Vyhodili Hornera, lebo Max odchádza, alebo aby neodišiel? Otázka za milión, hovorí Montoya | Magazín F1 - F1online.sk

Já si myslím, že to s Verstappenem souvisí, ale jinak, než se spekuluje. Po smrti Didiho se rozdělil RBR na tábor Hornera a tábor Helmuta (teda v očích těch dvou). Max vždy stále za Helmutem a Jos očividně taky. Podle mě tohle vytvořilo toxické prostředí, kde si Horner poměřoval pipíka s Helmutem a chtěl mu ukázat, kdo je tam pánem. Odchod top lidí z RBR by mohlo být právě tím, že jim vadil tenhle boj, který vyústil loni na začátku sezóny, kdy Jos spusil kampaň proti Hornerovi. Rakušáci logicky stáli za Helmutem, když mu dali smlouvu zvlášť a není pod RBR racing a v jejich očích měl Horner až moc velkou moc v týmu, v kombinaci s tím, že se Max klonil na stranu Helmuta, tak bylo vymalovaný a Horner přišel o obě funkce

A jak si vysvětluješ ten kartáč, který Helmut dostal od Emilového manažera.

To bych klidně bral jako detail a emoce… Netvrdím, že má Hellhogr pravdu, spíš se mi tam pár věcí nezdá, ale zrovna tento kartáč moc argument proti není. Tam musely téct emoce už mockrát čistě kvůli výsledkům a že by někdo vypěnil na někoho, kdo je objektivně vzato na jeho straně, by bylo spíš jen ilustrací problému.

Kdyby vybuchl Emil, tak by se to pochopit dalo, ale ono vybuchl Emilův manažer zrovna na Helmuta, který pro Emila dělá první poslední je hodně zvláštní.

Byl první na ráně, nic víc za tím bych neviděl. Nakonec v Silverstone byl právě manager Maxe, Max a Helmut společně několikrát viděni. Možná se Helmut těšil na pozici šéfa týmu a ono mu to nevyšlo, bůh ví

Musím se opakovat, že především manažer mel být okamžitě vykázán ze zázemí RB. Alespoň si myslím, že takovou anarchii by si nejspíše nenechal líbit žádný jiný tým.

1 Like

https://www.autoevolution.com/news/f1-details-emerge-of-jos-verstappen-and-christian-horner-s-row-at-the-british-grand-prix-254261.html

V Silverstone udělal chybu Emil. Tam měl Jos držet hubu a krok.
Další důkaz, že v RB nevytvářel toxické prostředí starý Sainz, ale Emiloví nohsledi.

1 Like

mas nejaky relevantny zdroj, ze mercedes motor je na tom najlepsie ?

co sa tyka samotneho predaja aut, tak tam sa karta otaca. zrazu maju problem predat vsetko co vyrobia

ja stale uplne nechapem dovody preco Verstappenovci chceli odstranit Hornera. Puff, ze osobna pomsta, ale to sa mi zda trocha moc.

Myslím si, že v tom hrálo roli to, že Helmut byl proti Hornerovi a Max by podle mě preferoval Helmuta, aby byl v RBR, než Hornera. A oba dva tam zůstat nemohli, sice to vypadalo, že se věci uklidňují, ale už to, jak Helmut říkal něco ohledně motorů na 26, Horner zase svoje a potom Helmut jel to, že nechápe slova Hornera … to byl never ending shit storm mezi těma dvěma

Kolace nikdy nelzou, Horny byl vyhodnocen jako ztratovy element.

Honziku, uz aj ty si v mojom time, ze vyvracias bludy hejterov Maxa? :sweat_smile:

Team Verstappen apparently had no issue with signing Carlos Sainz, despite reports to the contrary.