Villeneuve varuje Verstappena, že s Aston Martinom nevyhrá | Magazín F1 - F1online.sk

co k tomu dodat? sam si sa zamotal a zacal si tvrdit, co tvrdim ja ako protiargument na to co tvrdim. klasicky hogr. preto ta tu vacsina ludi neznasa.

ved presne to tvrdim a ty okolo toho behas ako kura bez hlavy. raz jasas nad tym, ze ma honda najvykonnejsi kers a potom pod tlakom arugumentov otocis, ze to nie je o tom akoze si ty zase vyhral :grin: . To je dobra komedia.

9 Likes

Max v Astonu, to by byl můj splněný sen.
Čím dříve, tím lépe.
Zabilo by se několik much jednou ranou a zároveň by se rozpadla celá řada nesmyslných mýtů.
Moc tomu ale nevěřím, poněvadž Max není idiot.

4 Likes

Helmutko alias budu lhát o tom, co píšou ostatní, abych se mohl hádat.

1. David se tu reguleráně ptal co se spekuluje okolo AM, proč by tam měl jít Max - na to jsem mu odpověděl, že se spekuluje o Hondě a nejsilnější elektrické části motoru.
    Samozřejmě ty přijdeš s:

Tak, jestli bereš odpověď na otázku, jako řešení spekulací, tak už můžeš dělat PR Ficovi, jeho prohlášení vypadají přesně, jako tvoje logické uvažování. Tedy zcela nelogické.

1. Píšu o tom, že Honda by měla mít údajně nejsilěnšjí eletrickou část - tady několik bodů:
  • najdi si rozdíl mezi nejsilnější a nejvýkonnější, není to stejné, i když můžou být v některých kontextech synonyma
  • cituje mi, kde píšu přesně o nejvýkonnějším KERS (když už KERS v F1 dávno není, ale dobré ráno Helmutko)
  • Elektrická část motoru není jen výkon ERS
  • Přijdeš s citací pravidel, které očividně nerozumíš, protože napíšeš, že jsou na to omezení (jenže ty omezení už jsou dávno a asi nebudeš tvrdit, že ERS není podstatná část současných hybridů, ne?)
  1. Argumentačně nemáš co, tak se snažíš shazovat oponenta, jako to děláš u každé diskuze, kde nemáš, jak arugmentovat. Ukazuješ to pravidelně v hádání se s Ferdou nebo s Josem, takže nejsi o nic lepší, než oni dva

2. Tím, že jsi očividně pomalejší, tak: současné a budoucí motory se rozdělují na klasickou část (ICE) a elektrickou část (kde je i ERS). Eletkrická část ovšem není jen o ERS, ale i o práci baterií a rekuperaci, což buď jsi tak chytrý, jako kuře bez hlavy (jak sám rád používáš ten výraz), nebo jsi totální analfabate, ale za mě osobně jsi oboje.
    Takže aby si to pochopil (což stejně nezlvádneš), elektrická část motoru (baterie, rekuperace, ERS, spolehlivost této části motoru), bude důležitější, než klasická část ICE. Nemusíš tu kopat, aby si ukázal svoje malé pérko, stačí se podívat na názory odborníků
    A nemusíš lhát o tom, kdo co psal

Najhoršie je, že takýchto zúfalcov sa tu v poslednej dobe vyrojilo viac ako on. Už im asi ide Maxova dominancia na mozog. A len sa hádať a hádať a vyvolávať konflikty.

2 Likes

4 Likes

No jo, další co vytáhne Maxe i do diskuze, kde se řeší něco jinýho. Jasně, píše zoufalec se 6 účetm :yawning_face:

2 Likes

I když jde celkově o čistou spekulaci, zaujala mě údajná finanční nabídka “bez horního limitu”, popř. 1 miliarda liber/5 let (Hamilton má údajně u Ferrari 100 mil EUR/rok). Lawrence Stroll určitě ještě zdaleka není plaite, i když mu to před pár lety i tady kdekdo prorokoval, a jistě by neurážel aktuálního několikanásobného šampióna nedůstojnou nabídkou :slight_smile:. Nicméně pokud nebude mít Max v Red Bullu co požaduje (auto, Helmuta Marka atp.) a začne z jakéhokoli důvodu hledat jinou výzvu, těžko v ní budou hrát prvotní roli peníze. Spíš může přestoupit za “svými lidmi”, popř. společně s nimi, a určitě by si v tom případě vyjednal nadprůměrný plat, ale hlavní motiv by to pravděpodobně nebyl (a to zkušený obchodník Lawrence Stroll nepochybně ví - nedal by víc, než by musel :slight_smile: ).

3 Likes

Strollova nevýhoda je, že Wolff má tiež veľký záujem a ten by mu rovnako splnil všetko, čo by si vymyslel. Tak už pôjde len o to, ktorému motoru a autu Max uverí viac. Ale aj Wolff aj Stroll zjavne zaplatia akúkoľvek nezmyselnú sumu, aby Maxa dostali k sebe.

