Myslim ze je jeste brzy se bavit o pripadnem prestupu Maxe, ktery on sam vzdy negoval, ale stejne.
Situace dnes, po ctvrtem zavodnim vikendu je jedna vec a situace po pul, nebo cele sezone bude jina.
Dnes se zcela jednoznacne jevi, ze Max nema kam jit. Problem F1 je ten, ze pilot je tak dobry, jako byl jeho posledni zavod.
Kdyz budeme brat situaci po 4 vikendech a pouze prvni tri top teamy, pak se zda ze pet jezdcu je vitezi (sesty Lewis se zatim jevi jako jediny porazeny).
George je v tuto chvili, spolu s Maxe, nejkonzistentnejsim pilotem. Oba vzdy porazili sveho teammate, ano meli to lehci nez ostatni, ale na to se historie nepta, a oba vzdy vicemene naplnili, nebo predcili ocekavani, ktera jim nabidl potencial vozu.
Lando a Oscar v tuto chvili naplnuji ocekavani a okupuji prvni dve pricky a vedou PK, byt s drobnymi skobrtnutimi.
Charles, vyjma jednoho vikendu, dokazuje predpoklad mnohych, ze je rychlejsi a konzistentnejsi pilot.
Kimi Andrea jasne ukazuje potencial a je schopen na sebe upoutat pozornost, mimo jine predjetim Maxe coz neni samozrejma vec, i kdyz neboduje.
Lewis jak jsem zminil je zklamani, ale diky sve hodnote je fakticky nedotknutelny.
Jenze uz v polovine sezony, nejpozdeji na konci, tu z nekterych dnesnich vitezu budou jednoznacni porazeni.
U McLarenu je to jasne. Pokud McLaren ziska titul, pak pilot ktery ho neziskal, se stane pro team zbytecny. V pripade Landa to muze mit efekt ukonceni kariery. To samozrejme automaticky neznamena misto pro Maxe. Ale rozhodne prestup neni vyloucene.
U Mercedesu je vse nasnade. George ma komfortni pozici. Kimi vlastne jeste vic. George by byl ohrozen pouze pokud by ho Kimi Andrea porazil, ale tomu nic nenasvedcuje. Za me odchod Lewise ( uz se to dalo citit v zaveru minuleho roku, ale ja to tehdy tak nevnimal), Georgovi prospel. At uz je to vyjasnenim atmosfery v teamu, pristupem Tota a jeho opusteni role druheho Lewisovy otce, nebo orientace vyvoje auta na George. V kazdem pripade George vypada vyborne a za me je pilot jehoz netreba podcenovat v boji o titul.
Ferrari. Zde je to paradoxne tak, ze nejlepsi pozici ma ten, ktery zatim ve sve misi selhava. Charles faktixky bojuje o svou budoucnost. Musi jak porazit Lewise, tak se dobre umistit v sampionatu. Pricemz to druhe, muze byt s ohledem na fungovani teamu problem.
Vubec by me neprekvapilo, ze pokud bude Charles napriklad ctvrty a Lewis paty po polovine sezony s minimalnim odstupem a auto by nemelo na titul, ze nekdo z vrchniho veleni ve snaze alespon nejak upoutat pozornost, se pokusi k Lewisovi pritahnout Maxe. Sportovni logiku to samozrejme nema, ale to nemelo ani nahrazeni Carlose Lewisem. Marketingove by to ovsem byla srovnatelna bomba. A mozna i vetsi, protoze bez ohledu na vysledek Ferrari v roce 2026, tohle by plnilo stranky neustale. Tenhle Galacticos team by mel neskutecny marketingovy potencial.
Jinak Max a AM a konec kariery Fernadna se nabizi a tam je to, v pripade zajmu Maxe, vlastne jistota. Uprime budu velice prekvapen pokud AM Fernanda prodlouzi at tak nebo tak. Smysl to podle me nedava zadny. Dalsi teamy si asi Maxe dovolit nemohou.
Nejpravdepodobnejsi variantou je vsak dodrzeni smlouvy Maxem a ukonceni kariery v F1.