PL mal aj podiel v stajni. Jeho odhcod je zahaleny tak trocha tajomstvom.
Mozno teraz ked to cele prevezme niekto iny sa dozvieme viac.
Mojich 5 centov je to, ze islo o peniaze. Ak niekto rozplanuje, ze minie 100 milionov, ale v priebehu vyvoja pridu vyrazne skrty, tak je potom velmi tazke najst rychle a ucinne nahradne riesenie. Urcite aj PL spravil par chybnych rozhodnuti ked sa rozhodol v urcitych veciach pokracovat aj napriek skrtom a potom to dopadlo tak, ze neboli hotovi na testy.
V kazdom pripade pristup ze PL je babrak a teraz ho vyhodime a vsetko bude zrazu ok tiez nie je bohvie co, anglicania to volaju ‘blame culture’ a doviedlo ich to tam, ze boli donuteni predat vsetko.
Ja netvrdím ze je to len jeho vina faktom je ze kedysi s ao ňom hovorilo ako jednom z ozaj lepších inžinierov v F1… ale som prekvapená práve tými rozhodnutiami ktoré spravil a práve tým ze neprevzal zodpovednosť za to co sa stalo a úprimne to musela byt čiastočne aj jeho vina. Ten prístup mňa prekvapil. To ze chýbajú peniaze a je pravda ze jemu možno aj ľudia čo by s ním robili to tiež nespochybňujem. To je zas zlyhanie CW. Avšak nepáči sa mi ze sa to hadze len na ňu lebo PL v tom má prsty takisto. Ale ok pravda je ze v tom chose a s obmedzeniami zdrojmi by zázrak asi nespravil nikto… ANI Keby to bol AN. V tomto ak to vezmem z tvojho pohľadu máš asi pravdu. Avšak on Ten Williams nie že neposunul ako sme od neho čakali ale v niektorých chvíľach akoby poškodil.
Je to uhol pohladu. A co ak by malo o kupu zaujem napr Porsche, alebo Hyundai? Je to iba teoreticka uvaha a pravdepodobne taka moznost nebola ani na stole.
PL to ale nikdy nehadzal vinu na CW. Hadzali vinu novinari a taki ako ja
Nejak som zeragestroval, zeby on velmi komentoval priciny jeho odchodu.
ano islo o peniaze ale tak trochu inak ako si ty myslis
rozpocet williamsu bol pevne dany tym, kolko dostanu od f1 a od sponzorov, toto sa vedelo takmer presne ± par milionov, takze paddy si mal vediet rozdelit kolko na ktoru cast auta potrebuje, lenze podla vsetkeho on pokracoval stylom na aky bol zvyknuty z mclarenu a mercedesu a nepozeral na peniaze a rozpracoval tolko veci, ze to zo zdrojmi williamsu nebolo mozne dotiahnut do konca
to len ty tu furt bluznis o tom, ze williams nezabezpecil paddymu dost penazi, lenze to je blbost, lebo ich mal k dispozicii viac ako jeho predchodca a presne vedel kolko ich bude mat na vyvoj
Nemyslím jeho myslím celkovo že sa to hodilo len na ňu ale je to komplexnejšie… Aj keď základ je dobrý manažment… To vidíme u Ferrari kde sú aj peniaze aj ľudia len bohužiaľ je tam aj vedenie aké je. Takže to je základná vec… Ona musí skončiť… Ja som síce žena a asi by som to nemala povedať ale osobne si myslím ze ženy na riadiace funkcie v F1 nepatria. Je to príliš maskulinny biznis, nekompromisný, a človek potrebuje byť tvrdý aby to dal… Aj ten spôsob vyjednávania a robenia politiky alebo aj samotná komunikácia medzi šefami tímov je potom tak postavená a to ona nemohla dať lebo tam na ňu nikto ohľad brat nebude oni ju berú ako sebe rovnú ale v negatívnom aj pozitívnom zmysle. A to je vec ktorú ona nedala v prvom rade. Ona akoby očakávala že sa k nej budú správať ako k žene ale len keď jej to vyhovovalo. Inokedy bola prvotriedna feministka co všetko zvládne sama co je ujetý prístup. Nie je to možno o schopnostiach žien skôr o tom aké je to prostredie. Nikdy nič dobré to neprinieslo a ja chápem ze FW tam chcel mať dcéru ale to bola najväčšia chyba. To je ako keby chcel nejaký magnát typu Didi alebo Stroll ktorý je inak skvelý biznisman pôsobiť v tomto špecifickom prostredí. Asi by sa v tom časom naučil chodiť ale ten tím potrebuje vždy človeka ktorí sa vyzná v tom prostredí.
