Vůně závodního benzínu

Tak to holt vysvětlím já…
@bob

Do běžných aut lít bych to nedoporučoval, páč je to olej do dvoudobých spalovacích motorů, proto taky můj odkaz na Wartburg a Trabant.
Běžná auta mají čtyřdobý motor a ten se maže jiným způsobem a proto se tam leje čistý benzín.

Takže jestli to chceš vyzkoušet musíš mít stroj s dvoutaktem, nebo něco, co spaluje alkohol.
Já to leju do motorek s dvoudobým motorem.

Mimochodem násobně jedovatější než kyanid, myslím že dokonce nejjedovatější přírodní látka vůbec.

2 Likes

Ricinove oleje jsou i do ctyrdobych motoru, tento je T2 T4.

https://www.mototechnika.cz/oleje-maziva/pu74165.html

Par kapek na vuni by mohl muj Opel 1.6 zvladnout taky si myslim :person_shrugging: co to muze byt oproti propalenym olejum ktere nekteri lejou do aut.

Do jakych motorek, pochlub se.

250 EXC
450 SMR
250 SX
a starou TXT 300

1 Like

ESO byly čtyřtakty a přesto měly ricinové mazání. Jestli se ricin přidával do paliva netuším, spíše se přidával do motorového oleje.

Historie motocyklů ESO a Jawa, které z Divišova dobyly svět - Garáž.cz (garaz.cz)

1 Like

Kros, Trial, Supermoto, to vypada na nejakej velkej zavodni tym.

Vybiram mezi:

Honda CR125
KTM MX125
Yamaha YZ125
Suzuki RM125

Krasnej letni filmecek, jak jinak nez o vuni benzinu :speaking_head:

1 Like

Tenhle pidi filmeček znám, ale drahné roky jsem ho neviděl, tak jsem se pokochal. :+1:

1 Like

Ja si ho taky uzil, i kdyz jsem rocnikem jinde, ta letni pohoda a tak, dychla na me svoboda, skvely kontrast k dnesnim dnum, taky je to raritka, reklamni video Benziny, udelalo mi to den.

Dnešní doba je mnohem uspěchanější a nervóznější.

1 Like

Vypadá to, že tomu rozumíš…
Vybírám si nějaký auto do práce. Jaký je spolehlivý motor?..
Nějaký 2.0tdi 110kw?

toto je tema o voni benzinu Puffe

Nojo, ale prý, že jsou ty nový benzíny špatný. :smiley:
Teda novější… 2018+

to mas od Turka?

aha, ty myslis motory. Tak to netusim

Ty jo, spolehlivost to netuším, potřebný obsah, výkon asi obecně jak tvoje cesta vypadá, když klasicky přejíždíš po rovině, podle mě ti bude stačit 1.6 napřiklad co mám já, jestli se někdo drápe po kopcích tak vezme něco víc obsahového. Já to pochopil když jsem jednou vyjížděl docela strmej kopec ale zase né moc, dal jsem za pět, plyn na podlaze a víc než 80km/h jsem nejel :sweat_smile:

Tak jestli vyjíždíš strmej kopec na 5, tak… nemám slov. :smiley:
Chudák auto.

1 Like

Psal jsem že byl strmej ale ne moc, běžně sjízdnej, dal jsem to naplno co je na tom :eyes:

Che he, skvělej výkonovej test :taxi: