som zvedavy dokedy budete sermovat matelkom… Fico na slovensku vladne takmer neprtrzite od roku 2012. Prezral, resp rozkradol celu ekonomicku konjunkturu a ked nekradol tak rozdavalal funkcie bande lojalnych nekompetentnych amaterov, ale tupci maju pred ocami Simecku, ktory sa o vladnu funkciu v podstate ani neobtrel. Za Fica, tvojho boha, spadlo Slovensko vo vsetkych ekonomickych socialnych spolocnenskych ukazovateloch na dno celej Europy. Hlavne, ze simecka nie je podpredseda…
dalsi co necita…
Kdo?
1515151515
… a este si sedi na kabli.
Až Ty přečteš aspoň polovinu knih co jsem přečetl já, tak už možná aspoň trochu dospěješ.
Zrovna nedávno jsem daroval asi 50 knížek, protože už mi doma překážely a světe div se. Nikdo je nechtěl a odběratel se ještě tvářil, jaké mi činí dobrodiní, že si je převezme.
Takže podle tebe je inflace a DPH to stejné?
Když někdo zdraží ze dne na den o 100%, tak to není inflace, ale loupež.
cervenu knizku si tam tiez pribalil, alebo tu si nechavas?
A mohl by si říct, kdo je ten někdo?
Třeba plynárny, elektrárny, konzervárny, zemědělci…
To je hrozný co? že peníze mají nějakou hodnotu a v čase se mění co?
Uměl bys odpovědět k věci?
Já ti odpovídám k věci, ty jsi začal s inflací, když Helmutko psal o DPH
Nee, chtěl jsi po mě konkrétní příklad, ale když jsem Ti ho dal, tak začínáš psát nesmysly. Nejspíše proto, že na konkrétní příklady neumíš odpovědět, proto odvádíš téma jinam. Ale u Tebe je to zcela běžná záležitost, tak mě to vůbec nepřekvapuje.
? ty příklady co jsi dal, tak nejsou ničím specialáním, vyjmenoval jsi subjekty v tržní ekonomice, kde je inflace. Trh reaguje na nabídku a poptávku, logicky se tím "zasáhne celý trh. Reagoval jsem na to, že v čase se mění hodnota peněz i tím, jak se mění poptávka s nabídkou. Ferdo alespoň se douč základní ekonomické veličny
Tak mi vysvětli důvod, proč některé potraviny ze dne na den zdražily o 100%?
Aspoň se o to pokus.
Tržní reakce - nabídka, poptávka a faktory ovlivňující náklady.
Takže nic. Ale neboj, očekával jsem, že rozumnou odpověď nezvládneš.
Tak si zase sedni chlapečku. Píši Ti za 5.
Ferdo ved sam poznas odpoved … ked sa zdrazia naklady na vyrobu produktu tak aj cena produktu porastie
A co je na tom nerozumného? že ty máš v hlavě pohádku, tak to neznamená, že je to podle tvé představy. Chceš mi říct, že když zemědělec má náklady, které se zvýší, tak je nepromítne do ceny? že si to zvýší jen tak ze srandy, i bez ohledu na poptávku po zboží?