to su tvoje domnienky. viem ze take mas, nemusis mi to tu vesat pod nos zakazdym ked je o tom rec.
staci si pozriet par dielov drive to survive. Strolla islo ocividne hodit o zem ked videl ako to CW cele vedie.
to nebola len ciastocne jeho chyba on na tom ma najvacsi podiel, on prisiel s tym konceptom auta ktore potom nevedel dotiahnut do konca. auto williamsu bol nedorobok, lebo si technicky sef nedokazal rozdelit zdroje
za paddyho cias peniaze nechybali, mal ich viac ako jeho predchodca. to ze nemal tolko ako v mercedese to snad vedel ze to tak bude, ci?
nemohol cakat, ze zrazu williams zozenie desiatky milionov navyse, odkial by to asi tak zohnali? vsetky timy zo stredu pola maju problemy zhanat sponzorov
lowe nastupil do williamsu v 2017 a prve vacsie vylepsenie auta ktore uz riadil on prislo v rakusku a zrazu auto ktore predtym bez problemov postupovalo do q3 sa ocitlo takmer na konci pola a trvalo im niekolko pretekov kym prisli na to, ze cele rakuske vylepsenia treba hodit do kosa a ked to spravili tak sa tomu autu vratil vykon aj ked samozrejme pozicie uz neboli take kedze ostatne timy sa za ten cas zlepsili
v roku 2018 uz bolo auto plne z jeho pera a bola to katastrofa, v 2019 sa to este zhorsilo
v roku 2017 bola sanca dostat pereza do williamsu aj s jeho sponzormi samozrejme, lenze prave vtedy ked sa o tom jednalo tak prisiel ten prepad williamsu a tak ostal radsej v krachujucej FI
vo williamse velmi rychlo zistili, ze s paddym spravili najvacsiu chybu v historii timu a uz v roku 2018 tajne rokovali s jamesom keyom, ktorym chceli paddyho vymenit ale nevyslo to a on dal prednost mclarenu
kto by to povedal, ze najatie jedneho z udajne najlepsich inzinierov v f1 sposobi definitivny koniec jednej a asi najslavnejsej ery v f1
ja si budem pisat co ja chcem a komu chcem
a ked viem, ze pises hluposti nezakladajuce sa na skutocnosti tak o to viac
no uvidime kde to dovedie stroll, zatial to dotiahol na kopirovaca cislo 1
a bohvie ake renome si tym rozhodne neurobil
Už zase sme pri tých hlúpostiach ? ??
Ach jaj
BTW ukázalo sa že fakt ze FW dovolí odpredať Williams komukoľvek (nakoľko máju brutálne problémy)ak si zachová meno nebol až taká hlúposť nie? Kedy som to vravela 3 dní dozadu to bolo? A tiež som dostala podobnú odpoveď #justsaying (ber to prosím ta s nadhľadom )
Claire určite zostane minimálne v nejakej čestnej pozícii, pokiaľ chcú majitelia udržiavať zdanie zachovania kontinuity. Pre Williams ale bude dôležité nájsť svoj ekvivalent Andreasa Seidla, to hej.
