Williams bude pokračovať len s jedným autom. Pre Sargeanta sa víkend skončil | Magazín F1 - F1online.sk

5 Likes

Krátký proces se Sargeantem

5 Likes

Ono je vlastne jedno, jestli to Logan rozstreli nebo ne. Williams potrebuje, aby na nej bylo videt. A s Loganem na nej videt neni. Alex o sobe da vedet uz v kvalde. Albonovo jmeno je sklonovano, jako nastup za Checa do RBR. Loganovo jmeno neni sklonovano ano pro HAAS.

Takze mas pravdu.

1 Like

Pragmatické možná, ale se sportem to nemá nic společného, a o sport by aspoň teoreticky mělo jít. Jestli Sargeant nemá na F1, tak v ní nemá být - a jsme zase u toho, že sportovní stránka věci nerozhoduje. V tuhle chvíli je to normální rovnocenný závodník a má nárok na rovnocenné zacházení ze strany týmu, to si nemůžu pomoct. Kdyby jim šlo o titul, tak ještě možná.

3 Likes

Už třetí závod měl aspoň ve Williamsu jezdit Lawson.

Tak ať ho tam dají, to je něco jiného a nemám s tím nejmenší problém. Pokud by rozhodovala výkonnost, tak už tam je.

1 Like

Názorná ukázka, že je pro týmy pohodlnější mít jisté prachy od sponzora, než si je vybojovat kvalitními výkony. :face_with_diagonal_mouth:

No, v F1 to byla vždycky kombinace všeho, to si nebudeme nic nalhávat. Ale všechno má svoji hranici, i když tu má taky každý jinde. Pro mě je tohle za hranou, ale hádat se nebudu :woman_shrugging: .

1 Like

Když se podíváme z druhé strany, tak třeba aspoň na vlastní očo uvidíme jestli Sargeant dostává stejnou techniku jako Albon, nebo se skutečně jedná o výkony jezdce.

1 Like

Toto je pre mna presne ten bod. Na konci dna ma neprekvapuje, ze Williams takymto, mozno aj trochu nespravodlivym, sposobom uprednostnil Albona. Jednozancne tym zvysuju sancu na dobry vysledok, pretoze Albon je skratka od Sargeanta ovela lepsi. Ale ked je dovera k Sargeantovi (opravnene) az tak nizka, ze jeho auto radsej daju Albonovi, verejne mu prejavia nedoveru, podkopu sebavedomie, tak je celkom absurdne, ze v tom aute vobec sedi. Chapem, platic, ale aj to predsa musi mat svoje hranice, a ked ten platic vykonnostne ani len nestoji za to, aby mu dali auto, tak by ho mali nahradit. Platicov ostatne nie je az tak malo.

Odhliadnuc od toho je tiez celkom fraska, ze vo Williamse po troch pretekoch nemaju nahradne sasi. Co asi aj trochu vysvetluje, preco tam ten Sargeant vobec je, vsakze.

2 Likes

Ak si sa uplne vzdal ambicie na serioznost, tak radsej nediskutuj.

3 Likes

Osvěť mě co na tomhle není seriózního? Fakt: Albon na začátku S2 rozbil svůj Williams v závodě Austrálie 2023. Fakt Albon ve FP na Austrálii 2024 rozbil svůj Williams na začátku S2. Tak mi řekni, co na tom není seriózního? Já tu nedělám nějaký predikce na bůh ví čem nebo si necucám něco z prstu, to jsou prostě fakta, situace co se staly

Lion robí štatistiku z celej sezóny. Ty robíš štatistiku z 2 pretekov. To sa zvykne nazývať polopravda, zavádzanie, skresľovanie udalostí.

2 Likes

Ryanair ide bomby.

1 Like

Ano mas ve vsem pravdu, jenze to co ty povazujes za sportovni, se fakticky deje jen vyjimecne a v realu je sportovni spise extremni soutezivost a schopnost vyuzit kazde prilezitosti.

Nikdo by nemel odmitat prilezitost. Stesti se nepokousi, muze se urazit.

Urcite ti neco rikaji jmena Peter Collins a Juan Manuel Fangio.

Rok 1956. Fangio odstupuje z Velke ceny Italie pro poruchu vozu. Podle nepsanych pravidel by mu mel prenechat vuz nejslabsi z teamu (coz se tehdy mohlo), v te dobe to byl tusim Musso, ale mozna si ho pletu s Castellotim, ale to je jedno.

Kazdopadne Musso (Castelloti) odjizdi a svuj vuz Fangiovi, do te doby druhemu v prubeznem poradi, , neprenechava.

Prijizdi Collins, pokud Fangio nedojede, on ma, pokud si udrzi druhou pozici jisty titul.

