Wolff chápe Verstappenove sťažnosti: Ocitol sa v horore, stačí vidieť zábery z jeho auta | Magazín F1 - F1online.sk

Mercedes a Red Bull si na začiatku novej éry vymenili úlohy. Strieborné šípy po rokoch prestali s kritikou a žezlo prevzal Red Bull na čele s Maxom Verstappenom, ktorý preklína súčasné pravidlá na dennej báze. Toto Wolff sa domnieva, že sa pod to veľkými písmenami podpisujú aj problémy červených býkov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/229691/wolff-chape-verstappenove-staznosti-ocitol-sa-v-horore-staci-vidiet-zabery-z-jeho-auta

Ja zas chápem Wolffa, že rozpráva niečo, čomu asi ani sám neverí. Je to asi tak ako chápem Eiseleho spolu s českými kolegami. Keď som v nedeľu počul ako český komentátor povedal, že terajšie autá sú prirodzenejšie pre pilotov, tak sa mi chcelo zvracať. Ale chápem, že ich živí sledovanosť, tak sa tvária ako je všetko ok a ako zaujímavé to na čele je. Aj keď všetkým je jasné, že Mercedes je ďaleko pred ostatnými… Ešte že tam bol Štofi Rosina, ktorý si povedal svoj názor a nehľadí na sledovanosť.. Ja ako fanúšik Ferrari by som sa mal tešiť, pretože sme trochu späť v hre.. ale bohužiaľ neviem čo je fantastické na tom, keď piloti neidú naplno svoje kolá.. dokonca ani v kvalifikácii nemôžu dať plyn “na podlahu”… 90% jazdcov sa na tom zhoduje, že je to zlé.. ale poďme všetci kopať do Verstappena, že to povie nahlas len preto, že tu niektorí z neho máte komplexy.. Aj keby vyhrávalo moje Ferrari tak by som nebol spokojný, pretože táto F1 sa mi zatiaľ vôbec nepáči..

9 lajky

Jasne F1 totiž maže negatívne reakcie redpeltivne ich skriva a tak keď napíšete niečo vo zmizli že sa vám nové pravidla su hrozne tak vás komentár sa nedá nájsť tak kasne že pal su tam iba pozitívne reakcie keď tie ostatné skrivate

1 lajk

podla mna oni maju nejake pokyny z Liberty Media že nemožu nadavat na tieto pravidlá, lebo každé 2 minuty od nich počuvať ake to je užasné a ako to bude super za pár závodov že to je lepšie ako minule pravidla a podobné pi*oviny čo tam trepu :smiley: realne tam nie su suboje na trati, su tam len obiehania ked niekto ma menej baterky ako ten druhý. Kvalifikaciu ani nemá zmysel sledovať, vačšinou to dopadne tak isto ako v Q1 lebo deployment maju všetci nastavený a na jazdcovi to nezalezí aj tak lebo nejde naplno tym padom nespravi chybu :smiley:

2 lajkov

Horory mám rád, no tahle F1 je spíše umělá tragikomedie.

2 lajkov

Ja si myslím, že stačí že to majú od Novy nakázané. Veď predsalen ak ľudia prestanú sledovať F1, tak Nova sport či Voyo prídu o veľkú sledovanosť. Najhoršie je, že to robia strašne okato.. Ja mam inak komentovnaie Eiseleho a spol. veľmi rád. Vždy som sa ich zastával. Ale teraz to robia strašne nasilu.. myslím si, že aj oni vedia, že tieto pravidlá nestoja za nič.. ale rozprávanie dokola o tom, akú zábavu sledujeme a že všetci, ktorí to nevidia, môžu ľutovať.. no neviem.. ja som napríklad po dlhých rokoch nevidel šprint. Pretože som si jednoducho neprivstal aj napriek tomu, že moje Ferrari štartovalo vpredu.. A to obiehanie pre mňa nie je zaujímavé. Niekedy sa pilot musel natrápiť, aby niekohol predbehol. Aj s DRS to miestami bolo ťažké.. a musel žmýkať monopost čo to dá, aby to dokázal. Teraz je to podľa mňa o tom, že ak si rýchlejší(ako napr. Russell) tak vieš že toho pred sebou predbehneš.. skôr či .neskôr..

2 lajkov

Faktom je, ze ak mal Max skutocne v ramci kontraktu moznost pred sezonou prestupit do Mercedesu, urobil velku chybu ze to nespravil. Redbull je realne strednopolovy tim, a to sa DALO ocakavat uz vopred nakolko odtial odislo XY klucovych ludi ktori stali za uspechom predchadzajucej generacie + prvy vlastny motor. Ja nevidim svetlo na konci tunela, ze by sa Redbull nejak pozviechal a ocakavam ze Maxove vyjadrenia bude stale tvrdsie a bude viac frustrovany.

Rovnako sa dalo ocakavat ze Mercedes bude vpredu, vzdy to bol najlepsi motorar na gride a taketo obrovske zmeny pravidiel su ich domena.

Nemyslim to v zlom, ja s Maxom vo vela bodoch suhlasim a som uplne presvedceny o tom ze v nasledujucich mesiacoch sa budu riesit ( vyuzivanie baterie, dobijanie na rovinkach ) a aj ocakavam ze v buducej sezone to bude lepsie nez teraz, ale to je pri novych pravidlach normalne.