Rodinkarstvo je toxicke a to Williams polozilo. A ty si presne typ co hned ide nahanat carodejnice. PL je davno prec a Williams je kde? v prdeli. To ze renomovany inzinier, ktory ma tituly v F1 na CV, povie, ze Williams potrebuje prekopat organizacnu strukutru, ze inzinierske oddelenie je v daleko horsom stave ako povodene predpokladal, to je sum vo vetre. ignore. Ty ho radsej obvinis, ze je to babrak, tak ako ho obvinila CW. PL ma 7 titulov v F1. CW rozlozila druhy najuspesnejsi tim.
FW praveze ju tam vobec nechcel mat a bol aj proti tomu aby vobec robil v time
a na poziciu zastupujucej sefky timu sa dostala potom ako zdrhol zradca wolffik a odovzdal jej auto ktore nemalo na body
akosi sa zabuda, ze to ona bola sefkou ked mal williams najlepsie auto od ukoncenia spoluprace s bmw a williamsu sa rozhodne neviedlo pod jej vedenim zle az do toho osudneho okamihu kedy najala paddy lowa, lenze bol vobec niekto kto by jej to rozhodnutie v tej dobe vycital? vtedy to vsetci povazovali za perfektny manazersky krok ked dokazala ziskat technickeho sefa od dominantneho timu
williams v tych rokoch nemal ani problem s peniazmi, ale to sa po 2 mizernych rokoch s paddym zmenilo a zrazu uz kazdy vie, ze ona na to nema
preco jej to nehovorilo v rokoch 2014-16?
My ako rodina sme davali na prve miesto vzdy tim.
Skor by som povedal ze ze vy ako tim ste davali na prve miesto rodinu.
Nik so stipkou rozumu by nezamestnal Claire ako sefku timu.
o com zas pises? nepamatam si, ze by som tvrdil, ze williams tim nepreda
ak si dobre spominam tak si ti napisal, ze blbost je to ak si myslis, ze kym je majitelom FW tak williams bude robit niekomu b-cko a to sa ukazalo ako spravne
williams pokial ho vlastnil FW nikomu b-cko nerobil, tak kto mal pravdu?
a navyse este sa nevie co z toho timu chcu urobit novi majitelia, ci nejake b-cko mercedesu, alebo nezavisly konstruktersky tim
ja osobne by som teraz urcite nesiel do toho spravit z williamsu b-cko a minimalne by som si pockal aspon 2-3 sezony ako sa to utrasie pri novych pravidlach, ved z konstruktera mozes spravit nakupcu behom par mesiacov a to kedykolvek, ale ak raz stratis konstrukterske schopnosti a to ako nakupca stratis tiez velmi rychlo lebo nemozes si dovolit mat rovnaky vyvojovy a vyrobny tim lebo potrebujes prachy na nakup suciastok tak potom sa znovu stat konstrukterom by trvalo niekolko rokov a velkych investicii
je vidiet, ze o tom ako sa dostala na ten post nic nevies
no urcite je na tom williams lepsie ako za paddyho cias, ale nikto necakal, ze zrazu budu utocit na top10, hlavne ked vdaka paddymu prisli o desiatky milionov na prijmoch od f1 a aj od sponzorov
hej inzinierske oddelenie ktore postavilo predtym auto ktore stracalo par desatin na mercedes je urcite to najhorsie v f1
ak nieco potrebovalo prekopat tak to bolo paddyho riadenie. on nepochopil, ze uz nieje v top time s neobmedzenymi zdrojmi, ale ze zdroje su uz na zaciatku sezony pevne dane a prekracovat sa nemozu
pre tim zo stredu pola je paddy lowe uplna katastrofa
kde je dnes paddy? ktory tim ho zamestnal? ziadny?
becko robil a robi mercedesu. mozno nie becko, ale cecko… CW to zariadila tak fantasticky, ze W nema z mercedesu (okrem kvalitneho motoru) ziadne vyhody iba povinnosti.