Villeneuve nechápe prístup McLarenu: Akoby sa snažili nevyhrať | Magazín F1 - F1online.sk

To je prirodzeny vyvoj diskusie. S Evkou (aj s tebou) sa zhodneme na tom, ze vyrovnana dvojica je v boji o titul problem. Tak som len dodal, ze Zak si to nemysli a doslova sa tym chvali ake je to super a aka vyhoda.

Zak. :smiley:

Nenarazal som tym na Suzuku, hoci aj tam to mal McLaren aspon skusit, dat Oscarovi sancu a keby to nedal, tak im vratit pozicie. To ich nekonanie len znaci, ze su posrati z vlastnych jazdcov (aspon ja to tak vnimam), lebo ich nezvladnu zmanazovat, kedze obaja chcu titul. Nemusi s tymto nazorom kazdy suhlasit, kludne si mozes mysliet opak. :slight_smile:

2 Likes

Opravdu? Si opravdu presvedceny, ze kdyby Pia blokoval Nor, ktery by rekl tymu ze je rychly a ze chce utocit na Maxe tak by tym rekl NE, a nechali dal Pia jako ocaska za Maxem?

Naopak. MCL ma jasno jednicku a dvojku a to je Nor1 a Pia2. Ale maji strach to rici nahlas. A tak obhajuji neobhajitelne. Kdyby to bylo obracene zase by vymysleli neco, nejakou povidku z ktere by profitoval Nor.

1 Like

Pokial viem, hodnotil to viac x ako vyhodu pre tim. Nie pre Oscara ci Landa. Ale ak niekde vynimocne hovoril o jednotlivcovi, postni prosim, nepostrehol som.

No a ja mam radsej ked sa debata posuva smerom k postate, nie inam. Tema PJ vs PK je uz tak prezuvana, ze neviem na co svetoborne sa ma este prist :slight_smile:

No a napriek tomu ako sa k tej inej teme (podteme) zhodnete, na (ne)konani McLarenu v Suzuke uz nie, co jasne dokazuje, ze to nema riesenie a vzdy by bola kritika, co tebe samovyhovuje, lebo si ich vzdy rad skritizujes :stuck_out_tongue:

A tema bola aj o vyjadreni JV a ze oni vs Max, co je podla mna dost trefne a nie schiza…
Uz 2 z 3 VC sa riesilo rozhodnutie McLarenu (TR a strategia) a nie samotne konanie ich jazdcov medzi sebou (aj ked takmer urcite nastane pocas sezony aj to :sweat_smile: )

Toto tvrdili niektori uz po Melbourne.
VC Ciny toto tvrdenie absolutne nepotvrdzuje, priam vyvracia.

Jedine, co sa zatial potvdzuje je, ze nechaju vyhrat/byt vpredu toho, kto je rychlejsi, ale snazia sa minimalizovat rizika ako kolizia atd. :slight_smile:

Klucovy je pohar jazdcov, to sa hadam zhodneme. Pohar konstrukterov je sekundarny ciel. A ak je nieco kontraproduktivne pre pohar jazdcov, tak to nemoze byt vyhoda pre tim.

Zak viackrat rypal do RB ohladom ich dvojky, ze ake je super, ze v McLarene su dve jednotky a cely minuly rok si to obhajoval, ze maju dve jednotky. Hadam toto nechces spochybnit, ci?

V poriadku, tak diskutuj dalej s Evkou k podstate temy, nikto ti v tom nebrani. Ja som len nieco “vtipne” dodal ohladom Zaka, Evka na to zareagovala, vec vybavena. To hadam mozme, nie? :slight_smile:

Viackrat som zdoraznil, ze je to len moj nazor. Avsak kritika na McLaren za Suzuku, strategiu a ich spokojnost s vysledkom, sa zniesla snad z kazdej strany, takze evidentne nie som sam s tym nazorom. Hoci si nemyslim, ze to bola nejaka obrovska chyba, no takto si majstrovsky tim nepredstavujem. :slight_smile:

To som necital, zvycajne necitam cele vlakna, az tolko casu nemam bohuzial. :smiley:

Ale kludne ma uved do obrazu a vyjadrim sa. JV je Jos Verstappen?

1 Like

Popravdě, být situace opačná, mám též pochybnosti zda by příkaz přeci jen nepřišel. Na toto potvrzení stále čekám, když taková situace nastane a Lando bude tím komu bude Piastri “zaclánět”.

1 Like

Toto je dokaz ze Zak tvrdil to o PJ co si pisal?

Nespochybnujem, vdaka ich jazdcom ziskal po 26 rokoch PK, ista spokojnost tam musi byt.
Zjavne davaju dobry feedback a cely tim isiel neskutocne hore, inak by asi nebola kritika na nich ked vedu oba sampionaty. Kto by tomu v 23 veril, ze? To treba tiez uznat…

Jasne. Ja som sa snad mohol zapojit k tej podstate, sorry ze som riesil to, o com je clanok…

Co to meni na tom, ze kritika by bola tak ci tak a ze druha velka skupina zase tvrdi nieco ine? Vobec nic. Opakujem, kritika by bola tak ci tak a samotna Evka spravne viac x napisala, ze tento “problem” je neriesitelny.

