Wolff poprel rokovania s Verstappenom, o novej zmluve sa vraj nebavil ani s Russellom | Magazín F1 - F1online.sk

Prestupová „silly season“ je väčšinou záležitosťou obdobia okolo letnej prestávky. V poslednom roku však bolo dianie na prestupovom trhu také intenzívne, že sa zo špekulácií stal jeden nezastaviteľný kolotoč. Aj keď väčšina štartového roštu má dlhodobé zmluvy, reči pokračujú aj v týchto mesiacoch. Točia sa hlavne okolo Maxa Verstappena a Georgea Russella.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/196784/wolff-poprel-rokovania-s-verstappenom-o-novej-zmluve-sa-vraj-nebavil-ani-s-russellom

Presne tak. Ak chxe max odist z redbullu nema sedačku. Jedine doma v sedačke s malym na rukách :sunglasses::joy:

Ked ide o Versatppena volna sedacka je vsade. Snad okrem Ferrari, kde apetit platit dalsi 100 milionovy kontrakt je asi na nizkej urovni. Ale ktovie.

Wolff ma evidentne opciu do leta ked je taky kludny.

AM ma volnu sedacku, pretoze nejaka zmluvna pokuta pre Alonsa je menej ako 10% z celkovej sumy co by Stroll musel polozit na stol keby chcel Vestappenove sluzby.

Zvysne stajne by Verstappena samozrejme tiez chceli, ale nie su v pozicii dorucit ani auto ani dostatok hopia.

Aston Martin zdůrazňuje svůj závazek vůči jezdcům.

"Je normální, že média spekulují o trhu s jezdci, ale my máme neuvěřitelnou řadu jezdců, kterým jsme se zavázali a kteří jsou pod smlouvou.

Ono stačí si uvědomit, že ne všichni fungují se smlouvami jako RBR u jezdců.

1 Like

chill bro.
vsetko spekulacie.

1 Like

Já jsem v pohodě. Ty tu asi 20x opakuješ volnou sedačku u AM a kolik by to stálo.

2 Likes

Moc pekne a sebevedome vyjadreni od George. Tuhle sezonu se mi opravdu libi. Neni muj salek kavy co se tyce nejake te chemie, ale nelze mu nic vytknout.

Vyjadreni Tota je uplne v pohode. Osobne si myslim, ze slovicko “zatim”, tam nechal jen proto, aby pozlobil Christiana.

George muze byt v ohrozeni pouze za predpokladu, ze skonci za Kimi Andreou.

Jinak neverim, ze by Toto udelal stejnou chybu jako Elkann. Ale to je businessman, tak tam to asi ani chyba neni.

Wolffove “zatial” a “momentalne” a Georgove vyjadrenia o atraktivite podpisat Maxa celkom rozporuju tomu, o com nas presviedca @Kiks :slight_smile:

1 Like

Aby som bola exaktná v Tom rozhovore použil slovo NOW!
TERAZ NIE ZATIAĽ

A o Maxovi tam nehovoril vôbec ale o svojich jazdcoch dosť.

O Russellovi špeciálne dosť v dobrom

Presne tam popísal,že to rozhodnutie ohľadom Kimiho urobili v súvislosti toho, že nastavili nejakú trajektóriu po ktorej pôjdu s touto dvojicou ako odchvovancami Mercedesu.

A opätovne poprel akýkoľvek kontakt s MV !

Teda povedal presne to čo ja …ja citujem tento rozhovor neustále.

Ja som ho na rozdiel od teba videla !

Dokonca priamu otázku Brundla, že 2x by si už nenechal ujsť MV dosť jasne odmietol presne s tým,ze on dvojicu má a nemá dôvod ju menit a nič čo by to malo zmeniť nevidí.

„Nemluvili jsme spolu“

… jen s jeho manažerem a Josem mluvíme o detailech každý pondělí a středu :smile:

3 Likes

V clanku sa uvadza v jednej vete preklad ako “zatial” a v druhej vete “momentalne”, takze to je asi ten pripad, na co ty narazas a momentalne je v tomto vyzname to iste co teraz. :slight_smile:

O Maxovi hovoril podla clanku Russell, ze je to pochopitelne, ze by nejaky sef timu chcel podpisat Maxa.

A zaroven poprel aj to, ze by aktualne nieco riesil s Russellom ako sa tu pisalo asi tyzden dozadu a odkazovalo sa na “zroje z padoku”.

Nie, nepovedal. On povedal, ze teraz nema dovod menit svoju dvojicu a zaroven, ze nerokoval s Verstappenom (ale ani s Russellom zatial).

A co ma povedat na taku otazku, ak by mal zaujem o Maxa? Ved on musi v prvom rade pockat na to ako sa vyvinie situacia ohladom Maxa a jeho vystupnej klauzuly. Zbytocne bude rozpravat o Maxovi verejne, ak sa Max rozhodne ostat v RB alebo bude chciet Aston. Iba tym da ranu Russellovi.

2 Likes

Presne tak, ako keby ste nevedil citat medzi riadkami… Proste teraz nie je dovod to menit, v lete vsak uz ten dovod moze existovat (volny Max) a aj preto sa caka do leta. Wolf toto robil cele roky Bottasovi ako druhemu pilotovi a teraz to robi Russelovi a vsadil na Kimiho… Wolf nikdy nenechal svoju jednotku s kratsim ako rocnym kontraktom, a este aby hovoril ze teraz to nema dovod riesit z nejakeho ineho dovodu ako z toho ze caka ci bude Max k dispozicii… Samozrejme ale je jasne ze to nebude hovorit verejne, vsak preco by si aj svoju strategiu hovoril verejne… Ziadnu inu logiku to nedava jedine ze by Russel nechcel rokovat, no tam by uz nebola uplne ziadna logika. Podla mna je situacia uplne jasna, to vsak neznamena ze Russel v Mercedese v lete nepodpise, avsak pre neho to znamena vela vo zmysle dôvery v Tota ktora je nastrbena, a preto sa aj tak vyjadruje ze jemu to vlastne nevadi ak ho jeho sef chce nahradit, ze to je uplne prirodzene…

1 Like

Btw RBR si tolik váží Maxe, že ani neví, kde se narodil :grinning:

2 Likes

Russellovi i Kimimu končí smlouva letos 2025.
Zatím na nikoho nevsadil.

Mají ho na háku.

1 Like

Kimi má fleka jistého.
V nejhorším případě by s ním podepsal Mergl smlouvu a vzápětí by oznámil, že jedničkou budou mít Emila. Ale ani tak o Kimiho nemám žádné obavy. V nejhorším případě by po něm skočil RB jako náhradu za Emila.

Pokud bude pokračovat minimálně v tom, co předvádí, tak určitě smlouvu dostane.
Ani toto si nebyl jistý. Jinak by mu nedával smlouvu pouze na 1 rok.

Teď, ale 3+1 minimálně.

Momentálně nevidím žádný jiný tým kromě Astonu a Mercedesu, který by byl ochoten splnit Emilovy požadavky. Možná že i RB by s nástupem nových vozů i motorů vůbec nevadilo, kdyby Emil sám a dobrovolně vyletěl z hnízda.

Wolf je jako Rusko, říká jednu věc a reálně dělá přesně opačnou věc. :stuck_out_tongue:

Dnes už všichni vidí, že Kimi je sázka na jistotu.
Nepřekvapilo by mě, kdyby Kimi už teď měl více vážných zájemců o jeho služby.