Nečítal som originál článok, kde toto Toto povedal, ale ak to povedal takto, tak ho potom neviem slušne pomenovať.
To že Russell veľmi chcel niečo ukázať to je jasné. Takisto to, že Bottasovi sa nedá hádzať vina za túto nehodu na základe toho, že bol v Mercedes-e až 9ty - to nemá s nehodou absolútne nič. Ale aby niekto z Mercedes (hoci Russellov manažer) povedal VEREJNE, že si mal uvedomiť že pred nim je Mercedes je podľa mňa od danej osoby totálne chrapunstvo. V F1 máme predsa 10 nezávislých tímov pokiaľ mi je známe a oficiálne napr nemôže ani napr Horner prikázať Gaslymu aby pustil pred seba napr Pereza.
Toto podľa mňa Toto prestrelil. Samozrejme interne mu presne toto povedať kľudne mohol.
Ja by som to dal tak na 80:20
Russellova chyba tu je jasná, premotivovanosť niečo dokázať.
Ale ani Bottas nie je úplne bez chyby - tých 20% mu dávam za to, že takisto ako Russell to mohol neriskovať, si aj Bottas mohol uvedomiť že ho o 2-3 kola predbehne aj tak naspať a získa pre Mercedes pri tomto fiasku aspoň nejaké body. Lebo v konečnom dôsledku to Bottas v podstate zavrel (legálne samozrejme). Ale keby ho pustí tak by doviezol pre Mercedes minimálne 2 body a pravdepodobne aj viac pretože na konci preteku už by zvládol predbiehať dokonca aj Bottas.
Úplne najvtipnejšie na tom je, že Mercedesu Russell v podstate pomohol. Keby nezostralí Bottas tak Mercedes si odnesie z tohto víkendu dokopy maximálne 10 bodov. Takto majú 19 a navyše Hamilton úplne limitoval straty, ktoré spôsobila jeho vlastná chyba. Mimochodom Hamiltonovi vôbec nefandím, ale musím uznať že toto bola jeho prvá hlúpa chyba po veľmi dlho čase. A má u mna plusový bod ako potom v boxovej uličke čupel a držal si hlavu, vobec sa nevyhováral na jazdcov o kolo proste držal hubu a snažil sa vymyslieť ako to aspon nejako zachrániť - za to ma u mna po dlhom čase palec hore