Wolff o Antonellim: Uvidíme záblesky geniality, ale budeme si aj trhať vlasy | Magazín F1 - F1online.sk

V sezóne 2025 budeme mať na rošte okrem relatívne neskúseného Liama Lawsona ďalších päť nováčikov. Najväčší záujem bude o Lawsona a najmä o jeden z najväčších talentov novej generácie Andreu Kimiho Antonelliho. Jazdiť bude v tíme Tota Wolffa, ktorý však krotí očakávania. Uvedomuje si, že Antonelli sa v najbližšej sezóne dopustí chýb.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/184864/wolff-o-antonellim-uvidime-zablesky-geniality-ale-budeme-si-aj-trhat-vlasy

Ať se jedná o Antonelliho nebo jiného mladého jezdce, podle mě je důležitým faktorem samotný věk. Zatím piloti potřebovali pro podávání dobrých výkonů dozrát alespoň do cca 21-22 let, není náhodou, že historicky nejmladší mistr světa je pořád Vettel ve věku 23 let. Je tam asi i osobnostní dozrávání, nejenom jezdecká praxe. Je to vidět třeba i na Norrisovi, že se pořádně rozjel až v sezóně 2021 a hned to odnesl Ricciardo :slight_smile: .

verim, ze keby bol Verstappen v Mercedese, bol by sampionom skor ako v 23 rokoch

4 Likes

Píšou “největší talent nové generace”…

Poučí mě prosím někdo podle jakých kritérií to určili, popřípadě co dokazuje, že je lepší než jiní z nové generace?

1 Like

pisu jeden z najväčších talentov novej generácie
inak ti to tu uz @PUFF vysvetloval

1 Like

Pořád to nemůžu pochopit, je to se mnou těžký :roll_eyes:

Možná ano, jednou ten Sebův rekord někdo taky zdolá, ale i Max potřeboval čas na vyježdění a stabilizaci výkonů. Úplně všechno se uspěchat nedá.

Ono je to nakonec jedno, jestli je nevětší talent, jeden z největších, nebo třeba lehce nadprůměrný… Výkony v nižších soutěžích pozornost určitě upoutal a třeba i z jiných důvodů, do kterých úplně nevidíme, dostane šanci právě on. Proč hledáš spravedlnost zrovna v F1, kde nebyla nikdy?

Jsem asi jenom znuděnej z toho počasí.
Dneska jsme přezouvali motorky a zítra je posíláme na Mallorku.
A takovouhle parádu budeme zkoušet, to jsem ještě nikdy ani neviděl, jsme se vsázeli, jestli to vydrží alespoň jedno dopoledne…

4 Likes

Vypadá to super, závidím Ti co se do mě vejde :+1:. To už to s námi ty dva tři dny vydržíš :smile: . Mmch, kde jste to v létě jezdili v Motole, nebylo to tady?

Tuhle jsem na to narazila a upoutalo mě, že je to v mapách označené jednak jako motokárová dráha, jednak jako dráha pro chrtí dostihy :smile: .

naco su take pneu dobre?

Problém Antonelliho je to, že Wolf mu může dát všechen čas světa, ale fanoušci a média nemusí být tak shovívaví když by se nedařilo. Ale samozřejmě nebudeme předbíhat, však se to už rychle dozvíme. :slightly_smiling_face:

Já nevím, byla tma, ale někdo říkal, že jsme jeli kolem cedule inline dráha.
A byli tam čtyři levé a jenom jedna pravá, tak nevím :slightly_smiling_face:

Prý na jemnou šotolinu :smiley:.

1 Like

Jestli to nevyrábí Pirelli, tak to bude hodně dobrá guma.
Před padesáti léty jsem měl galuskáče a pro nedostatek výběru jsem jednou koupil galusku do terénu. Špunty byly kulaté, ale oproti téhle gumě hodně řídké, ale vydržely stejně jako silniční galuska. Přidaná hodnota byla v tom, že jsem s favoritkou mohl na chvíli i do terénu.

Jj, tak to bylo ono. Přišlo mi pozoruhodné, že jedna dráha slouží pro in-line bruslení, motorky i chrtí dostihy, ale asi to jde :woman_shrugging:.

Ale on nepíše, že by to nazul na kolo :smiley:
Jestli je to fakt na motorku, tak bych tomu moc nedával, vypadá to jako nějaká položka z te(m)u. Siliku to vidělo asi jenom z kontejneru na lodi. :-[

Hezký nový rok. O téhle pračce na prachy bych byl radši kdybych nic nevěděl.
Ano, původní ambicí pana G. bylo tam asi občas skutečně provozovat chrtí závody; k tomu italská restaurace se skvělým šéfkuchařem, VIP lounge. Po pár měsících se jim zdála nepříliš využitá vnitřní plocha oválu, tak tam vylili pár cisteren asfaltu, že se udělá motokárová půjčovna, dokonce jsem tam měl pracovat. Naštěstí jsem si včas všimnul, že omylem pořídili motokáry šlapací (!!!), což jednu dobu udávali jako eko-přednost. Ale to už dobře deset let bude. Od té doby to chátrá a co jsem se o tom naposled dočet, tak MČ Praha 5 zvažuje, že by to odkoupila a udělala tam veřejné sportoviště.
Tolik asi k tomu :sunglasses:

1 Like

A to je dobrá historka, zase jsem o něco chytřejší :smile: ! Tak uvidíme, co z toho nakonec vznikne, pokud to P-5 odkoupí. Ještě se tam může vystřídat celá řada dalších sportů…

Ta guma má sice drobnější špunty než na motocross, ale zase je má hodně husté, takže na škváře, tartanu, šotolině, případně jiného jemnějšího materiálu může být velice účinná. Hustota špuntů a šířka pneumatiky může slibovat i poměrně slušnou životnost.
Drobné špunty mi připomněly galusku jakou jsem kdysi dávno měl, proto jsem ji zmínil.