Wolff sa opäť oprel do Red Bullu: Čísla sú dobré len pre Wikipediu, čo aj tak nikto nečíta | Magazín F1 - F1online.sk

No já se vám divím, protože kopání a shazování vypadá jinak.

Nezlob se na mě, ale pokud byl tým potrestán za porušení pravidel nebo někdo z členů potvrdil nelegálnsot auta, proč bych to nemohl napsat?

A proč by všechno co se napíše k RB a Maxovi, a zároveň to není pozitivní, tak mělo brát, jako vyplakávání? však to je totální nesmysl

1 Like

Ale já nepopírám to, že Peréz nemá na Maxe a to ani náhodou. V době, co se to řešilo, tak to byl Puff co se k tomu vyjádřil, já se ho zastal, když se do něj začalo kopat. Tá relativní ztráta, co měl Peréz se začala zvětšovat, logicky tak vystávají otázky/teorie. Nehcápu, proč se hned na někoho začne za to útočit.
Však Stroll na Alonsa taky začíná ztrácet víc a je otázka proč tomu tak je. Nikdo nepsal nic o mačkání tlačítek na výkon, těch faktorů je tam několik. Není ale důvod hned na toho člověka útočit

Rekord je otázkou statistik, a moc zajímavé to opravdu není. Prostě jedná se o jednu z největších dominancí, ground efekt jim přihodil míček na jejich stranu a dělaj si co potřebují. RedBull má skvěle nastavené metody, a s tím že Adrian je nesmírně zkušený génius maj skvělé předpoklady k tomu že ostatní jsou odsouzeni bojovat o zbytky po dlouhou dobu. K tomu skvěle rychlý Max. Prostě smekáme, RedBull si to zaslouží.

2 Likes

Přesně tak, k tomu není co. RB to prostě vyladil k dokonalosti a Max to dokáže vždy na trati potvrdit

ale v podstate ma pravdu. Wiki sezony 2023 ma zatial 4.5 miliona vzhliadnuti. To je vcelku prd oproti 70-80 milionom co sleduju jednotlive GP. Akurat neviem preco sa opiera do Redbullu.

Po tom co odisiel Ricciardo, tak vystriedali troch pilotov v snahe najst vyrovnanejsiu dvojicu. Snaha sa im neda upriet. Problem (pre druheho pilota nie pre redbull) je, ze Verstappen ma dokonalu symbiozu s vyvojarmi ci Neweym. U Redbullu by boli na hlavu padnuti keby na toto siahli. Dvojka sa musi prisposobit najlepsie ako vie.

2 Likes

Jaký rozdíl oproti Alonsovi, který vždycky svojí zpětnou vazbu pošle vývoj do háje a když dostane dobré auto první rok kontraktu, tak to prohraje jezdecky.
Tolik let a pořád stejný scénář :grinning:.

Jak by tu napsali kolegové: nevyplakávej tady furt :slight_smile:

6 Likes

Nepláču, já se královsky bavím, to vy trpíte.

tak je to logické, RB má obrovský náskok a pravidla se výrazně měnit budou až na 2026. Příští rok čekám podobný letošnímu, možná až 25 se to změní. Mercedes taky měl dominatní 14,15,16 a Ferrari se dotáhlo 17 a 18 díky velkým změnám v pravidlech

velcie trpím s Fernandem na 3 místě v PJ a AM na 4 místě v PK :slight_smile:

1 Like

No, a bude hůř a hůř.

Nuž, tak asi by si mal pochopiť, keď ti to tu vraví x ľudí, že to kopanie a shadzovanie je a je to tak vnímané.

Kľudne rozprávaj o tom, že Redbull prekročil cost cap a dostali za to trest. S tým nikto nemože mať problém, do momentu ktorý robíš ty (viď zase screen vyššie) kedy tomu dávaš naratív, že sa tak udialo vedome s cielom získať výhodu.

K nelegálnosti auta, rovnaké stanovisko - Dostal za to team X trest v roku YYYY? = Kľudne o tom rozprávaj. Ale reagovať, že kvôli tomu, že Charles má managéža Totda jr. a teraz akože znova ideš robiť naratív, že Ferrari chodí na kávu do FIA a vyjednáva si tam nejaké nelegálne prvky tak to je kopanie.

K vyplakávaniu som napísal už dnes Situsovi, nikto nemá problém s negatívnym resp. kritickým názorom. Ale asi sa treba naučiť písať formu, lebo hranica medzi vyplakávanim/hateom a konštruktívnou kritikou je naozaj tenká.

Ak napíšem "Mne by sa páčilo ak by mal Max viac konkurencie-schopného teamového kolegu. Prinieslo by to minimálne zaujímavé súboje, kedže zvyšok poľa je na tom ako je a teda možno aj oproti roku 2016 kedy mal Hamilton aspoň Rosberga (aj keď stále nezaujímavé) tak to bolo aspoň niečo.

A nie že “Redbull ma nejakú povinnosť zameniť Peréza za konkurencie schopného pilota, lebo je to nuda”

Prípadne je rozdiel napísať: “Redbull sa viac sústredí na Maxov feedback, dostáva prvý diely z továrne lebo Max je jednotka v teame tak potom je tažšie pre Peréza aby ukázal rovnaké výsledky/je jasné že trochu viac stráca” ako “Redbull zámerne znižuje Perézovi výkon” alebo “Redbull zarezáva Peréza” alebo “Hnusný zlý RB, prioritizuje Maxa”.

Snáď chápeš, kde je podstata…

5 Likes

Když není soupeř ani venku, ani uvnitř, je to na houno. Fakt už mi to přijde příliš jednoznačný.

1 Like

Ale on to myslel tak, že rekordy Red Bullu jsou dobré akorát tak do hesla na wikipedii. :wink: :slightly_smiling_face:

Ještě štěstí, že ji nečte moc lidí, takže o rekordech Maxe Verstappena se moc neví. :slightly_smiling_face:

Vlastně si začínám myslet že to všechno letos fakt vyhrajou, a relativně snadno.

Já tomu rozumím. Díky za tenhle rozsáhlej point, přiznám se, že jsem to bral svojí optikou, kde to nebylo mířený, jako kopání ani vyplakávání. Takže se pokusím to brát i z druhého úhlu pohledu

3 Likes

Já si myslím, že to bude 26, kdy Max odejde a to z toho důvodu, že ho to nebude dál bavit. Mám pocit, že Maxovi chybí ty souboje, jako 2021. Určitě si to užívá, ale myslím, že je ten typ, co si to chce tvrdě vybojovat na trati a když konkurence nestíhá, tak k tomu nemůže docházet

2 Likes

Ďakujem, veľmi si cením tento komentár. A tak isto takýto a podobné.

Ja tu taktiež budem takto verejne slúbiť, aby sa to dalo dohladať, že sa budem snažiť menej podráždene a viac konštruktívne reagovať zase na tvoje/Situsove ale aj všetky zvyšné kritické komentáre a dúfam, že tieto naše body zase povedú k lepšej diskusii tu na F1online :slight_smile:

4 Likes

To by se muselo opravdu něco stát typu mokro na startu závodu a sestřelení, nedobrždění od soupeře nebo náhodou technická vada. Nemyslím si, že by se někdo na nějakém okruhu dokázal dostat blízko (myslím race pace, ne Q)