Jacques (clanok) :sweat_smile:

1 Like

Samozřejmě, že měl. Narozdíl od Landa nečeká na dokonalou příležitost

Absolutni souhlas. A to ze na jedne strane jsou dva na tom nic nemeni. Ba dokonce jak je videt se to jeste zvyraznilo. Pokud Jacques pouziva vyraz oni, nedava to smysl. A to v zadnem kontextu. Protoze jak pises nize. Proti nim (oni) Max nema sanci. A nejlepsi na tom je, ze Max proti nim vubec nesouperi. Tam taky souhlas s tebou, ze Max na kolektivni uspech dlabe.

A podle me na nej dlabe i celej RBR. Jejich orientace na Maxe je vice nez zjevna. A to, zda se , jdou az do takoveho extremu, ze vypadaji smesne ohledne vyberu dvojky.

Uprime si myslim, ze tak to ma vetsina teamu na spici. PK podle me resi pouze ti, kteri nemaji auto, pilota nebo oboje na PJ. Pripadne si nejsou jisti, zda to nektery z jejich pilotu zvladne. To je, zda se, McLaren. Za me je pro teamy PK jen takovej pohar utechy.

1 Like

Však se tím McL netají. Vylepšení, aby se Lando cítil líp. A co Piastri?

Sam som zvedavy, ale jasne stanovenu 1-2 urcite nemaju. To by Cina vyzerala a skoncila inak (ak si odmyslime brzdy).

No a druha vec je, ze menit pozicie na VC kde sa predbieha a kde nie, je asi tiez zasadny rozdiel.

Ja by som uvital sancu pre Oscara, javil sa rychlejsi, ale vysledok by to takmer urcite nezmenilo, ale tie diskusie a radia pre TR by mohli spustit nieco negativne.
Ale na to neexistuje jasne pravdiva odpoved/riesenie, no je jasne, ze za kazdych okolnosti su minimalne 2 nazorove tabory a neda sa vyhoviet obom naraz a kritika bude vzdy… :slight_smile:

Landovi niektore veci prekazaju, viac krat sa vyjadril, ze aj on ma problemy (niektori sa tomu hlupo vysmievali), najviac som to videl v Cine.
Oscar ma zjavne mensie problemy, verim, ze ak nejake vacsie ma a ma poziadavky, aj tie budu reflektovane.
Presne o tom to je, snazit sa riesit problemy a poziadavky oboch jazdcov.
Je to narocna vyzva, ale sympaticka a nalejme si cisteho vina, ak by McLaren mal jasnu 1-2 a sli by len na jedneho, tato sezona by stratila jednu z naj tem a atrakcii, ved sa o tom neustale od uvodu sezony pise :slight_smile:

Díky, taky souhlasím. Jinak asi k tématu už opravdu nemám co říct, ponechám si svůj názor, byť menšinový :slight_smile: .

2 Likes

Dobře, a kde se dá dobře předjíždět?

Bahrajn, Saudská, SIlverstone, Austin a Brazílie. Jinak všude je náročný předjíždět.

1 Like

Jenže všude vidíš Landa, což je taky znakem McL

1 Like

Oproti Suzuke ich je este znacne viac, tebou uvedene su z tej kategorie lahko…
Dalsi faktor bude asi teplota, to ochladenie to uz uplne zabilo v Suzuke.
Niekedy aj ked sa predbieha tazsie, tak to pre pneu s DRS das, tu no chance, nikto sa s pneu netrapil a bol potrebny masivny rozdiel rychlosti, ktory nikto nemal :slight_smile:

1 Like

Dobře, ale vždyť víš, že Monako, Rakousko, Španělsko, Belgie, Monza, Imola, ABu, Qatar atd je to stejný bez ohledu na teploty. Můj point je ten, že říkat, že další tratě budou lepší na předjíždění, tak není úplně na místě

Vsak sa to v tom clanku pise. Piastri ma zase ine oblasti, kde sa s autom trochu trapi a on a McLaren na tom chcu zapracovat. Posledny odstavec.

Stella did explain that the area that Norris was struggling with was not something that Piastri found difficult – but that did not mean Piastri was equally at one with everything else on the car.

“I think Oscar, in relation to this specific area of the car, seems to be more comfortable,” he said.

“Oscar, he has some other aspects in which he needs to get slightly more comfortable. For instance, for him, sector one today and corner two in particular, was a little bit of a hit and miss.

“Unfortunately, he missed it in the second attempt of Q3 because the rest of the lap was just amazing.

“I have to say that the two drivers, if anything at the moment, when really trying to nail the car at the limit, have slightly different requirements in terms of what they expect naturally from the car and what they get back from the behaviour of the car.

“So from both sides of the garage, we have some opportunities to work on.”

Jestli můžu můj subjektivní názor - problémy Landa jsou větší, takže se McL zaměřuje na tohle. Piastri je zmíněný, protože za ně jezdí taky. Ono by to opravdu nevypadalo dobře, kdyby alespoň tohle neřekl, obzvlášť po Austrálii

1 Like

Napr. Monako, Imolu berem, ale na viacerych co si uviedol sa imo predbieha lahsie nez v Suzuke a zaroven bude asi faktor degradacie pre teploty vacsi, v nedelu viacmenej neexistoval :slight_smile:
Ale uvidime, sam sa ozvem ak budem mat pocit, ze Oscar je umyselne znevyhodnovany :slight_smile:

1 Like