anténách vrtali furt a stejně jsme nic nechytli. Navíc nebyl žádný důvod nás omezovat od ČT.
Nevím, na vojně jsem nebyla
. Jen mě to tak napadlo.
Problem bol, ze CST vysielala len niektore preteky, nie vsetky. Aj to mozno nie v celej republike.
Btw. AI vyhodila toto:
Československá televízia (ČST) Veľkú cenu Nemecka v roku 1982 nevysielala v priamom prenose, ale divákom sprostredkovala informácie z pretekov formou krátkeho spravodajského zostrihu (šotu) v reláciách Branky, body, vteřiny / Góly-body-sekundy a v motoristickom magazíne Motoristická současnost. [1, 2]
v okoli nitry si orf nechytal a sledoval som iba cst1 a 2
Celkem logická úvaha, ale tehdy nebyly tak dokonalé rušičky které by dokázaly odfiltrovat jeden program.
No prosím, tak jsem to asi viděla v sestřihu. Sorry, paměť už neslouží
.
@Ferda
AI nevěř.
ČT vysílala první závod F1 v červnu 1973 a jednalo se o GP Monaka.
Len pre objektivitu a osvieženie pamäti. V roku 1982 bolo Československo a československá TV. Teda v Brne si oficiálne pozeral to isté čo napríklad v Trebišove. Okrem pár šťastlivcov, čo chytali ORF, ZDF, či neskôr RTL.
V 73 vysielala Monako, ale nevysielala vsetky preteky. CST vysielala vacsinou len Monako, Rakusko a niektore. Z ostatnych pretekov dali len kratky strih v GBS.
@Ronie
Některé pořady opravdu byly společné, ale normálně si každý stát vysílal své programy. Třeba večerníčky jsme měli své.
Slovenské televizní inscenace, které se vysílaly myslím v pondělí jste asi taky neměli.
Takže ano, některé pořady, hlavně sportovní jsme společné měli, ale každý stát si jel vlastní linii.
No tu sme sa ale posunuli z F1 k rozprávkam na dobrú noc.
Já dávám konkrétní příklady. Taky to můžeš zkusit.
Niet čo. Ak sa v ČST vysielala F1, išla na federálnych staniciach. To znamená v Čechách aj na Slovensku to isté.
Vážně si myslíš, že bych si zrovna já nechal uniknout nějaký závod F1, když ji sleduji od prvního televizního přenosu v ČT roku 1973?
Ja neviem a v podstate mi je to fuk. Ja len ti len chcem vysvetliť, že ak sa v roku 1982 v ČST vysielala F1, nebolo to tak, že prenos išiel len na územie Čiech a na Slovensku namiesto toho dávali napríklad reláciu o Stachanovcoch a naopak. Hoci tie kuxvy by toho boli schopné.
Já ze svých vlastních zkušeností popisuji tehdejší stav. Evidentně máš zkušeností jiné a taky si tehdejší dobu pamatuješ mnohem lépe než já.
Jen bych připomenul, že co si já pamatuji, tak slovenská televize vysílal mnohem více českých pořadů, než naopak. Možná proto máš dojmy, že jsme měli společné vysílání.
S tym, ze programy v Cechach a na Slovensku sa niekedy lisili, suhlasim. Boli tam rozdiely, hlavne na CST2.
Problem je, ze co sa F1 tyka, tak sa v roku 1982 nevysielali preteky v priamom prenose, iba zostrihy v GBS.
Odpoveď AI:
Československá televízia (ČST) v roku 1982 nevysielala žiadne preteky Formuly 1. Vtedajšie vedenie štátnej televízie z finančných a ideologických dôvodov (kapitalistický šport) preteky MS F1 tohto ročníka nezaradilo do programu, pričom ojedinelé občasné prenosy (ako napr. z Monte Carla v predchádzajúcich rokoch) v sezóne 1982 na ČST nepokračovali. [1]
Btw. tu je článok o prenosoch od 73 do 80.
Já byl na vojně od jara 81 do jara 83 a v té době se na SVT neodvysílal žádný závod F1 ani jeho byť zkrácený záznam.
Připomenu, že ČT v těch dobách vysílala pouze vybrané evropské okruhy. Přenos ze zámoří byl nejspíše příliš drahý.
Ještě připomenu, že závod GP Monaka poskytla Francie z nějakého důvodu ČT zadarmo. Jestli se tak stalo z reklamních důvodů, nebo se jednalo o nějakou odměnu za nějaký spřátelený obchod se už asi nedozvíme.