Collins prenechava svuj vuz Fangiovi a ten dojizdi druhy. Podle tehdejsich pravidel se body deli. Fangio 3, Collins 3. Fangio se stava mistrem sveta, Collins pada na treti misto za Mosse, ztraci dva body. Pokud by dojel druhy o bod by ziskal titul mistra sveta.

Po zavodu Collins prohlasil “jsem mlady, jeste titul mistra sveta ziskam”.

Fangio ziskava svuj ctvrty titul mistra sveta o rok pozdeji paty.

Peter Collins umira o dva roky pozdeji pri Velke cene Nemecka. Nikdy neziskal titul mistra sveta.

Musso umira v tomtez roce pri Velke cene Francie.

O mnoho let pozdeji Mussova byvala pritelkyne oznaci za viniky Mussovi smrti Collinse a Hawthorna (nejlepsiho Colinsova pritele). Tito dva se udajne meli dohodnou, ze si budou delit odmeny. Mussu do teto dohody nepribrali, coz melo za nasledek obrovskou rivalitu mezi dvema anglicany a jednim italem. Musso tento tlak, kdy celil neustale dvema oponentum, nevydrzel. Toto chovani Collinse a Hawthorna se z tehdejsiho pohledu, jevilo jako velice nesportovni.

1 Like

Jakou statistiku? Já nedělám žádnou staitistiku a neodvolavám se ani na odchylku, já se odvolávám na situace, který nastaly😀

Nevím, nakolik se v dnešní době dá použít nepsaná dohoda z tehdejší doby. Sportovní zápolení je samozřejmě vyhrocené, ale i v něm má každý svoje morální limity, nebo by aspoň měl mít. Navíc, pokud by šlo o důležitý závod, tak bych asi určité pochopení měla. Takhle je to pro mě zbytečné veřejné ponížení člověka, který nic špatného neudělal. Ale zdůvodnit se dá prakticky cokoli, to je fakt, který platí napříč všemi činnostmi, nejen ve sportu :slight_smile: .

Ano mas v tom pravdu. To jsem psal.

Ale to co z tveho pohledu neni “dulezity zavod”, muze byt ve svete soucasneho Williamsu boj o preziti.

My jsme obycejni lide, nemame odpovednost za ostatni. Vowles ( nebo jak se to pise) ma odpovednost za team. Jejich zivoty, budoucnost, kariery.

Ano, souhlasim s tebou ze zduvodnit se da vsechno. Ale nebyl bych tak prikry jako ty.

Sargeant je slabsi a zklamava. Dnesek na tom nic nemeni.

I pokud by ten zavod jel on a ne Albon, nebylo by to prijemne, protoze spousta fans a skutecnych expertu by se nad timto rozhodnutim potastavila. Uz to samotne by ho ponizovalo.

Musel by zajet mimoradne. A pokud by se mu to nepovedlo, byl by ponizovan dal a dal. Svym zpusobem ho toto rozhodnuti chrani a vytvari tlak na Alexe. Pokud to Alex rozbije, nebo selze, bude soucasne ponizeni Logana pryc. Vse se obrati proti Alexovi. Z porazeneho bude vitez.

A pokud Alex naplni ocekavani? Co se pro Logana zmeni? Prohrava s Alexem neustale a brutalne. Ted ziska alespon nejake sympatie.

Alex nema moc co ziskat, muze jen ztratit. Logan by mohl hodne ztratit a malo ziskat. Ziskal by bod, dejme tomu. Pokud by kvalitu nepotvrdil v dalsim zavode a zase s Alexem vyrazne prohral, jeho bod by se obratil proti nemu. Eterem by slo ze tam kde Logan ziskal bod, by Alex vzal tri.

1 Like

Nemyslel jsem to doslovne, nebo ze bych chtel neco tehdejsiho pasovat na dnesni dobu. Jen jsem chtel ukazat, ze hranice mezi uspechen a neuspechem je velmi tenka, stejne jako hranice mezi sportovnim a nesportovnim chovanim. Mozna ze Moss to tehdy moc jako sportovni gesto nevidel. Mohl verit ze Collins by druhe misto neudrzel a on by byl mistr sveta.

Už jsme asi oba řekli všechno, takže si ponecháme každý svůj názor :smile: . Jenom ještě k názoru, že by se fanoušci a skuteční experti pozastavili nad tím, proč jede Logan a ne Alex. Podle mě by to všichni brali jako normální stav, prostě kdo si rozbil auto, tak nejede, co taky jiného. Ale můžu se plést a třeba máš pravdu, nakonec se to stejně nemáme šanci dozvědět :smile: .