Pravda vsak je, ze ak by bojovoval vpredu v peknych subojoch o vitazstvo, jeho vyjadrenia by boli daleko zmierlivejsie a za to naozaj nemoze ani mercedes, ani ferrari, ani ziadne pravidla, ze Redbull postavil auto ktore straca na vsetkych frontoch.

WEC/Imsa čeká, nedá se svítit.

1 lajk

Ja si myslím, že aj keby bojoval niekde vpredu, tak by bol k týmto monopostom kritický.. On patrí k pretekárom typu Senna, Schumacher, ktorý milujú pretekanie s plynom na podlahe a s tlačením na pilu.. Toto čo sa deje teraz je ďaleko od toho.. Ja si myslím, že neexistuje pretekár na gride, ktorému sa to manažovanie batérie páči.. Ani georgovi ani Kimimu.. ale je jasné, že v takomto stave bude mať titul jeden z nich, tak prečo by sa sťažovali..

4 lajkov

Presne. Drive jsem Eisking combo taky rad sledoval, ale posledni dobou tou jeho snahou vyvazit obecne negativni reakce vetsiny F1 komunity neustalym umelym vychvalovanim jak je to ted super zavodeni me vice nez zklamal.
Pocet predjeti se dle me nerovna kvalitni motorsport. V F1 chci videt jezdce jezdit hranu! Kdy pilot a monopost svadi boj s jinym. Ne souboj baterek. To se muzu kouknout na FE.
Cely prenos resime nabiti ci vybiti baterie. A korunu tomu dali na zacatku prenosu kdy se “zhadali” co vlastne Boost a Overtake mode znamena. Totalni fraska.

To jak podporoval Nor puvodni prohlaseni ze dostavaji zaplaceno tak at mlci u me propadl. Vtipne je, ze i Nor to pak vzal zpatky …. :grin:

5 lajky

ano presne tak, dneska to nie je o tom poslať to tam na brzdy na srdce, teraz to je o tom stlačiť tlačidlo a ide sa dopredu. Ferrari suboj bol nadherny ale keby je takyto suboj minulu sezonu, bolo by to 100 krat krajšie. Už nerohoduje zručnosť pilota jazdiť na hrane, je to o tom ako máš nastavený program dobíjania baterky a pilot sa môže aj roztrhať a nespraví s tym nič . Volakedy som si vstal aj na velke ceny.. teraz si to pozriem zo zaznamu a pretáčam :smiley:

1 lajk

no vidis a volakedy ked som nestihol pozriet v priamom prenose tak sa cely pretek dal pozriet za 15 minut s pretocenim kedze vacsinou sa tam nikdy nic nedialo a pozerat zo zaznamu ako tam 2 hodiny kruzia ma fakt nebavilo :slight_smile:

1 lajk

Ešte sa aj snažia umelo dramatizovať závody.. a tie ich útoky na Ferrari v prvom závode ako zmrvili stratégiu a týmto prišli o víťazstvo ma vytáčali. Každému bolo jasné, že Mercedes je inde, keď so zničenými pneumatikami jazdili na čele lepšie časy ako Ferrari na nových. A to nik nevie, koľko toho mali v rezerve, pretože na čele iba manažovali tempo. Teraz v Číne sme videli, ako je Mercedes vpredu keď na to Kimi viac zatlačil s Russellom. A to bola trať, ktorá mala viac vyhovovať Ferrari. Takže v Austrálii podľa mňa jazdili ešte s väčšou rezervou.. jednoducho sa ich miestami nedá teraz počúvať…

5 lajky

Tak to predpokladám, že si pozeral radšej Formulu E, keď máš takéto predstavy o pretekaní.. to ako keby som chcel od futbalového zápasu, aby tam padali góly každú minútu.. Bolo by to zábavnejšie? Podľa mňa nie.. keď chce niekto góly každú minútu, nech si pozrie hádzanú.. a nie futbal..

5 lajky

Asi tak, kedysi stacili highlighty, tak ci tak ani v nich nic zaujimave okrem startu nebolo. Teraz sa to uz hybe lepsim smerom. V priebehu sezony sa to este uhladi a bude to ono

Ani omylem. Možná tak pro tiktokáře. Těm bude vyhovovat i tohle, na chvilku :slightly_smiling_face:

3 lajkov

Takze aj z futbalu si pozries len tych par golov co padnu, zvysok sa predsa len nahanaju za kuskom koze v ktorej je naprdene?

To cakas akciu cely pretek? To si si vybral zly sport. To, co vidime tuto sezonu nie je pretekanie. Suboj Ferrari mohol vyzeral dobre na kamerach, ale v skutocnosti islo o random generator pozicii, kde nerozhodovali jazdci ale algorytmus, ktory kazdemu inak uvolnoval energiu a na zaklade toho sa menili pozicie. Nic viac a nic menej. Krochkat blahom pri takychto subojoch je ako chvalit obrazok vygenerovany AI: moze byt pekny, ale ked viem, ze to nie je realita a je to umele… Nema pre mna ziadnu hodnotu. Aj ked aj tato forma umenia ma svoj fanklub, nie je to nic pre mna.

5 lajky

5 lajky

za mna katastrofa. baterky tam rozhodne nepatria