Tohle jsi trefil pěkně. Vůbec celá diskuze v paddocku ukazuje jak složitý to je.
Tiež som započul tento ich rozhovor, ale hneď som tušil, že ostane trochu nepochopený.
Debata nebola o tom, že spomaľovanie na koncoch roviniek a iné podobné problémy by niekto schvaľoval a tvrdil, aké to je prirodzené. Tá veta/myšlienka začínala pri tom, ako sa správali monoposty F1 vďaka ground effectu. A áno, naozaj tie monoposty po stránke správania sa prechodu medzi spoliehaním sa na aero grip vs mechanický grip, tam je pri aktuálnom nastavení pravidiel prechod späť k niečomu omnoho prirodzenejšiemu.
To, že po motorovej strane je to zase teraz pre zmenu niečo, čo prevracia logiku na ruby, je debata úplne iná, a tam je všetkým jasné že teraz to je prinajmenšom dosť rozpačité (veľmi jemne pomenované). Tak isto ale súhlasím, že ono sa to bude dosť rapídne zlepšovať, jednak keď začnú rapídne konvergovať riešenia všetkých tímov ohľadom spôsobov využitia energie, a zároveň už len z titulu, že niektoré veci vedia po získaní dostatku dát začať upravovať aj po stránke pravidiel už smerom k budúcemu roku. Takže ono sa to určite odladí.
Len je škoda, že teda ten Mercedes nechali újsť zase motorovým náskokom tak ďaleko, lebo bude na to trpieť športový produkt ešte aj najbližšie 2-3 roky ![]()
vazne chces porovnavat futbal kde aj bez golu sa casto da co pozerat, kedze ide o suboje
kdezto pri f1 ked sa len kruzi tak je to proste nuda
ci snad vo futbale je nieco take, ze cely zapas nepride ku subojom medzi hracmi a kazdy je vzdialeny od supera o 10m? ![]()
Neviem, ja futbal nepozeram, nemam cas na viac sportov ako je F1. A ano Formula 1 vie byt niekedy nudna, ale ja som s tym zmiereny. Vzdy taka bola, o to viac si clovek uzil poriadny manever. Teraz sa za 5kol nakrmite takymito umelinami a zachvilu ludia zacnu nariekat, ze ich nebavi sa na zavod pozerat hodinu a pol, je to dlhe a stale si len vymienaju pozicie. Potom sa budu skracovat zavody?
ale tak snad si uz par zapasov videl, ci? ![]()
a teraz sa stiahne za 5 minut pozrieť
štvrťka aut nedojde ani na štart alebo do ciela, mercedes ferrari skončia aj tak 1-4 lebo ma mercedes vdaka nelegalnemu motoru prevahu, kvalifikacia nemá zmysel ani kedže sa tam nejde naplno tym padom je mala šanca na chybu a v zavode nie su predbiehania ale len obiehanie vdaka tomu kto kde použije baterku. Toto je formula E nie formula 1 kde vždy išlo o tom byť najrychlejší, teraz sa v strede rovinky spomaluje
dík to je top zavod top