Wolff vystríha pred úpravou motorových pravidiel a “posúvaním bránky” | Magazín F1 - F1online.sk

Odbíháš moc daleko.
Začni u slova příčina.

Tak jsem si zase zadal do vyhledávání Triper abych něco nepromeškal, když jsem tu pár dní nebyl a zjistil jsem, že kluci zelený se do mě asi zamilovali.
Jeden tvrdí že jsem chytřejší než AI, což je určitě pravda a druhý prohlašuje že jsem sympaťák webu, což mě trochu narušuje moji, tady těžce budovanou pověst mrzouta a zlotřilého narcise. Musím se víc snažit…

Každopádně kluci zelení, snažíte se zbytečně já k vám nepatřím, mě se líbí holky.

3 Likes

to je ale loz. ci uz si si to sam natukal a spravil screenshot, alebo niekde nasiel nie je velmi podstatne. RBPT bolo zalozene v 2021, asi tazko mali ambiciu vyvinut vlastne motory na 2022.

Nemám potřebu si vymýšlet, nebo podvádět.

Honda z F1 odchází příliš brzy, myslí si Jamamoto – F1sport.cz

Aha takze ty veris nejakemu jednemu odstavcu co si vymyslel nejaky David Skalos. A podla nejakeho Skalosa sa ma RBPT a cela F1 riadit. To chce Ferda povedat? Alebo si David Skalos ty sam? Takze podla Davida Skalosa alias Ferdu si RBPT zalozena v 2021 ma za 10 mesiacov vyvinut najkomplikovanejsie motory v historii F1. Motory, ktore Renault nezvladol nikdy, a zvysku to trvalo viac ako 5 rokov. :man_shrugging:
Povedz mi jedno - vazne si myslis, ze RBPT mal ambiciu vyvinut PU za 10 mesiacov?

Napíšu to ještě jednou a doufám že už naposledy.
Redbull chtěl vyrábět vlastní motory už hodně dávno.
Nejdříve chtěli koupit Ilmor, po vzoru Mercedesu, potom chtěli Cosworth a ani to se nepovedlo…
Možná i nějaké další pokusy o akvizice z těchto oblastí.
Nakonec to udělali tak, jak to udělali.
Za mě největší frajeřina co se kdy v F1 udála.

Tak už skončete s těmi pohádkami o tom jak k tomu byli donuceni, je to nesmysl, pravda je, že jsou chytřejší a odvážnější než kdy kdo byl.

vsak povedz ked sa chces porozpravat :slight_smile:

Však už to napsal.
RedBull jsou největší frajeři v dějinách F1. Budou si vyrábět vlastní motory.
Teda… až na ten Ford.

1 Like

Nemůžu za to, že si tuhle nedávnou historii nepamatuješ.

A co myslíš, že v těch podle Tebe zapečetěných obálkách od Hondy asi bylo?

Já si nemyslím, že že RBPT zvládne verzi 2026, natož 2022.
Už teď probíhají fámy, že Honda bude dodávat motory Toro Rosso a RB ať si vyrábí své.

Co to stale taras o nejakych obalkach? akych obalkach?

S Renaultem taky chtěli spolupráci při výrobě motorů a myslím, že to skončilo se společným vývojem mapování motorů pro foukání difuzoru.
Asi všichni ví, že tahle spolupráce byla oceněná čtyřmi Vettelovými tituly.

Když si nepamatuješ co jsi napsal před třemi hodinami, tak se nedivím, že Ti éra 2020-2022 nic neříká.

Tady máš další střípky z nedávné historie.

Honda se podle všeho chce držet Red Bullu do konce roku 2025 – F1sport.cz

Red Bull nadále buduje své motorové oddělení. Přišlo do něj 45 lidí z Mercedesu – F1sport.cz

Cihlu po cihle, inženýr za inženýrem. Red Bull buduje svou firmu na motory – F1sport.cz

Red Bull Powertrains přetáhne Mercedesu až 50 lidí – F1sport.cz

Red Bull potvrdil převzetí motorů Honda. Je to nejlepší varianta, říká Marko – F1sport.cz

Prosím omluvu.

vsak si len potvrdil co cely cas pisem a vyvratil si si sam co sa snazim aby si pochopil. Tuto to mas:

Japonci najprv jednali o presune IP (IP - intellectual property, su tie navrhy z tvojho linku) ale napokon z toho nic nebolo a dohodli sa na dodavkach zapecatenych motorov na 2022 a neskor to predlzili do konca 2025. RBPT nikdy nemalo v plane vyvijat vlastne motory pre sucasne pravidla. To je len tvoja fabulacia, alebo nepochopenie suvislosti.

1 Like

a teraz mi objasni tie taraniny o nejakych obalkach. to som nepochopil preco si zacal rozpravat o obalkach. To je uplne mimo misu.

1 Like

ahh uz som to pochopil. :slight_smile:
seal je pecat, alebo plomba. Mozno som mohol pouzit druhy vyraz. Pri tom prvom mas asociaciu s obalkou…
tuto to mas objasnene:

Sám jsi psal, že RB plány dostal, ale že byly zapečetěné. Chápeš tu hloupost? Vidím, že né, když se zase motáš v kruhu.
Právě proto jsem Ti tu vložil celý odkaz, abys pochopil, že RB měl veškeré podklady k výrobě motorů plně k dispozici.

Vlastní výrobu RB započal, ale narazil na vlastní neschopnost, proto měla Honda na výběr se na RB buď vys… a nechat je se smažit ve vlastní šťávě, nebo zpátky převzít výrobu v plném rozsahu.
Mimochodem jsem nikdy žádné poděkování od RB Hondě za tuto medvědí službu nečetl.

Nikdy jsem nepsal, že RBPT mělo v plánu vyvíjet motory pro současné pravidla. To je Tvá vlastní fabulace.
RB se totiž spoléhal na zmrazení motoru. Navíc měl RB od Hondy slíbenou podporu, takže RB nic vyvíjet ani nemusel.

Pouze dáváš odkaz jako potvrzení toho co jsem už tady napsal vlastními slovy.
Jen s pohádkou, že motory Honda ponesou název Red Bullu. Asi je za tu drzost Honda poslala do patřičných míst.

image

Očividně má rád pohádky, když o nich neustále píše

Rád sa porozprávam.
Daj zmysluplné téma :+1: