Wolff podľa Autosportu stratil záujem o Verstappena. Russell sa blíži k lukratívnej zmluve | Magazín F1 - F1online.sk

Píšeš, že má jazdecký štýl ako Hamilton a Senna, pritom títo dvaja mali diametrálne odlišný štýl. Ale ja tomu nerozumiem. :thinking:

What? Toto skús špecifikovať. Skús na príklade. :smiley:

Nemýliš si to náhodou? Jazdecký štýl je o tom ako pilot pristupuje k autu, niekto je agresívnejší, niekto menej, niekto má rád neskoré tvrdé brzdy, iný nie, …

Nerob si srandu.
Max by v nedelu v Russellovom aute vyhral.
Verstappen je rozdielovy jazdec ako Schumi alebo Fernando.
Russell je vyborny, ale urcite nie rozdielovy.

3 Likes

Zaroven je aj v najkonzistentnejsom aute (okrem McL). Ferrari a RB su ako na hojdacke.

Zatial jazdi velmi dobre, urcite v top 3 sezony (Max, George, Charles), no stale sa nema nejaky hviezdny vysledok a la Verstappen Suzuka.

1 Like

Myslim ze je jeste brzy se bavit o pripadnem prestupu Maxe, ktery on sam vzdy negoval, ale stejne.

Situace dnes, po ctvrtem zavodnim vikendu je jedna vec a situace po pul, nebo cele sezone bude jina.

Dnes se zcela jednoznacne jevi, ze Max nema kam jit. Problem F1 je ten, ze pilot je tak dobry, jako byl jeho posledni zavod.

Kdyz budeme brat situaci po 4 vikendech a pouze prvni tri top teamy, pak se zda ze pet jezdcu je vitezi (sesty Lewis se zatim jevi jako jediny porazeny).

George je v tuto chvili, spolu s Maxe, nejkonzistentnejsim pilotem. Oba vzdy porazili sveho teammate, ano meli to lehci nez ostatni, ale na to se historie nepta, a oba vzdy vicemene naplnili, nebo predcili ocekavani, ktera jim nabidl potencial vozu.

Lando a Oscar v tuto chvili naplnuji ocekavani a okupuji prvni dve pricky a vedou PK, byt s drobnymi skobrtnutimi.

Charles, vyjma jednoho vikendu, dokazuje predpoklad mnohych, ze je rychlejsi a konzistentnejsi pilot.

Kimi Andrea jasne ukazuje potencial a je schopen na sebe upoutat pozornost, mimo jine predjetim Maxe coz neni samozrejma vec, i kdyz neboduje.

Lewis jak jsem zminil je zklamani, ale diky sve hodnote je fakticky nedotknutelny.

Jenze uz v polovine sezony, nejpozdeji na konci, tu z nekterych dnesnich vitezu budou jednoznacni porazeni.

U McLarenu je to jasne. Pokud McLaren ziska titul, pak pilot ktery ho neziskal, se stane pro team zbytecny. V pripade Landa to muze mit efekt ukonceni kariery. To samozrejme automaticky neznamena misto pro Maxe. Ale rozhodne prestup neni vyloucene.

U Mercedesu je vse nasnade. George ma komfortni pozici. Kimi vlastne jeste vic. George by byl ohrozen pouze pokud by ho Kimi Andrea porazil, ale tomu nic nenasvedcuje. Za me odchod Lewise ( uz se to dalo citit v zaveru minuleho roku, ale ja to tehdy tak nevnimal), Georgovi prospel. At uz je to vyjasnenim atmosfery v teamu, pristupem Tota a jeho opusteni role druheho Lewisovy otce, nebo orientace vyvoje auta na George. V kazdem pripade George vypada vyborne a za me je pilot jehoz netreba podcenovat v boji o titul.

Ferrari. Zde je to paradoxne tak, ze nejlepsi pozici ma ten, ktery zatim ve sve misi selhava. Charles faktixky bojuje o svou budoucnost. Musi jak porazit Lewise, tak se dobre umistit v sampionatu. Pricemz to druhe, muze byt s ohledem na fungovani teamu problem.

Vubec by me neprekvapilo, ze pokud bude Charles napriklad ctvrty a Lewis paty po polovine sezony s minimalnim odstupem a auto by nemelo na titul, ze nekdo z vrchniho veleni ve snaze alespon nejak upoutat pozornost, se pokusi k Lewisovi pritahnout Maxe. Sportovni logiku to samozrejme nema, ale to nemelo ani nahrazeni Carlose Lewisem. Marketingove by to ovsem byla srovnatelna bomba. A mozna i vetsi, protoze bez ohledu na vysledek Ferrari v roce 2026, tohle by plnilo stranky neustale. Tenhle Galacticos team by mel neskutecny marketingovy potencial.

Jinak Max a AM a konec kariery Fernadna se nabizi a tam je to, v pripade zajmu Maxe, vlastne jistota. Uprime budu velice prekvapen pokud AM Fernanda prodlouzi at tak nebo tak. Smysl to podle me nedava zadny. Dalsi teamy si asi Maxe dovolit nemohou.

Nejpravdepodobnejsi variantou je vsak dodrzeni smlouvy Maxem a ukonceni kariery v F1.

