Villeneuve: Russell Hamiltona prinavrátil do reality, Bottas mu nebol žiadnou konkurenciou | Magazín F1 - F1online.sk

Po príchode Georgea Russella do Mercedesu si Lewis Hamilton musel zvykať na to, že namiesto servilného Valtteriho Bottasa má za tímového kolegu pretekára, ktorý mu je vyrovnaným súperom. A podľa Jacquesa Villeneuva sa s touto skutočnosťou vyrovnával nesmierne ťažko.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/147228/villeneuve-russell-hamiltona-prinavratil-do-reality-bottas-mu-nebol-ziadnou-konkurenciou

Přesně. Vloni to byla od Russella nakládačka.

1 Like

Vloni ne, předloni, a zatím i letos to tak vypadá. Nejde o nakládačku, ale o úspěšnou porážku.

1 Like

Ach ano, Hamiltona, ktory mal uz ako novacik za timoveho kolegu majstra sveta Alonsa, nasledne dalsieho majstra sveta Buttona, neskor Rosberga a k tomu mal za sebou ostru rivalitu s Vettelom a Verstappenom, musel do reality “prinavratit” az Russell, ktoreho Hamilton minuly rok uplne rozprasil.
Ak sa Villeneuve potrebuje robit zaujimavym, nech si da vytetovat na hrud obrovsky kriz alebo nieco take, urcite by to bolo zmysluplnejsie, nez pustat do eteru taketo nezmysly.

8 Likes

Hamiltona najviac priviedla do reality zmena pravidiel a keď začal jazdiť s priemerným autom.

2 Likes

ona sila jazdca sa da posudzovat podla toho ako mu to ide v porovnani s jeho teamovym kolegom. Ked sa pozrieme na Lujzika, tak za jeho posobenia v Mclarene Button nazbieral viacej bodov.
Nechal si ujst titul od Rosberga a ten teda neni povazovany za nejaku extra triedu.
No a v suboji s Russelom, ak by sme sa na to pozerali s pohladu sezon, je to 1:1. A to by clovek od 6-nasobneho majstra cakal viacej, ze ano.
Takze ten Villneuve to tentokrat vynimocne celkom trafil

1 Like

Fascinuje me jak tu nekteri mistni radobyodbornici reagujou na neco co v clanku Villeneuve vubec nepsal. Tomu co napsal jako svuj nazor nelze nic vytknout. Od okamziku, kdy jsou spolu v jednom teamu, je Russell rozhodne vyrovnanejsim a obtiznejsim kolegou nez Waltteri.

Neni to jen o tom zda Russell jede stejne rychle, nebo rychleji nez Hamilton. V jednom podcastu mluvi Eisele o tom ze vyjma startu Waltteri Hamiltona nikdy nepredjel, to je ted jednoznacne jinak.

I dalsi odbornici ( myslim realne, ne ty mistni co se za ne sami, pripadne sve kamarady, prohlasuji), jednoznacne prohlasuji, ze Russell neni Bottas.

A navrat do reality pro Hamiltona? No to urcite byl, on totiz ten svet ve kterem Hamilton zil s Waltterim opravdu neodpovida realite F1, jak to funguje mezi teamovymi kolegy.

A co se jeste tyce te vyrovnanosti, tak asi ani jeden nemuze na toho druheho moc machrovat. Oba maji sve argumenty.

1 Like

cize defacto si povedal ze Schumi bol mizerny pilot kedze dostal od Rosberga 3:0, dakujeme za tvod odborny nazor ale rovno si mohol napisat ze Hama nemas rad :grinning:

2 Likes

@fukanyDifuzor je typický malinovkár, treba ho brať s rezervou.
Nehovoriac o tom, že štatistiky formuluje tak, aby mu to vyhovovalo. Prehral s Buttonom na body a s Russelom je to 1:1 na sezóny. Prečo nenapíše rovnaké štatistiky? Tiež by ktokoľvek mohol napísať, že s Buttonom vyhral na sezóny 2:1 a nad Russelom v súčte minulých dvoch sezón vyhral na body. To by mu ale nepasovalo do hejtu :smirk:

3 Likes

Takhle jednoduše se to nedá brát, pro Hamiltona se zásadně změnila celá situace. Objektivně nemají auto na boj o titul, což pro něj musí být demotivující, zatímco Russellovi to tak nevadí, jeho motivace je úplně jiná. Kromě toho taky pomalu stárne, takže Hamilton bojující s Bottasem mohl být jiný než Hamilton bojující s Russellem. Nebo taky nemusí, to se teprve uvidí, vloni se to moc nepotvrdilo…

4 Likes

Myslíš tím i sebe?

Russell je hodně dobrej.
Jezdí hodně dobře, ale vždy když je za Hamiltonem nebo před, tak se rozklepe a dělá chyby. Takhle zahodil už hodně závodů.

Jinak v pohodě může být jednička.
Má na to, aby byl mistr světa.

2 Likes

musim len suhlasit s tvojim zhodnotenim. Realita je taka ze LH uz ma roky a aj tituli na to aby nemal tolko motivacie ked nieje auto v perfektnom nastaveni. Ak dostane auto v ktorom sa citi vyborne tak GR mu nevie konkurovat . GR ma vyhodu v kvalifikacii kde byva na tom lepsie aj ked je auto slabsie. Ale pretekove tempo ma povetsine lepsie LH a vie si lepsie rozlozit tempo na celu dlzku pretekov

2 Likes

Jacques ma pravdu, to je jasne.
Kto tvrdi opat, pride ako zaslepeny fanaticky svedok Hamiltonovic.
A to pozor, ja od buduceho roku Lewisovi fandim.

3 Likes

to je klasicky slamenny panak. nic take som nepovedal.
Schumi, ked sa vratil uz bol len tien toho co byval predtym. Za starych cias by si Nico neskrtol

4 Likes

jj, v skratke: Lujzik uz je za zenitom

nie je za zenitom . O com tocis . Ved skoncil v poslednej sezone ako druhy v poradi hned za dominantnym Verstapenom v dominantnom superaute. Ak by bol za zenitom tak by skoncil v strede pola

1 Like

To je jak Bottaska slabí jezdec bylo vidět v Bahrajnu 20 jak byl Lui nemocný a nastoupil místo něj Rusell který ho 2x ponížil předjetím, a nebýt chyby mechaniků tak by Rusell v klidu závod ovládl, Lui moc dobře věděl když se furt zastával Bottase že ho chce jako kolegu

3 Likes

A to že nemá auto na titul ho opravňuje jezdit “hůř”? Furt tu byli kecy od místních fanatiků jak je Lui bojovný a odhodlaný a pak náhle nemá nejsilnější auto a přestane se snažit? Takže ve fotbale bude tým prohrávat 1:0 a hráči si řeknou kašlu na to?

3 Likes

ja zas neviem o akej sezone tocis ty ? :face_with_raised_eyebrow: