Wolff o podpísaní Russella: Dáva nám všetky dôvody, aby sme to urobili rýchlo | Magazín F1 - F1online.sk

Prestupový trh pláva v roku 2025 v omnoho pokojnejších vodách. Po divokom minulom roku sa nám dianie upokojilo aj vzhľadom na uzavretie niekoľkých viacročných kontraktov. Niekoľko prestupových okienok sa nám však predsa len otvára a tým najväčším je George Russell, ktorý stále nemá platnú zmluvu na budúcu sezónu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/204643/wolff-o-podpisani-russella-dava-nam-vsetky-dovody-aby-sme-to-urobili-rychlo

@Kiks názor?

Najskôr som od teba čítal, že Max do Mercedesu nemá zmysel, že by tam bol len na škodu, že osobnostne do tímu absolútne nepasuje, Mercedes ho nepotrebuje a odkedy má Kimiho, tak Wolff nemá o Maxa záujem.

Včera či kedy si písala, že Russell už môže mať podpísané, len to nechávajú v tajnosti.

To, ze tam nepasuje je velka kravina. Do aktualneho Mercedesu mozno nie, netreba vsak zabudat, ze Wolff vie velmi rychlo menit retoriku a prevratit kabat :rofl:

Mozne je, ze Wolffenstein stale caka ci Verstappen podnikne nejaky krok, inak by uz Russella podpisal. A na to cakaju aj v AM. Bud by tam radi Verstappena, alebo keby isiel do Mercedesu, tak by vzali Russella, ktory zostane volny. Aktualne nic extra na trhu nie je. To sa samozrejme bavime stale teoreticky, Verstappen stale hovori, ze nikam sa nechysta

A pointa?

Ako sa to vylučuje ?

V F1 sa hovorí stále pravda ?

Klamali aj keď šiel do Mercedesu …2 mesiace čo už bolo podpísané

Oznámia to kedy chcú…nečakas,ze Toto chytí záchvat úprimnosti a povie čo nechce,že ?

Kazdy pilot je jen tak dobry jako jeho posledne preteky. George je v tuhle chvili pro Mercedes nejlepsi volba. At tak nebo tak, Kimi je blizko a Mercedes to ma nyni nejlepsi ze vsech. Je to nejperspektivnejsi team.

RBR je mimo, cim dal vice se ukazuje, ze jen Max s tim autem dokaze jet. McLaren ma nejlepsi auto a solidni dvojici, ale Lando nyni nevypada dobre. Ferrari, co k nemu rict? Asi nic. Aston? Bud ma dobre auto a desne jezdce, nebo nestoji auto za moc.

Nic dalsiho pro George v talonu neni. Pokud Mercedes ukaze svoje zlepseni i v dalsich dvou zavodech (a ja soude podle vyjadreni Tota v minulosti a i ted si myslim ze ano), pak se McLaren jeste zapoti a Mercedes bude nejlepsi volba.

Pokud se tak stane, klesne Georgova cena bez ohledu na jeho vykony, protoze vitezici Mercedes si bude moci vybirat.

Ted je dle meho Georgova chvile. Pokud Mercedes padne, padne i on a co se stane kdyz Mercedes pujde nahoru jsem napsal vyse.

1 Like

Verstappen najlepšie pasuje do Red Bullu. Navždy.

3 Likes

to je tym, ze to auto a maxo sa navzajom posuvali do uplneho extremu, uplne niekde ide ako su dalsi jazdci redbullu.

mercedes zatial ukazoval velku nekonzistentnost vykonu, na jednej trati moze patrit medzi favoritou na vitazstvo, ale na dalsich to je tazko aj na boj o podium a zeby mal podkurovat mclarenu tak na to to zatial naozaj nevypada
ak by mclaren nezbabral kvalifikacnu strategiu tak si asi v pohode dokruzi po vitazstvo

1 Like

ja by som ho fakt chcel zazit v buducorocnom rb
snad nebude potkan a nezdrhne z potapajucej sa lode

1 Like

Jedna věc je, zda George podepíšou, druhá (a možná ještě důležitější) je na jak dlouho… Přijde mi, že Totto by to rád dotlačil do podpisu kontraktu jen na rok, George by zcela logicky měl radši delší.

Ono to podle probublávajících informací vypadá, že letos u Maxe žádná výstupní klauzule nehrozí, ale za rok to může být zcela jinak. Tak by byl ideální stav mít vyřešen rok 2026, ale zároveň naprosto volné ruce na 2027.

