Wolff sa ospravedlnil Russellovi a naznačil, v čom bol problém | Magazín F1 - F1online.sk

George Russell v nedeľu spravil všetko správne. Odjazdil vynikajúce preteky, navrhol si víťaznú stratégiu a v závere odrazil útok Lewisa Hamiltona. Víťazom sa však aj tak nestal. Toto Wolff sa mu ospravedlňuje za zlyhanie tímu, ktorý sa pri príprave monopostu pomýlil, a tak po skončení pretekov nesplnil technické pravidlá.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/166248/wolff-sa-ospravedlnil-russellovi-a-naznacil-v-com-bol-problem

Az je to smiesne,ze v sucasnej dobe,ked tieto veci riadia pocitace sa toto stalo…Skor Mercedes vsadil na to,ze im to prejde a komisari na to nepridu a tak to riskol,ked odlahcil monopost.Zaujimave by bolo vediet,ci aj Hamiltonov monopost bol takto preváženy.

Aj Hamilton bol prevazeny
a bol ok

vsetky auta boli prevazene, takze sa nemohli spoliehat, ze ich vazit nebudu

je niekde zverejnene kolko vazilo lujzovo auto? ak to bolo len tesne nad limit tak by to znamenalo, ze russella uplne vedome tim poslal do rizika, lebo nastavili auta na 2 zastavky s minimalnou rezervou a kedze russell isiel na jednu a z tych gum zobral 2x tolko tak preto nepresiel
lenze ako moze tim spravit takuto skolacku chybu? ked russell oznamil ze chce ist na jednu zastavku tak okamzite mali ist prevazit lujzove gumy z druheho stintu a spocitat to ci to vyda na vahu. snad vedia kolko vazi ich auto a ak by to nevychadzalo tak mu mali oznamit, ze na jednu zastavku proste ist nemozu a ma ist do boxov

V sporte kde pouzivaju vysokovsofiatikovane stroje, simulacie, rozhoduju milimetre ( vid HAMove kridlo BRA 21) tak sa vazi s pmeumatikami resp starymi kde je znacna variabilita… Dost nepochopitelne.
A ked o tom vedeli ja bychchodil do intaku nejaku flasu :smiley: alebo do kokpituv jak vyberam volant mi mechanik poda flasu (s 2 strannou paskou) abychcsa akoze napil…
Kua to nemohli nejak operarivne vyroesit take chytre hlavy

Prostě špatně dovážené auto.
Po pátku zahazovali všechny upgrady a někdo neudělal svou práci pořádně.

Ale i tak by měli změnit pravidla a vážit auta bez kol.

3 Likes

V inom prispevku som cital ze to je blbost ze 1,5 kg nemohlo zmiznut z pneu ale pani pozor to zmizlo za par kol tolko vaha pneu na aute bez rafikov je 42 kil takze kludne po tolkych kolach russelove gumy mohli vazit 30 kil mozno menej absolutne bez problemov vid dokaz kusy zmolkov mimo jazdnej stopy taze genialna strategia russela nebola az taka genialna skoda toho

Akonahle zhodis gumy z auta berie si ich pirelli Ty s nimi nemozes absolutne nic robit

Preco? Jazdi auto snad bez kolies?

A k čemu to ne?
Že od teď budou v oslavném kole vymetat každou škarpu a přijedou s těžšíma pneumatikama než na startu? To je teda zábava.

Jinými slovy stačilo, aby Russell vymetl první zatáčku, a už by měl legální auto.

1 Like

Staci len neist za hranu, no Mercedes si neda povedat…
Nechapem preco, ale Russelovi nepovedali nech prejde co najblizsie popri boxovom muriku a nech si poriadne vykruzi vonkajskom zakrutu aby mu to vyšlo do boxov ked zjavne vedeli co sa stane… Alebo priamo - zober zmolky zober zmolky… Keby aj nestihol zabocit do boxov a spravil to dojazdove kolo tak by mu max dali pokutu…

Plno týmů jelo podobnou strategii jak Russell.
Prý už všichni dovažují, takže by do toho měli teoreticky spadnout taky. Pochybuji, že dostali instrukce ať se nabalí, že mají riziko podvážení.
Ale zajímalo by mě kolik kdo váží. Škoda, že se to nezveřejňuje.

Skoda hej… No Wolf fakt vyzeral ze vie a preto sa netesil ale bol nahnevany…

Uz ju odovzdali

To máš třeba tady:
https://racingnews365.com/height-weight-f1-drivers
Ale minimální váha je snad 80 kg, takže se dovažují všichni.

1 Like

Ještě mě zajímá jedna věc.

Fia píše, že auto vážilo 798,0kg. A pak, že si všimli, že tam je hodně paliva.
Takže vyndali 2,8 litrů benzínu. (1L benzínu je cca 0,75kg. Takže vyndali cca 2kg)
Pak auto znovu převážili a vážilo 796,5kg.

Kde se stala chyba?

Minimalne by som si teda posvietil aj na legalnost paliva…to si ale nechcel pocut :smiley:

Kontrolní vzorky paliv se dělají pořád, takže marná snaha. :grin:

Však možno ešte odvolaju aj prve miesto hamiltona :smiley:
Alebo im vaha ukazuje iba po polkilach :smiley:

A kde si sa docital ze vazilo 798 s palivom?

Mňa skôr stále páli tá otázka, ako si mohli nevšimnúť, že tam to palivo je. Ten údaj, že vážilo 798 máš odkiaľ ? Lebo v úvodnej správe bolo myslím iba, že prvým vážením tesne prešlo.

Ale teda ak je to naozaj celé len o tom úbytku gumy, tak je to pre mňa aj ako zarytého MB hatera smiešne. Očividne by sa mala FIA znovu raz nad svojimi postupmi zamyslieť, lebo ísť nútene do boxu aj keď to reálne nepotrebuješ je absolútne proti duchu pretekania. Samozrejme, je tam raz daná váha, ktorú nikto nesmie podliezť, v tomto smere to je správne rozhodnutie ale prečo je v tej váhe zarátaný komponent, ktorý má v rôznej časti preteku rôznu váhu, to mi hlava neberie. Teoreticky mohol odjazdiť pol preteku podvážený a na posledné kolo prezuť a všetko by bolo legálne aj keď by vlastne nebolo…