Vráti sa starý koncept? Z auta sa stala mrcha, ktorú dokáže skrotiť len Max, hovorí Marko | Magazín F1 - F1online.sk

Sezóna Red Bullu zažila v priebehu roka 2024 nevídaný obrat. Vlastne je ešte predčasné hovoriť, že tento obrat je dokonaný. Tím stratil, ale ešte nie je ani zďaleka koniec. Negatívny trend môžu inžinieri zvrátiť a podľa poradcu Red Bullu Helmuta Marka sa to podarí, keď nájdu spôsob, ako opäť rozšíriť pracovné okno monopostu RB20.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167702/vrati-sa-stary-koncept-z-auta-sa-stala-mrcha-ktoru-dokaze-skrotit-len-max-hovori-marko

Akurat ze stary/novy koncept nema nic spolocne s podvodom okolo ich brzdneho systemu, ktory im FIA zatrhla…

5 Likes

Aky podvod zasa? Ked to teda vezmeme ako overenu informaciu a nie novinarsky blud, asi ked sa kvoli tomu museli upravovat pravidla, tak to nebol podvod. Bola to seda zona, ktoru zaplatali. Samozrejme pocas sezony, resp. uz v jej skorych castiach. Narozdiel od napriklad DASu, ktori Mercedesu ponechali na rok ale zaroven ho zakazali, aby sa nikomu neoplatilo to vyvijat. Proste ked sa snazia RBR uskodit a pomoct konkurencii, zmeny pravidiel prichadzaju pocas sezony (kridla 2021, lanka a pravidla ohladne podlahy v GE ere), inak zmena pocka do dalsej sezony :slight_smile:

Navyse, cele to moze byt len blud. Niekto si zle pospajal bodky a vari z vody. Kludne to moze byt aj ze auto sa vydalo zlym smerom. Ako povedal aj Wache, RBR ma jeden z najstarsich tunelov, tiez mozu urobit chybu. Robit zavery z tychto obmedzenych informacii je trosku unahlene

6 Likes

U RBR uz taky folklor. Z jedneho videa co vyslo na youtube pred par tyzdnami sa tu rozmohol dost solidny nesvar :smile:

Niektori antifans davaju tolko energie do vymyslania si teorii, ze mam dost :smile:

Namiesto toho aby si zlozili hejterske okuliare a prijali fakt, ze kludne mohli vyvinut nieco zle, resp ze kvoli limitaciam konceptu sa snazili o nejake novinky ktore vsak nevypalili az tak dobre ako im ukazoval ten storocny tunel. Ostatne to s tym konceptom zmienoval viackrat aj Newey ale to sa nehodi do agitky klasicky

6 Likes

Asymetrický brzdný systém nebyl povolen ani před úpravou pravidel, FIA je prostě směšná a kdo nepodvádí má smůlu, vždy je na co se vykecat a soudit se s tebou nebudou.

4 Likes

Fór je v tom, že to povolené nebylo nikdy.
Ale jaksi se nic zas a znovu nestalo. :grin::+1:

2 Likes

To je tak, keď postavia auto okolo nelegálneho systému :grin:

1 Like

Aby se neukázalo že ten diskutovaný asymetrický brzdný systém nepoužíval jen Max :smile:

1 Like

Klasika, Ježek bude obhajovat jakekoliv podvádění u RBR a Ferrari, ale na Mercedes bude házet špínu furt.

No, já nevím, ale to krocení monopostu u Maxe zrovna mox nebypadalo třeba v Maďarsku :grinning:

Samozřejmě nemáš pravdu, dříve byl asymetrický brzdový systém povolený.

Podstatné především ale není co je povolené, ale co je výslovně zakázané.
A úplně nejpodstatnější je, co se odhalí a dokáže…

Musíte strašně trpět, když jste si jako fanoušci vybrali F1, která je svojí podstatou v přímém rozporu se systémem, kterým přemýšlíte.

Doporučuji založit nadaci, neziskovku, armádu spásy, zachraňovat klima, nebo vařit pro africké děti.

8 Likes

F1 není soutěž v podvádění, to si stále nepochopil?

1 Like

Ono nie je problem so systemom ich zmyslania, chlapci maju selektivne zmyslanie.

Vo vseobecnosti plati, co nie je explicitne zakazane, je povolene.

U vyssie zmienenych utocnikov vsak plati tvrdy dvojity meter: Ak tu istu vec urobi RBR aj Mercedes(alebo si dosad iny team podla konkretneho hejtera a toho koho oblubuje), v pripade RBR by to bolo podvadzanie a v pripade Mercedesu(alebo druheho teamu, napr. AM) galakticka sikovnost pred ktorou treba snat klobuk :slight_smile:

6 Likes

O návratu ke starému konceptu se vždycky pouze kecá, ale nikdy se neuskuteční.

Ja sa vo vseobecnosti divim, kolko energie vkladaju do toho hejtovania RBR. Ozaj su tu kazdy den, pod kazdym clankom o RBR, promptne sem hadzu kazdy mozny bullshit z twittru a pod, cize ocividne travia enormne mnozstvo casu aj na inych sietach, okamzite dohladavaju clanky, ktore vyvracaju tvoje tvrdenia a pod… Skoro to vyzera, ze ti ludia nepracuju, nemaju ziadny sukromny zivot ci konicky, ziju len pre trollovanie na F1 strankach.

Presne, lebo Newey ked odchadzal, urcite mal milion dovodov pomahat Hornerovi a Markovi v klamstvach :smiley:

2 Likes

Kolkokrat bol za posledne 2 roky diskvalifikovany merc a kolkokrat rb alebo ferrari

Díky FIA naopak je :smile: Člověk doufal u FIA v nárůst transparentnosti po Abu21, no místo toho se tutlá uplně vše :face_with_hand_over_mouth:

1 Like

Pravdu asi máš, jen si myslím, že problém nebude v selektivním myšlení, ale v genetice…
Ta dokáže úplně obrátit život naruby, já mám třeba duši astronauta ale organismus mi stávkuje už v Disneylandu na kolotoči.
Jiní mají třeba duši konstruktéra, ale nejsou schopni pochopit ani Archimédův zákon :wink:.

PS: na obhajobu toho co jsem výše napsal je třeba doplnit, že jsem už 13 h nejedl, takže to nejsem já…

1 Like

To dělám ale no. :slightly_smiling_face::+1:
Posílám každý měsíc peníze na děti a chodím pomáhat do armády spasy.

Ty máš rád, když někdo podvádí.
Každý je prostě jiný.

2 Likes

Jsme to ale nenapravitelní snílci :sweat_smile:.

Já kdysi vyvrtal v Africe skoro 60 studní jen tak pro zábavu…

Chytili jsme při tom úplavici a zajistili, že humanita je ten nejhorší nápad na světě.

Od té doby jsem lotr, pirát a oportunista.

6 Likes