2 Likes

Na rok to nepodpisu

Bude to do 2027 tak ako má Kimi…

Priznam sa, ze aj ja som pred casom pisal, ze Max do Merc nepatri - ze je tam nastavena ina “firemna kultura”…
To neznamena, ze by som tvrdil, ze je Max zly jazdec - naopak, dnes je topka a skvely pilot.
ALE - ako sledujem Maxa, mam pocit, ze aj dozrieva a nie je to ten Max co pred rokmi, ale sa vyvija osobnostne (a je aj lepsi jazdec - aj v tom rastie) a to je dobre a musim zmenit svoj postoj a vravim, ze si uz viem predstavit Maxa aj v Merc a myslim, ze ak by sa to stalo (a ja som aj fanusik tejto znacky, lebo ich auta su skvele a rad v nich jazdim) ostal by som fanusikom :grinning:

1 Like

To dozretie si vyrušil z udalostí posledných týždňov ?

Dozretie si asi predstavujeme inak

Pekne si to zhrnul a zásluhy za jeho dozrievanie by som pripísal aj RB a jeho inžinierovi, ktorý mu občas, keď to preháňa, vie pristrihnúť krídla.

A ak by sa to stalo, tak snáď aj pošetrím trochu, aby som vymenil BMW za nejaký pekný Mercedes, ktorý bol u mňa vždy topka čo sa týka klasických áut. :grin:

1 Like

To je fajn, že máš plně pod kontrolou Totta :slight_smile:

Jinak ale vůbec nepochybuji, že Totto ten rok chce a stejně tak nepochybuji, že Georgeovi to po chuti nebude. Holt je otázka, kdo bude mít silnější karty, narozdíl od tebe si skutečně netroufám výsledek odhadnout.

2 Likes

Vidim ako sa sprava k partnerke a jej dcere, ako reaguje aj na novinarov a tie reakcie po “akcii” su vyrazne zrelsie a lepsie…
Jasne ze na trati sa ide na hranu - a to aj ini jazdci - dolezita je ta reakcia po “vychladnuti”
Teraz to iskrilo medzi Max - Rus, 2021 medzi Max-Ham a vsetko na trati a to je OK a myslim, ze keby sa pozicie otocili v tych situaciach - ak su to piloti co idu za vitazstvom - spravali by sa rovnako :grinning:

1 Like

Tak uvidime, co nam F1 este prinesie :grinning:
Ale dobre BMW s nadupanym motorom je skvele
Priznam sa, ze ja nemusim naftu a tak len benzin, ale na tych nasich cestach tu silu vyuzijem ked sa ponahlam (co je uz stale menej) alebo pri predbiehani :grinning:, co je zas dobre na rychlu akciu a zas kludna jazda - teraz uz len dlhe trasy a velky komfort

1 Like

Tak ja beriem vlastne auto hlavne ako dopravny prostriedok, cize nejakych +/- 200 koni je pre mna uplne postacujuci vykon. Viac nepotrebujem, ale keby je moznost a cenovy rozdiel je v pohode, tak nehovorim, ze nekupim silnejsie. :slight_smile:

Mne nafta uplne nevadi, viem ju prezit. Hlavne naftaky od BMW su pomerne spolahlive.

BMW mi pride taky najlepsi pomer cena/vykon (najma pri 2-4 rocnych jazdenkach), ked chce clovek premiovejsiu znacku ako Mercedes, Audi, BMW, ale je to subjektivne. Tie najnovsie modely BMW od 2024 uz sa mi ale dizajnovo nepacia, takze o par rokov budem asi fakt musiet prejst na ten Mercedes. :sweat_smile:

PS: Na ceste sa neoplati ponahlat. Jazdi plno blbcov a nie vzdy sa da predvidat vsetko. Radsej prist neskor a v poriadku (koniec rodicovskeho okienka). :grin:

2 Likes

K tomuto sa Kiks vyjadrila, ze Max je chrapun, ktory Kelly rozbil fungujuci vztah a Penelope ukradol otca. Len aby si bol v obraze. :slight_smile:

Hej už len využíva vlastné dieťa aby nemusel chodiť na akcie F1

A pôjde do Spa

Už 2x a to mala má mesiac

Nevadilo by keby povedal nejdem, nechce sa mi idem jazdiť

Ale povie idem domov v dcére …

A reakcia po vychladnutí ?

Penil a odmietal najprv ísť do Press centra

A tam sa správal ešte viac arogantne ako na trati

Ja neviem kde sa stala chyba vo vztahu Kvy- Pen oni vedia… a dieta je rado za pozornost a dobry domov, a to podla mnohym naznakov vyzera dobre a ja nevidim do hlavy, motivov, okolnosti - takze sa nechcem vyjadrovat akoby som vsetko vedel/vsade bol :rofl: - nebudem sudca a ani mi to neprinalezi - nech sa maju skvelo a maju sa radi a dobre :+1: a to im uprimne prajem…

4 Likes