Vowles ospevuje Mercedes, ktorý k vývoju pohonnej jednotky pristúpil “veľmi šikovne” | Magazín F1 - F1online.sk

Ano, ale snažím sa nájsť bolo niekoľko článkov o tom, ako tie motory majú podobné črty s Ferrari 2019.

A keď ti dôjde baterka na Monze napr tak ice a palivo bude dosť podstatné

Tak jasně že spalovák je důležitý, třeba jak vyřeší turbo lag, když nebudou mít mgu-h…
Na to jsem zvědavý.

Budu mackat plyn jak Senna

Bude brzda plyn zároveň. Niečo čo napríklad Leclerc využíva aj dnes. Na okruhoch aj ako Baku Monaco má aj počas brzdenia stále nohu na plyne. Jeden z mála čo to dokáže na gride a má takú dôveru v auto.

1 Like

Hezká představa, ale to by jim shořelo mgu-k a brake-by-wire by psalo na display volantu “NaN” - nelze dělit nulou :skull_and_crossbones:

1 Like

Tak proste aby si zabránil turbo lagu nebudeš môcť nikdy klesnúť pod nejakú rýchlosť.

Bude Ti u sekuriťáků škoda, měl bys mít vyšší cíle…

Nevadí aspoň mám matiku iba 1,5 roka😂

Dobrý argument, to je prý důvod, proč tak 80% mediků jde studovat medicínu a ne něco jiného…

Bavilo by ma vyvíjať aj praktické využitie matiky, ale ja nemám náladu počítať 3 roky blbosti len pretože matika.

podla mna to robia vsetci. Zacal s tym kedysi Schumacher.

Ziaden turbolag nebude. ICE pojde stale v otackach. Bud pojde energia do kolies, alebo do baterie.

1 Like

Tak jestli pojedou ve Fairmont Hairpin s 10.000 otáčkami, tak uteču a už mě tam nikdo nikdy neuvidí :roll_eyes:

Lenze bez “pocitania 3 rokov tych blbosti” by si pravdepodobne nevedel prakticky vyuzit matiku, resp. chybali by ti tie vedemosti alebo aspon cast z nich. :slight_smile:

Ja nehovorím a obdivujem každého komu sa to chce robiť.

1 Like

Matematicko- fyzikální pondělní kvíz.

Jak jsem nedávno psal, motocykly MotoGP mají poměr výkonu cca 2hp/kg, což je nejvíc, F1 má cca 1,3hp/kg, běžné auto má cca 0,3hp/kg, moped má 0,03hp/kg…

Jak je tedy možné, že ty nejrychlejší vlaky jako třeba Eurostar mají poměr cca 0,02hp/kg, tedy méně než moped a přesto jezdí běžně pres 300 km/ h?

Budu až večer, tak se pohádejte beze mě…
:kissing_heart:

Podla pravidiel co som cital maju dane maximalne mnozstvo energie, ktore sa moze rekuperovat behom jedneho kola a to je 9MJ. co je cca 2.5kWh. V priemernom okruhu sa na plny plyn ide asi jednu minutu to znamena, ze k ICE budu moct pridat 150kW. Oni ale budu mat 350kW. Som zvedavy ako to budu piloti vyuzivat. Ked to presvihnu na zaciatku okruhu, alebo pri braneni tak im na konci dojde stava. Mozno to bude celkom sranda. auta ale budu pomale. Tych 1000 koni budu mat v podstate len v kvalifikacii. v pretekoch to bude nejakych 670 koni co je asi na urovni GP2 engine.

Dobrá úvaha, proto právě ta pohyblivá křidélka, užší pneumatiky, a tlak na Pirelli aby neměli valivý odpor…
Teď už je jasné, že to bude asi trochu nuda…
Vypadá to, že když to Redbull kdysi reklamoval, tak věděl, co říká.

Lenze to je fundamentalne zly pristup. Tie cisla co som napisal, sa nijako nezmenia ci bude mat valivy odpor alebo aero odpor na rovinkach nizsi, alebo nie. Ked sa dostanu na onu hranicu 9MJ tak rozdiel bude len v dosiahnutej maximalnej rychlosti.

Teoreticky maximum co mozu zozbierat pri brzdeni je nejakych 0.6 0,7 kWh. Ak budu vediet na 100% vyuzit cely kers. dalsich 1.9 kWh budu musiet dodat z ICE, ktore bude k dispozicii na dobijanie max cca 20s. Vyratat to je jednoduche. 400kWh ICE za 20 sekund doda 2.2kWh. Odrataj nejake straty a vyjde ti, ze vo Fairmont Hairpin to mozno aj pojde na plny vykon :grin: