Tak třeba Buggati používá i W16 se 4 turby Ale v prostředí F1 je toto úplně zbytečné, však svého času stačili oturbené V4 aby dávali takový výkon, o kterém se atmosféram ani nesní
Já si myslím, že je zcestné mít V10. V6 ve foukačce je nadmíru dostačující.
Rozmýšľajú minimálne od roku 2020 a nalákali na to Audi, aj Hondu:
Audi používalo elektrocentrálu na Dakaru. Jenže F1 je zcela jiná liga.
Honda taky používá elektrocentrálu ve svých civilních vozech, takže se jim tahle reklama hodí.
Ale myslím, že po úspěšnému návratu s Red Bullem by v F1 zůstali i s obyčejným turbem.
Nezůstali, nikdo nechce zůstat na místě, když se může pousouvat dopředu
Tak to jsem vidlák, mně se to totiž docela líbí.
Od hlasitosti máš ženu v posteli
Jenže se dnes ví, že elektrocentrály jsou slepá cesta a vůl se po ni vydá i když předem ví, že nikam nevede.
vidíš to, problém vyřešen, díky.
Pozor na společnou domácnost s tchýni. Přemíra hlasitosti může být velice nezdravá.
Teda, takový macho-sexistický příspěvek bych od tebe nečekal
Na Honzíka leze jaro, tak má choutky.
Jinak má pravdu. V10 jsou pro děti.
“Bring back the f—ing V12s!”
–Vettel
Tak Toto objevil Ameriku. Gratuluji. Teamy lobuji ve svuj prospech. Neuveritelne. Koho by to napadlo.
Co se tyce vyuzitelnosti pohonych reseni v F1 do civilniho sektoru. Inu, nevim Mercedes nemam, ale treba opravdu maji, nebo nekdy meli “kers”. Ale skoro bych rekl ze ne.
Jestli nastupujici rekuperacni systemy budou vyuzitelne v civilu nevim. Soude podle zkusenosti z minulych vyvoju F1, tak asi naprosto marginalne. Ale treba se nekdy neco z F1 opravdu ujalo. A ted opravdu nemyslim nejake hracky pro bohate typu
Koenigseg CCXXWWETTROOWSSTT.
V kazdem pripade z toho vidim jen jednu cestu ven. Max od pristiho roku do teamu s motorem Mercedes. To se neda delat nic. RBR mi je sympatickej, ale jak se rika blizsi kosile nez kabat, a kdyz nemas na chleba, tak jez kolace.
Kdy končily V12? Byl vůbec na světě?
To je jak kdyby hokejisti chtěli dřevěné hokejky.
Nebo fotbalisti ty cernozlute kopačky.
Dobrá otázka. Koukal jsem a 1995, poslední V12 byla ve Ferarri 1995, to jsem ani netušil.
1996 už byly teda V10.
Myslel jsem si, že třeba Alonso má zkušenosti se všemi motory i V12.
Jenže naší nejlepší kopalisté vyrůstali na plátěnných kopačkách.
Ti novodobí kopálisté, kteří měli kožené boty už v postýlce se chytají za koleno a simulují zlomenou nohu i při očkování do ramene.
Radost sledovat.