Mercedes bol azda najväčším odporcom predchádzajúcej éry pravidiel. Teraz sa však karta obrátila a tábor strieborných šípov s jeho zákazníkmi sú azda jediní, kto nové regulácie obhajuje. Nečudo, že sa z nich Toto Wolff teší, keďže majú potenciál postarať sa o nové obdobie dominancie nemeckej značky.
Som príjemne prekvapený. Pred Q si nikto nemôže byť istý, ako to vyzerá s výkonom áut, až kvalifikácia je prvým objektívnym meradlom. A my sme dopadli dobre.
V prvom rade klobúk dole aj pred RedBullom, ktorý má prvýkrát svoj vlastný motor a idú prekvapujúco dobre. Myslím, že Max by nám bol oveľa bližšie, než sa zdá z dnešných výsledkov. Tiež ma pred sezónou milo prekvapilo Ferrari. Miera inovatívnych riešení bola veľká a vidno, že nad autom a pravidlami naozaj dlho sedeli.
No a k nám - P1&P2 sú super. Na rošte je ďalších 6 jazdcov na monopostoch s tým istým motorom, ale Mercedes si zjavne najlepšie vyskladal aj veci okolo okolo motora, aspoň zatiaľ. Je to super, lebo minimálne majstrovský McLaren je extrémne silný konkurent s tou istou PU.
Za mňa super štart do prvého víkendu, ale body sa rozdávajú až zajtra. Snáď aj tam vykročíme tým správnym kolesom do novej sezóny.
Asi moc lidem radost neuděláš , ale Mercedes umí postavit auto a motory mají vždycky dobré. Jestli budou stejně dobré i v Monaku teprve uvidíme, v tuhle chvíli musíme vzít tak jak to je. A body se i tak rozdávají až zítra.
Wolfov pohlad na foto je príznačný - 18:1 ziaden problem, sme mimo pravidiel, ale osetrili sme si to. To ze ostatni maju 16:1 a mensi vykon, nevidim ako problem ….
Jj, auta na nic jsou, když soupeři dokáží bez pomoci FIA předehnat Mercedes. Top auta jsou ty, co jsou na míru Mercedesu od FIA, co o to, že na rovinkách ztrácí 50km/h
Řeknu to takhle, kdyby nebyl stav takový, že musí jet jak silmáci a neztráceli obrovskou rychlost na rovinkách, tak mi je fuk, že by Mercedes nadělil 0,8s. Ale prostě ten sport jde strašně špatným směrem, Mercedes má ochranu od FIA na jasný porušení pravidel a Wolff začne říkat tohle, halvně, že se on a Brown naváželi do Hornera za stejné chování
Pro mě je F1 kde ani v Q nejednou na plno nepřijatelná. A není to výhružka, to je prostě fakt a jestli s tím něco neudělaj, co by mě na tom jako mělo bavit? Jen manažerování energie? To se fakt kouknu raději na jiné sporty které jsem opomíjel pro F1.
Pekne vidiet tu niekoho, kto sa na novu sezonu tesi, asi sa necham inspirovat.
To je pravda. Aj ked v pretekovom tempe bude Mercedes asi este o nieco viac odskoceny ako v kvalifikacii a pod styri desatiny by Max stratu podla mna nestlacil, na to isiel Hadjar prilis dobre. Ale tempo Red Bullu je v kazdom pripade prijemnym prekvapenim, postavit si vlastny motor bol pre nich velmi strmy kopec, takze je fajn, ze su minimalne na urovni McLarenu a Ferrari.
Obavy ,ze sa zopakuje rok 2014 na uplne naplnili,kedze Mercedes ma naskok vyse 1 sekundy na kolo,kedze stale este vobec nesiel na plno a skrti motor,aby ich naskok nebol este vyraznejsi.Presne toto robil aj v roku 2014.Mame uz na zaciatku rocnika po sezone,Russell je jasny majster sveta.Este Aston moze po pretekoch prekvapit,ale naskok Mercedesu uz neodbehne.Ferrari zase sklamalo a nie je ani 2 najlepsi tim,ale az 4 po Red Bulle a Mclarene.
Veď ako šéf tímu a vlastník zároveň nemôže mať predsa prístup k informáciám, simuláciám a odhadom výkonnosti. A ten pocit prekvapenia je predsa tak krásna vec.
Po prečítaní tejto vety by si človek povedal, že Russell zdolal o 21 tisícin Sennu na vrchole síl a nie o 8 desatín najbližšieho konkurenta v inom monoposte. Mercedes bol už od čias Hamiltona najlepší v shitshow a Russell, ktorému som vo Williamse veľmi fandil sa po príchode k nim perfektne adaptoval a prebral ich naratív od prvej sekundy, čím sa pre mňa stal najnesympatickejším jazdcom na rošte. Jazdec je to dobrý titul si zaslúží, ale bude bolestivé sledovať ako krúži každú nedeľu bez ohrozenia na prvom mieste.
Mne osobne to prišlo tak, že chce povedať, že všetko do seba zapadlo a len vďaka tomu získali pole. Čomu sa ťažko verí, keď máš takmer sekundový náskok.