Já bych s Piastrim taky nechtěl slavit.
Vysloveny umysel v tejto “kauze” pravdepodobne nebude a nejake objektivne prekazky tam boli, ale symbolicky to dokresluje situaciu v McLarene vo vztahu k ich jazdcom.
Nech mi nikto nehovori, ze toto sa nedalo zariadit. Zisk PK vobec nebol prekvapenie a kde je vola, tam je cesta… Cisty PR fail, lider sampionatu co im priniesol najviac bodov, s nimi “nemoze” oslavovat
Na druhu stranu netreba pouzivat klamlive nadpisy a silou mocou stengrovat uz aj tak napate emocie
Zvítězil se strategii, na kterou jela většina pilotů, na tom nebylo nic "nemožného ".
Jsem rád že poukázala jak je počínání McLarenu k jezdcům fér. Změnit strategii a zdolat kolegu, na kterého by jinak neměl šanci, to je fér. Pokazit pitstop, to už musí Piastri vracet pozici Jak to nemůže obhájcům férovosti vadit?
Ale to som ti uz predsa vysvetlil. Okrem Monzy som nezaznamenal vobec ziadne zvyhodnovanie Norrisa, ktore by islo nad ramec beznej pretekovej taktiky s cielom zdolat superov z ineho timu (konkretne mam namysli Madarsko a Rakusko, ktore sa v tomto smere spominali).
@Situs vsimol si si, ze pri debate s tebou sa vlastne uvadza (okrem ziadneho popretia benefitov Landa a 0 u Oscara), ze ano, chapeme preco sa moze citit Oscar frustrovany a uvedene udalosti nikdy nie su vyvratene, ale narocne to nema on, ale Lando, lebo je oblubenejsi?
Jakože je běžná praktika, že jednomu pilotovi se mění strategie, aby se dostal před druhého v rámci stejného týmu? Já chápu, že jsi fanda Maxe, ale tohle běžný opravdu není. Ještě mi vysvetli, proč McL vyvijel díl na potřeby Landa a na potřeby Piastriho se sere?
Ano, zmena strategie s cielom ziskat pozicie oproti konkurentom z inych timov je uplne bezna praktika. Mozno vo Ferrari nie.
Z uplne jednoducheho dovodu, pretoze Norris sa narozdiel od Piastriho s novym zavesenim trochu trapil a potreboval upravu. V com tam vidis problem? Piastri ziadnu upravu zavesenia nepotreboval, jeho jazdeckemu stylu sedelo, tak logicky tam McLaren pre neho nic vyvijat nemuselo.
Jenže tím konkurentem byl Piastri, ne jiný tým, proto se na to ukazuje.
Super, takže Piastri doplatil na to, že se dokázal adaptovat. A napadla tě varianta, že kdyby se to upravilo na potřeby Piastriho, tak to McL mohlo výkonnostně posunout, místo úprav, aby byl Lando spokojený?
Ano, pretoze hellhogr taktne odignoroval skutocnost, ze Norris sa tou strategiou nedostal len pred Piastriho, ale aj pred dalsich dvoch jazdcov.
Kde se takhle dostal před další dva piloty v Rakousku? Btw Lando, kdyby šel na dva pity v Maďarsku, tak by skončil před Leclercem a Russellem stejně, protože tam měl gap na druhý pit.
Nie, Norris vdaka tej strategii preskocil v Madarsku Russella a Leclerca.
Ako na to Piastri doplatil?
X
Já nevím, ale tohle už se změnilo na popírání reality.
Podstata stale zostava, poraza aj svojho kolegu len vdaka strategii, toho sa Lando v Monze tak moc bal a McLaren deklaruje ze im dava rovnake sance. To sa moc s inymi strategiami neda…
Ak ti pride OK, ze Lando si moze podla svojvole zasadne menit strategie a tym porazat Oscara a pritom ten sa musi pytat v ktorom kole mu Lando dovoli ist, tak v poriadku - to nema zmysel sa hadat, fakty su jasne, len je o kazdeho nastaveni ako ich vnima
Jen kroužej kolem, na plnou hubu ti to nechtěj říci, neb vědí že to k Piastrimu fér není. Škoda, když už se teda mluví o té sebereflexi, že jo.
Nehnevaj sa, ale ani jeden z vas mi poriadne nevysvetlil, v com to zvyhodnovanie spociva. Hadzete tu len nic nehovoriace frazy typu “fakty su jasne”, “nevidi to len slepy”, “toto sa zmenilo na popieranie reality”. Pritom tu vo vysledku len sermujete Madarskom a Rakuskom, pricom som sa k obom jasne vyjadril, preco to povazujem za normalne pretekove strategie. V Madarsku dal McLaren Norrisovi strategiu zo stvrteho miesta, vdaka ktorej sa dostal cez Leclerca a Russella, co je napriklad fakt, ktory ignorujete alebo zlahcujete. V Rakusku sa Piastri po pomerne riskantnom manevri zasekol za Norrisom, tak sa McLaren pokusil natiahnut mu stint, aby mohol utocit na cerstvejsich pneumatikach. Mozeme diskutovat, ci bolo uplne zmysluplne nechat kvoli tomu Piastriho stratit sest sekund, ale podhadzovat tam snahu cielene zvyhodnit Norrisa je pre mna blbost. Zase sa jedna o uplne beznu strategiu- ked sa rychlejsi jazdec zasekne za pomalsim, skusis mu natiahnut stint, lebo predbiehat rovnake auto na rovnakych pneumatikach je tazke. To je mala nasobilka strategii F1, trochu by som aj cakal, ze to nebudem musiet vysvetlovat. Ostatne ta strategia Piastrimu aj celkom vysla, keby ho v druhom stinte nevytlacil do travy truhlik Tsunoda, mal by dobry shot zautocit na vitazstvo.
Ja som sa ku kazdemu jednemu vasmu bodu konkretne vyjadril, tak mi nepodhadzuj, ze okolo niecoho kruzim. To skor vy tu namiesto argumentov zovseobecnujete a hadzete nic nehovoriace frazy.
Ty tu o vysvetlovani a sermovani radsej moc nepis po tom co si popisal minulu sezonu o Piastrim
Absolutne si nevyvratil nic na tom, ze Lando sa dostal pred Oscara strategiou, pritom Oscar sa vzdy musi pytat.
To iste plati na odlisne reakcie ked Oscar bezkontaktne utoci na Landa, ale ked je to naopak a s kontaktom tak su ticho, ale ty nic nevidis. Zakaz utocit vzdy len v jednom poradi.
To su vsetko vymysly, ze? Nema zmysel, nic evidentne neuznas a tvoj nazor je viac ako realne udalosti na trati, lebo ty nic nevidis…
Ano, podla mna su to vymysly, a tym nemam namysli to, ze sa tieto situacie v nejakej forme neudiali, ale uplne ich vytrhavas z kontextu a nezohladnujes skutocne ciele strategii v Madarsku a Rakusku. Pritom, a opakujem to uz tretikrat, som ti v mojom komentari hore vysvetlil, v com tie strategie povazujem za legitimne a preco to pre mna nie je zvyhodnovanie Norrisa. Mas tam dost konkretnych bodov, na ktore mozes reagovat (kludne ti ich zvyraznim tucnym pismom, ak ich nevies najst). No to z nejakeho dovodu nerobis, namiesto toho tu hadzes dalsie pateticke frazy, ako “nema zmysel” “nic evidentne neuznas”, tvoj nazor je viac ake realne udalosti na trati". Ja naozaj nemam problem uznat, ze sa v niecom mylim, ale musis mi to vecne odovodnit, co sa zatial nestalo.