Vylepšenia prídu, ale pravdepodobne nebudú stačiť, varuje Verstappen | Magazín F1 - F1online.sk

Dočkáme sa v tejto sezóne ešte nejakých zvratov a prekvapení? Keď sa pozrieme na minulú sezónu a prudký obrat vo výkonnostnom porovnaní, nevzdávame sa nádeje, že aj tento ročník by sa mohol vyrovnať. Táto nádej však pomaličky zomiera, keďže nasadzované vylepšenia konkurentov McLarenu prinášajú len marginálne zisky. Na posledné úpravy čaká aj Red Bull.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/205835/vylepsenia-pridu-ale-pravdepodobne-nebudu-stacit-varuje-verstappen

Max ma jednu brutal vyhodu.
Jazdci hlavneho konkurenta si navzajom beru body a nie je tam rezia.
To potencialne môze rozhodnut v prospech Maxa.

To už je v zasadě nesmysl co tvrdíš… je to už přesně naopak. Když jeden jezdec Mclarenu zaváhá , je tam ještě ten druhý, který chybu neudělá a vyhraje. On už bojuje se dvěma jezdci co jsou “lepší”. A když dojedou , je z toho double a MAX má o jedno místo méně bodů a když nedojede , utíkají mu oba dva. On mus=i porazit dva jezdce a ne jednoho. Papouškovat Marka se ne vždy vyplatí.

1 Like

Coze :sweat_smile: 61b dobrej ulet Chroustale, hosi co je to s vama, jak se rika trochu hrdosti si zachovat, nic?

Tak kdyby byl RB blíž k McLarenu, tak to platit bude…akorát to tak není a tak je jedno jaké mají týmy uspořádání.

2 Likes

OK, spomen si na rok 2007 a potom nieco rozpisuj.
Presne preto mal Kimi titul, preto co som pisal.

Opat, Kimi 2 kola (!!!) pred koncom 2007 stracal ekvivalent cca 45 bodov.
Sme v tretine sezony, o com tocite ?
Pravdepodobne ste mladi ludia a malo ste toho videli a malo chapete.
Uz len to co sa stalo minuly rok s autom RedBullu - nic Vam nedochadza ?

Tak dokud nebude matematicky rozhodnuto, tak nemůžeš říct, že Max nebude mít letos titul na 100%…logicky. Ale jde o odhad nějaké pravděpodobnosti, kolikrát v historii se opakovala situace Kimi 2007? Moc často né, že jo.
Takže jakou šanci má Max na titul? Třeba řekněme 0,5% ? :slightly_smiling_face:

Jestli zabere, může ho brát, 100%, sezona je dlouhá.

1 Like

@Jozef_Chroustal @GRAHAM
Podla mna mate pravdu vlastne obaja :slight_smile:

McLarenaci si naozaj body navzajom beru (ak sa opatovne zrazia, tak to bude aj viac bodov), ci uz koncia pred, alebo za Maxom, tak plati, ze ak by isli iba na jedneho z nich, tak ten ma aktualne na Maxa vacsi naskok a to uz by Maxova sanca viacmenej podla mna ani nebola…

Ak vsak ma McLaren naskok ako v Rakusku (ci inych VC, najma kde bolo teplo a vysoka degradacia), tak je to jedno a plati co pisal Graham.
No na zvysnych VC nemusi byt horuco a sediet trat (asfalt) a naskok moze byt minimalny az ziadny (preto som teraz dost zvedavy na Silverstone), ako sme uz na minimalne 4 VC videli.
K tomu nejaka smola na techniku, ci koliziu a ak Max bude maximalizovat, sanca je, nie sme ani v polke sezony, aj ked favoriti su piloti McLarenu :slight_smile:

Ja obdivuji Kimiho, to co predvedl v Japonsku 2005 se zapsalo do dejin, ale narovinu, Verstappen neni ani polovicni Kimi, ani nikdy nebyl.

1 Like

Ani hmotové tlumiče nestačily.

1 Like

Na titul s Fernandem stačily bez problémů :slightly_smiling_face:

Musel jsem se smat loni v Brazilii, to bylo tak trapny co tam z Hermanna udelali, neporovnatelny :sunglasses:

Vo fous.

image

Ten současný Fernandův, to je jiná liga :smile:

Tam podali lepší výkon Renaulti.

1 Like

Současný co?
Titul jako jitrnice co svět …? :slightly_smiling_face:

Ten fous přece :smiley:

Ta bílá mu sluší.
Má v ni hezky zvýrazněnou hlavu. :slightly_smiling_face: