Vyhodili Hornera, lebo Max odchádza, alebo aby neodišiel? Otázka za milión, hovorí Montoya | Magazín F1 - F1online.sk

Mocenský boj v Red Bulle má za sebou ďalšiu tvrdú bitku. Christian Horner je definitívne odpísaný, ale zatiaľ nevieme, či je „občianska vojna“, ako o nej písali v roku 2024, na začiatku, alebo na konci. Juan Pablo Montoya si myslí, že stojíme na úsvite ďalších zmien vnútri stajne.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/207713/vyhodili-hornera-lebo-max-odchadza-alebo-aby-neodisiel-otazka-za-milion-hovori-montoya

Vetsi problem pro Red Bull je stejne Marko, takze cela tragedie pokracuje dal, Horner byl jen sasek.

Kolko casu denne travis v RB ? Mas lepsie inormacie a znalosti ako ludia , co tam travia denne hodiny a hodiny. Gratulujem a dakujem , ze si si ,popri narocnej praci v RB, nasiel cas sem napisat tvoje dlhorocne poznatky .

5 Likes

…lebo Max odchádza.
Podľa mňa Verstappen bude od 2026 v Mercedese.

Ono taky záleží na tom, JAK Max odejde… Momentálně prosakují spekulace, že by nakonec možná Mercedes za něj byl ochoten zaplatit tučné odstupné. Odchod by pak mohl proběhnout celkem přátelskou dohodou a ještě RedBullu vykrýt náklady s odstupnými a částí restrukturalizace. To by byl docela velký rozdíl proti nějaké divoké aktivaci výstupní klauzule. A je docela možné, že jeden z důvodů (určitě ne jediný) pro konec Hornera bylo i to, že nebyl schopen pracovat na podobném pragmatickém výsledku.
Ale zase je to jen spekulace (jak platba odstupného, tak dopad na Hornera). A v tomto případě dost možná nepomůže ani počkat - čas ukáže, kam opravdu půjde Max a další věci, ale různé interní detaily budou asi hodně tutlané trvale…

1 Like

Tomu ver. Čím menej bob vie, tým viac sem píše.

5 Likes

Max nema ziadnu sancu bojovat buduci rok a v roku 2027 o titul ,ked zostane v Red Bulle,kedze prichadza velka zmena pravidiel a rozhodovat budu opat motory a zakulisne informacie hovoria jasne,ze motor Mercedes je na tom najlepsie,ako konkurencia.Red Bull bude mat navyse uplne noveho dodavatela motora -Ford,takze nie je ziadny predpoklad,ze motor Ford bude na urovni Ferrari,Hondy,nieto este Mercedesu…Max to vsetko vie a podla mna robi vsetko,aby isiel do Mercedesu a ak sa to nepodari,tak v roku 2027 do Astonu,kde je genialny Adrian.

Pri tomto článku, stačil nadpis, “dôležitejšia” otázka aktuálne neexistuje

6 Likes

mercedes bude urcite(s vysokou pravedpodobnostou) patrit motorovo k spicke spolu s ferrari a hondou, ale bude patrit k spicke aj so sasi?
mercedes sa uz 4 roky trapi s autom a stale to vypada tak, ze nevedia co je tam za problem
podla mna je najvacsim kandidatom na buduce tituly mclaren, lebo sa zda, ze ma momentalne najlepsie zohraty technicky tim ale do mclarenu sa maxo nedostane, nemaju dovod ho tam teraz chciet, urcite nie za plat ktory bude pozadovat a za odstupne ktore bude nutne zaplatit

a tiez, mysliet si, ze mercedes za neho zaplati 100mega, da mu plat 80 a viac mega a potom ho o rok pusti do astonu je dost nepredstavitelna
to bude dlhodoba zmluva ktoru

1 Like

O mclarene je na dalsi rok podozrivo ticho, sam som zvedavy aku velku ulohu bude realne zohravat sasi
Ferrari ocakavam dalsi rok podobny ako rok 2022

1 Like

tak v boji medzi “mercedesackymi” timami klucovu :slight_smile:

1 Like

Alpine, mercedes, mclaren, williams

To je vsetko ne?

Na Planet píšou, že Emil má spoustu zájmu mimo F1 a že by v Merglu tolik prostoru jaký mu poskytuje RB nedostal.

take su tu 3 otazky
skutočny dvovot odhodu Hornera
aky realny vykon auto bez maxa RB vobec ma
ostane max v RB? nebo pôjde inam a ak ano ktory tim to bude
čo sa tika buducnosti maxa uprimne verim že pôjde inam RB nie je ted v stave aby mohli postaviť super auto otazne je tu kde podla mna ma max iba možnosti aston Mercedes Ferrari a iba moje priane mecleren
Ferrari uprimne Hamilton je sklamanie určite sa čakalo odneho viac marketing mal silu na začiatku ted to iba postupne klesa jasne že ak by hamilton vyhraval tak by to bolo ine dalšia otazka je čisa vo verari nezmeni šef timu je to velmy otazne
Mercedes tam to je trohu zložitejšie určite šef timu che silnu osobnosť ako bol hamilton a max by bol skvela nahrada len že koho vyhodiť obaja sučasny piloti su dobry maju dobre vysledky je tažke si predstaviť že niekoho vyhodia len aby tam dopstali maxsa ale F1 je tvrda a tak je možne šetko
Aston tam je to jednoduhe ponuka super plat maju tam Newey ktory ma shopnosti nato postaviť fakt dobre auto aj ked aj tento tim ma svoje nevyhodi napriklad syna majitela v druhom aute ale je asi najvekši kandidat
Mecleren toto je čisto fikcia ale nie až tak nerealna ako by sa mohlo zdať kedže o jazdeckom titulu sa prave tu bude rozhodovať može to dopadnuť zle precalen ak bodovy rozdiel ostane stejny až dokonca tak može prisť ešte tvrdšie suboje a rozkol v time a už minulosti sme toho vydeli u tohto timu že to nezvladaju take suboje a kludne sa môže stat že jeden jazdec sa rozhodne opustiť tim a pak by max mohol tam prisť ale toto je iba moja predstava

Bolo by pekné vidieť Williams opäť bojovať o víťazstvá. :slight_smile:

ja to skôr vidím na 2014

Williams čeká příští rok velký propad.

no neviem, ci su az tak neflexibilni ved tam predsa mali lujza a tomu splnili co mu na ociach videli a ked bolo treba podporit rasisticku cernosku kampan tak premalovali cele auto
takze ak by maxika fakt chceli tak mu dovolia vsetko co dnes mu dovoli rb a kludne aj nieco naviac

Zbytočná polemika v titulku. V oboch prípadoch je to najhoršie možné rozhodnutie. Jediný, kto na tom skutočne “zarobí” je vlastne Horner

Je trochu rozdíl, když se jezdec prochází po molu jako manekýn a když závodí v jiných sériích, kde mu hrozí úraz.