Vowles chce telefonovať do Sauberu a zabezpečiť Colapintovi sedačku na rok 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Kartelová dohoda se tomu říká, Ferdo.
A kdyby Ti někdo chtěl vyprávět cokoli jiného, tak kecá.
Zrovna v tuto chvíli se takových dohod peče určitě celá řada.
Naštěstí…

2 Likes

Kartelová dohoda je mezi konkurenty ve stejné oblasti, ne mezi dodavateli / nepřímém subjektu na trhu. Kartel máš třeba u mobilních operátorů.

Jak se zvýšily zemědělcům náklady na už vyrobené konzervy, které už nějakou dobu stály v regálech a to dokonce s jinou cenovkou?
Na tuhle odpověď jsem vážně zvědavý.

Zemědělci určují ceny v regálech?

Před chvíli jsi psal, že se zemědělcům zvýšily náklady a najednou píšeš, že zemědělci ceny neurčují.
Zase jsi to s lysohlávkami přehnal, že?

Vitaj v politike. Pozri sa do USA o com je politika, divadielko pre ludi. Tam su to pomaly amaterski herci v tych predvolebnych diskusiach ti politici (kandidati na prezidentov/guvernerov a ine pozicie). :sweat_smile:

Smer to chape odjakziva. Posledne roky uz to chape aj PS, preto oyebavaju ludi, ze su centristi, pritom su to laviciari za akych by sa ani Fico nehanbil. Skoda, ze to nikdy nepochopil Sulik, ten mohol aspon nieco pre Slovensko urobit (okrem toho, ze by si tiez nakradol), len ego ho brzdilo.

Vyborny tah. Paraziticka cela rodina na dotaciach. Len rovnako by Smeraci mohli odvolat aj vo vlastnych radoch vsetkych, ktori cez rozne organizacie parazituju na dotaciach. Pripadne zrusit vsetky dotacie na tieto pesudoumelecke organizacie plne zbytocnych projektov a ludi.

Simecka zase zlyhava ako opozicny politik. Grohling tak isto. Keby tam bol Sulik, ten by pekne vecne rozobral tento smeracky konsolidacny balicek a odprezentoval aj vlastne navrhy ako sa to dalo spravit lepsie a vtedy by si to ludia lepsie uvedomili. Simecka s Grohlingom nerobia nic ine len placu a nadavaju na Smer a to uz nikoho nebavi. Dvaja zbytocni nymandi, ktori to beru cele ako osobny boj.

Tu demagogi děláš schválně, nebo jsi tak mimo? Zemědělci si určí cenu za své výrobky, odběratel to koupí, ten odběratel potom stanovuje svojí cenu na pultu, když do toho vloží další náklady za logistiku, energie, platy zaměstnanců atd. Výrobce málokdy určuje konečnou cenu v obchodech.

samozrejme, ze ti dal lajka. dvoma slovami si vyriesil dovody zvysovania cien, no nekup to… Ale da sa to aj jednoslovne.
Soros.
alebo - liberali.
pripadne nejake mile gifko. naco je komu nejaka trhova analyza…

3 Likes

Ja viem jak to funguje ale to neznamena ze som s tym spokojny, je to proste manipulacny had ten fico

fico odovzdala rozpocet s deficitom 1% a dlhom nieco nad 40%
a s akym deficitom znovu preberal rozpocet a s akym celkovym dlhom?
ved tie matelko vlady zvysili za 3 roky dlh o 50% a mas pocit, ze ten dlh sa pretavil do nejakych velkych infrastrukturalnych projektov ktore by priniesli zisk v buducnosti, alebo sa zvysila zivotna uroven obyvatelstva? ani jedno, ani druhe, proste sa tie peniaze prezrali a nikto poriadne nevie na co

simecka sa sice o vladnu funkciu neobtrel, ale v strane ma plno tych co v nizsich vladnych funkciach boli, ale tvari sa ako keby boli strana ktora v zivote s vladnymi funkciami a riadenim statu nic nemali. ale to nieje ich hlavny problem, ten najvacsi problem je, ze ta strana robi koordinovanu politiku s najvacsimi mediami a to uz problem je ked su politicke strany tak personalne previazane s mediami a robia spolocnu politiku

1 Like

Jj, žádné konkureční prostředí neexistuje, všechno je to kartel, i v F1 …

A s jakým covidem, jo počkat, globální krize se nebude počítat.

1 Like

Snad mi nechceš namluvit, že náklady na logistiku a přepsaní cenovek zboží které už v regálech bylo během jedné noci zvedlo cenu konzervy o 100%?

To byla noc, kdy si to přehnal s práškama očividně :slight_smile:

Jak dlouho budeš obhajovat Fica? než položí celej důchodovej systém na Slovensku?

Já beru prášky kvůli zdraví. Prosím nepleť si to s Tvými drogami.

Nerozporujem to, len ti dam otazku - kto v politike nie je manipulacny had? :sweat_smile:

quote=“Ferda, post:96, topic:24262”]
Tak mi vysvětli důvod, proč některé potraviny ze dne na den zdražily o 100%?
[/quote]

Moc jsem nepochopil co jsi mě chtěl sdělit…

Já Ferdovi odpovídal na jeho otázku výše a odpověď nemůže být jiná.
Jsi chytrý, takže určitě víš proč.
Kartely jsou dobré :love_you_gesture:

Kazdy kto je pri koryte- preto pokial sa politika nevrati k tomu zakladu a sice ze politik ma sluzit vlasti a hlavne volicom, tak budem kysly na vsetkych :smile:

Kde konkretne obhajujem Fica? Skus citovat.

To, ze je Fico laviciar je obhajoba? To, ze Fico robi politiku cez emocie je obhajoba? Ved to su fakty (rovnako ako to, ze ty si hlupacik a nechapes to).

Jediny o kom pisem v komentari vyssie v pozitivnom zmysle, je Sulik. Keby si nebol mentalne zaostaly a vedel citat s porozumenim, tak by si to pochopil z toho komentara a nemusel pisat dalsie h0vna a klamstva proti mne.