Podla mna do seba vela veci musi zapadnut, aby si mal sekundovy naskok.
Z coho presne odvodzujes svoju kompetenciu posudzovat, kto by mal a nemal “drzat hubu”?
Řeknu to takhle, tak směšně onboard u PP v F1 ještě nevypadal.
#Gladiators
Z čeho usuzuješ, že se stavím do role rozhodčího o tom, kdo má co mluvit? Já jsem tu napsal vlastní názor, že by bylo lepší, kdyby držel hubu v tomhle případě. Nechápu co máš za potřebu zase shazovat názory tady co se ti nelíbí
Ako som zhodil tvoj nazor?
Však v pohodě, můžeme hrát tvoji dětskou hru a na každý názor reagovat “odkud bereš přesvědčení kompetence se k tomu vyjadřovat”, když ti to přijde normální
Ja im prácu neberiem, ostatne, už niekoľkokrát sme sa mohli presvedčiť, že je to jeden z najlepších tímov. Vadí mi vyjadrovanie Wolffa a jeho predstieraná prehnaná opatrnosť keď raz majú taký obrovský náskok. Vôbec by ma neprekvapilo keby sa postavili s Russellom vedľa seba a spravili by polhodinovú tlačovku o tom, že zajtra bude najväčší favorit Hadjar a ako sú oni za Red Bullom, čo ak sa nemýlim Russell po testoch aj tvrdil.
V pohodke. Tak Wolff bol prekvapeny ![]()
![]()
Nepredava nam shity. Nepodvadzaju. Auta su super. Okej.
Len mi to pride, ze stastni su len fanusikovia Mercedesu. Ale nevadi, sak ich je dost. Ja mam ale pocit, ze toto bude moja prva sezona po 24 rokoch, kedy je mozne, ze neuvidim vsetky VC. Po tej kvalifikacii nemam pocit, ze budem mat motivaciu organizovat si nedele podla pretekov, ked vidim, na co sa budem pozerat.
Inak ano, aj ja som prekvapeny. Nie z toho, ze im ten podvod vysiel, ale napriklad z toho, ze Antonelli dostal smiesnu pokutu ktorej suma nedosahuje ani hodnotu Norrisovho poskodeneho kridla. Nechat na trati ventilator a dostat za to taku pokutu je smiesne. Wolff si to ocividne na tento rok osetril vo FIA dobre. Ak nie na celu eru pravidiel…
Ja uplne nerozumiem, co su vsetci hned taki jedovati, ked je Mercedes na cele. Mozno je to tym, ze sutaz “motorarov” nie je pre divaka taka atraktivna a uchopitelna, ako ked naprikad Newey postavi aerodynamicky skvele auto a vdaka tomu drtivo vyhrava Verstappen. A potom maju vsetci pocit, ze Mercedes si vyloboval pravidla a vlastne si to cele napisali tak, aby dominovali, co ich uspech robi menejcennym.
Ani mne sa teraz tieto pravidla az tak nepacia a neskacem meter dvadsat pri predstave, ze Russell zhrabne titul sedem pretekov pred koncom. Ale paneboze. Man kann sich den ganzen Tag ärgern, aber man ist nicht dazu verpflichtet. O co teraz ide? Pravidla odklepla FIA a nie Mercedes, McLaren ma pod kapotou rovnaky motor a mame za sebou tiez len jednu kvalifikaciu. A ked ma teraz Mercedes dominovat, tak to tiez nie je prvykrat. Horsie ako sezona 2023 to zase tiez nebude. Ak sucasne technicke pravidla u fanusikov nezarezonuju, tak ich FIA tak ci tak zmeni.
Ale veď ja s tebou súhlasím, nech sú na čele. Mne prekáža Wolffovo a Russellovo pokrytectvo. Russell sa u mňa, a podľa mňa nie len u mňa, totálne odpísal, keď navádzal Kravitza aby sa ho opýtal na Verstappena aby mu mohol niečo odkázať v mixzóne. Keď takému správaniu a prejavu chce niekto fandiť, nech sa páči, ja to nie som. Len nech sa potom aj Russell nečuduje prečo ho väčšina nevie vystáť.
Výborný start. Nečekal jsem, že bude takový náskok. Russell je výborný pilot a chyběl tam Verstappen.
Austrálie je těžká trať pro tyto PU. Síly se budou hodně měnit trať od tratě, dle brzdění.
Puffe vždyť víš, že to není pravda. Oba tituly má letos Mercedes jasný
Nutno říct, že Mercedes odvedl naprosto fantastickou práci.![]()
George není asi moc oblíbený a jeho vyjádření se nemusí každému líbit, ale třeba moc nechápu co se na jeho vyjádřeních teď nelíbí. Mluvil dobře a přece nebude po první kvalifikaci vykřikovat, že má titul v kapse.
Každopádně odvedl precizní práci. Škoda že McLaren není blíže, Oscar je zpět a snad to bude ještě zajímavé.
Jestliže byl minulé sezóny Toto hejtěn za špatné auto s tím, že je to jeho odpovědnost, což nikdy nezastíral, všechna čest, tak za tohle auto mu patří kredit, protože on je odpovědný za personálie. A auto nedělá jen motor. ![]()
Přál bych si aby to bylo vyrovnané, ale když jsem tleskal Maxovi a RBR v 23, tak bych byl pokrytec nezatleskat teď Mercedesu.
Gratulujem Mercedesu k zisku obidvoch titulov. Žeby som si po rokoch pozrel pár závodov?
Lepšie sa to vystihnúť nedalo. ![]()
Stačí na to dostatočne dominantná pohonná jednotka, pilot ani šasi v tomto prípade neboli až tak podstatné, o čom svedčia dve veci:
- šasi (auto) - pri track dominance Russell vs Leclerc v prenose mal ovládol Russell rovinky a Leclerc zákruty. To nehovorí veľa o tom, že by Mercedesu do toho zapadlo “auto” (predpokladám, že je tým myslené šasi, keďže pohonnú jednotku menoval zvlášť)
- pilot - Antonelli, ktorý to roztrieskal v FP3 a chyboval celú Q v poslednom meranom pokuse zázračne dostal výkon a aj bez ideálneho kola nadelil najbližšej konkurencii pol sekundy.
Nechcem zhadzovať Russellov výkon, možno jeho kolo bolo výborné, no pri pohľade na náskok Antonelliho na konkurenciu, to nebolo vôbec o pilotovi.
Wolff je po 4 rokoch späť pri svojej šaškárni z čias Hamiltona, kedy vždy bol favorit Ferrari alebo RB a zázračný Hamilton to v Q3 v poslednom pokuse poskladal dokonalo a získal PP (hoci Bottas bol často do 1-2 desatín od neho).
Možno sú otrávení z tej trápnej shitshow Wolffa a Russella, ktorej už neverí nikto. Možno im vadí to, že FIA na poslednú chvíľu upravila pravidlá merania kompresného pomeru pre Mercedes. A možno im vadí to, že z F1 sa stala fraška a pokrytecká ekosračka a má najhoršie monoposty v histórii, ktoré musia uberať na rovinkách, aby spalovák dobíjal baterku. Hotový sen všetkých progresívnych ekočurákov.
Z toho ze Alonso po tejto sezone skonci a svata trojka sa nevie zmierit s tym ze Aston presiel z Mercedesu na Hondu.
Tak s podvodným autom by som sa aj ja tak vyškierala