2 Likes

Pokud F1 příjde o Maxe, tak najednou bude sotva poloviční. :stuck_out_tongue:

Videt maxe v lmdh/gt3 je muj vlhkej sen s dovolenim. :smiley:

1 Like

Ty mas riadne Maxika v zuboch…

Rusell je konzistentný a rýchly, ale to bol až na nejaké “zlé dni” vždy. Aktuálne ale ťaží z dobrého Mecedesu, stačí sa pozrieť na Antonelliho. Mercedes má podľa mňa aktuálne druhé najlepšie auto a napriek tomu je Verstappen tretí v šampionáte.

Zaujem tam bol, ale Antonelli to vsetko zmenil. Navyse Russell podava fakt excelentne vykony.

Moze to byt samozrejme vyjednavacia taktika a pokial Russell tu zmuvu nebude mat v kapse tak si nemozme byt nicim isti.

Samozrejme Verstappenovi by to dramaticky menilo situaciu ked jedina moznost okrem zotrvania v RB je vytlacit Alonsa z momentalne jednej najhorsich stajni v poli. Ked Russell dostane zmluvu, tak MV ostava v RB minimalne na 2026. Potom konci zmluva Alonsovi a ak bude RB na tom mizerne tak vystupna klauzula bude stale aktivovatelna a ked bude RB v top 3 tak nema kam chodit.

2 Likes

Já klidně přiznám, že jsem Russella podcenil - trochu jsem tipoval, že ho Kimi pojezdí a George se pod tlakem poněkud sesype. Ale mýlil jsem se hlavně v Georgeovi, který to zatím dává fakt hodně dobře. Kimi je možná o něco slabší, než jsem čekal, ale víc jsem podcenil GR, než přecenil Kimiho.
Russella nijak moc v oblibě nemám, ale nedělá mi žádný problém mu přiznat kredit - fakt se letos prezentuje hodně slušně a do budoucna mu to určitě pomůže. I kdyby se nakonec nedohodl s Tottem, tak to zvedá jeho šance někde jinde.

1 Like

Kimi ma 18. Ked si to das do kontextu tak jazdi velmi dobre. Wolff vie, ze nento rok titul nevyjazdia, tak dal priestor svojmu 18 rocnemu talentu. Kimi nebude vyjazdeny ani buduci rok, ale uz to bude lepsie. Pozri na Piastriho. Sice je este skoro hodnotit tuto sezonu, ale zatial to vyzeral lepsie ako 24 a 24 bola lepsia ako 23.

5 Likes

Nechápem nad čím špekulujete. Ukončí kariéru, pôjde do LM a ak astonu a njuvimu sa podarí poskladať monštrum tak sa vráti. Jednoduché.

1 Like

Este jedna vec, ktora ma ohladom Maxa napada. Jeho jazdecke preferencie nemusia sediet 2026 autam.
Rekuperacia zo zadnej napravy bude klucova a matematika je tu jednoducha. Cim vacsi pritlak na zadnej naprave tym lepsia rekuperacia. Nemusi mu to vyhovovat tak ako niektorym pilotom, ktori preferuju skor nedotacavy setup.

3 Likes

Pekna diskusia :+1:

Este to moze dopadnut hocijak, ale aktualne to posobi, ze ak Max zvazoval prestup do Mercedesu, tak ten idealny cas uz asi presiel…

A plati, co som uz pisal, bude to Wolff co si bude vyberat, nie Max.

Priznam sa, ze George mi sice ako jazdec nie je sympaticky, ale tuto sezonu ide zatial naozaj vyborne a po tych vsetkych sezonach by bolo krute (za mna aj nespravne) zbavit sa ho.
A Kimi je skvely projekt, talent pre buducnost, ten “musi” zostat (a bolo by zvlastne k nemu davat Maxa)…
Cize ak prestup Maxa, tak AM a to momentalne ako “vyhra” na isty cas nevyzera, takze zotrvanie v RB aspon pre buduci rok sa nejavi nerealne, koniec (pauza) snad nie… :slight_smile:

1 Like

Že vyhral by :rofl::rofl::rofl:

Bože toto už ozaj je fantazmagórie

Ale on bol aj v Tom Mercedese čo bol každý pretek iny

Verstappen by s tym autom bol na cele priebezneho poradia. :slight_smile: .
Lenze do sucasneho auta ho uz nedostane a to buducorocne mu nemusi sediet pre dovody, ktore som spomenul vyssie.
McLaren ukazal, ze postavit najlepsie auto sa da aj bez vlastneho motoru aj bez Neweyho. Vyhravat sa takisto da aj bez Verstappena. Ked Wolff vidi, co v padoku vystraja Verstappenov manazment tak si moze aj povedat, ze to v Mercedese nepotrebuje.
Wolff si moze zratat, ze mat o desatinu ci dve pomalesieho pilota je lepsie ako prebudovat stajnu okolo Verstappena. Specialne ak bude Verstappen zaparkovany v priemernom aute.

Prva veta by bola nadlhsie a tym, ze je to viac o pocitoch, zbytocne nejak moc riesit (podla mna na cele mozno, ale titul by nedal) to nechcem, ale so zvyskom uplny suhlas. Navyse George stoji menej a Max by mohol ohrozit “projekt Kimi” :slight_smile:
Moj postoj je uz dlhsie jasny, skor Max bude potrebovat Mercedes, aby vyhraval, nez Mercedes Maxa…

2 Likes

image

2 Likes

Wolffov risk je v tom, ze Verstappen podpise AM a znovuzjednoteny dreamteam Newey - Verstappen - Honda to rozbali v plnej parade v 2026 alebo 27.