Tímu sa veľa z toho vráti na marketingu, lebo aktuálne ani jeden z nich nemá marketingovo úplne zaujímavého top jazdca (Alonso už je predsalen na klesajúcej krivke s Russell s Antonellim sa na Maxa logicky nechytajú ani zďaleka).

Lawrence by dokonca mohol prihlásiť syna konečne na tenis a vytvoriť dvojicu Verstappen - Alonso.

Podle mě by to bylo jak píšeš, “Tak už pôjde len o to, ktorému motoru a autu Max uverí viac.” To si myslím právě taky, že zásadní motiv by byl jiný než finanční. Že by v žádném případě nezchudl je jasné, ale podle mě on není typ pro trpělivé budování s ježděním na konci za žádné peníze - proč taky.

1 Like

Určite je Max z tých, že radšej bude mať 8 titulov za 10 miliónov ročne ako 4 tituly a 200 miliónov ročne. Ale keď sa budú o neho dva tímy vyslovene biť (+ RB ho bude chcieť udržať), tak mu môžu odprezentovať svoje autá a len čakať ako sa rozhodne. A to rozhodovanie sa môžu snažiť ovplyvniť práve preplácaním sa.

Príde mi to tak, že keď si Max zaspieva 100 miliónov (prípadne 200, o ktorých sa špekuluje), tak aj Wolff aj Stroll spravia všetko preto, aby to splnili. A navyše už len najdrahšia zmluva v histórii je marketing sám o sebe.

To asi nikto taký typ nie je. Každý hľadá vždy cestu do najlepšieho auta.

Myslím, že vyhrál by ten, který by přihodil Neweyho nebo Marka klidně k nižší částce, ale přít se o to nebudu.
S poslední větou určitě souhlas, však ani Lewis by podle mě nešel do Ferrari, kdyby viděl v Mercedesu větší šanci na titul. A to je přece jenom Ferrari trochu jiná výzva.

3 Likes

Já to pochopil tak, že Stroll slibuje sponzorům, že když se pochlapí tak za pomoci Adriana získá do Astonu Emila.
Samozřejmě záleží na štědrosti sponzorů jak moc nehoráznou sumou si dovolí Emila hýčkat.

Pokud by opravdu Max přestoupil v podstatě kamkoli, tak požadovaný zájem sponzorů pravděpodobně nebude problém získat a “zhmotnit” :smile: .

Dnes ještě ano, ale co kdyby Letos zabralo Ferrari, Mercedes a McL si svou rychlost udržel a RB se propadl až na čtvrté místo, tak by hodnota Emila silně devalvovala.

No uvidíme, ale bude to veľmi zaujímavý boj. Nepamätám sa, že by sa v F1 niekedy takto verejne bili všetky tímy o jedného pilota. Ešte aj McLaren sa vyjadril, že k ním má Max dvere vždy otvorené.

Jediný, kto v tomto boji nie je, je Ferrari. Ale aj tam sa to môže zmeniť, keď jeden z dvojice dostane náhodou výprask od druhého a radšej odíde sám.

Predsalen v prípade dvojice Hamilton - Verstappen by to bolo to najviac, čo F1 kedy zažila (o to viac vo Ferrari) a Leclerc - Verstappen je zas aj z osobného hľadiska a ich spoločnej histórie megazaujímavé.

Ale najreálnejší je samozrejme Aston alebo Mercedes.

Nedevalvovala ani hodnota Hamiltona, takže tak zlé by to nebylo. To by musel Max sám výrazně ztratit formu, a pak věřím, že by radši skončil.

To bude i tím množstvím informací, které máme. Nakonec i teď jsou to pořád spekulace. Určitě je o něj velký zájem a určitě jednání probíhala, však průběžně opravdu jedná skoro každý s každým. O takového Schumachera v nejslavnější době musel být taky enormní zájem, jenom jsme se toho tolik nedozvěděli.

Emilovou hodnotu by devalvovaly jeho nervíky. Když už loni neměl dominantní vůz, tak se rychle vrátil k telecím létům a každý třetí závod si vykoledoval pentli.
Kdyby najednou musel jezdit někde kolem pátého místa, tak by se Josův červík v jeho hlavě projevil ještě výrazněji.

To by nemělo velký vliv, pokud by pořád byl rychlý. Beru to právě i podle Hamiltona. O tom se taky říká, že bez šancového auta přestává bojovat, klasický typ “buď běžím nebo ležím” :smile: , a nezdá se, že by to Ferrari odradilo.

Možná nebyl. Už byl příliš okoukaný a proto se ho Ferrari zbavilo. Jen si vzpomeň třeba na Rubense. Ten byl stále ještě dost dobrý, ale nesehnal fleka ani když za něj chtěl zaplatit. Dokonce i při svém návratu byl Schumi pouze náhražkou za Jensona, který dal přednost McLarenu.