Závodní benzín mi voní, na rozdíl od běžného benzínu, ze kterého mě natahuje, z dětství mám v hlavě že typickou vůni toho závodního má na svědomí ricinový olej, který se přílévá do benzinu, neví někdo jestli je to pravda, co stojí za tou typickou vůní?
Ano ricin se používal docela hojně. Především ve dvoutaktních motorech a snad nejvíce v motorech ESO pro plochou dráhu. Svého času byly ESA snad nejlepší motor na světě.
Závody motokár to bylo něco pro mě, tam to jelo fest.
No já si právě plánuji koupit krosku dvoutakt a chci aby mi tak voněla takže jsem na správné cestě, nevíš jestli se dají koupit i hotové směsi? Asi určitě ano, kdyby někdo věděl poradit byl bych vděčný
Pěkná pálka, ty jo cca 230,- za litr tohle je oficiální race palivo, to nechcu…to mi vonět nebude.
Kup si ricinový olej a 1:30 do paliva…
Krásně voní, skvěle maže a pěkně ti znečistí motor.
Jsou mnohem lepší syntetické volby a taky voní…
Jeden paradox, lisuje se to ze semen Skočce, která obsahují ricin a je to nejjedovatější rostlina na světě.
Olej je v pohodě.
Běžně to mají lidi na zahrádkách a vůbec netuší že je 5 semen může zabít…
Tohle bude cesta pro mě, míchat s benzinem v poměru 1:40, to uz jde.
Co jsem četl, tak určitě menší poměry 1:40, 1:50 aby to nezaprasilo motor.
Chci klasickou vůni, ne nějaký smradlavý syntetický hnus.
On se ricin používá v kosmetice, hustý.
Když myslíš …
Když to chcu tak to musím mít
Tohle je tvůj tip, závodní verze, uvidíme…
Já používám Castrol power 1 racing
Do čeho to leješ, co máš za stroj, dají se tyhle oleje lít i do běžných aut? Chtěl bych to vyzkoušet…
Jestli máš Trabanta a nebo Wartburga tak určitě, jinak bych to nezkoušel.
Pozor na to, infarkt je tu hned.
Neporadím, já jsem ricin nikdy nepoužíval, jen vím, že se používal do závodních motorů a myslím že i do motůrků pro modely a letadélka.
Taky se ricinový olej používal jako projímadlo. Jen si nejsem jistý, zda z lékařských účelů, nebo ze škodolibosti. V každém případě s požadovanou vůní jakou požaduje @bob asi moc společného nemívá.
Jako, olej do motoru to nebyl co na mě povyskakovalo pri brouzdani jako prvni, ricin se dava do veci ve kterych bych ho necekal
Když Triper napsal, že se jedná o jedovatou rostlinu, tak se dá odhadovat, že po jiné přípravě bude naopak hodně užitečná.
Hlavně se dává do kosmetiky atd. to jsem koukal.