Takhle bych to nepojmenoval, spíše bych řekl, že Lando je více ve středu pozornosti McL
Ok, povíme se po dalších závodech
Ano, to vidis podla mna dobre. A je to zo strany McLarenu zmysluplny pristup. Zameriavaju sa na riesenie akutnejsich problemov, co je v tomto pripade male trapenie Norrisa. Piastri vyzera v aute dostatocne komfortne.
A to by si měl McL uvědomit na další závod, pokud Lando se zase zasekne za Maxem. Přičemž Max brání velice tvrdě a Lando naopak není ten, co by se pustil do ostrých soubojů.
To moze byt pravda, Lando je tam o dost dlhsie, ale ak uvidia, ze Oscar na to ma tiez, co vidiet musia, boli by hlupi nedat mu tiez max. podporu.
Ukaze cas
Nerozumiem, na co teraz narzas. Norris sa v ziadnom momente nepriblizil Verstappenovi natolko, aby mohol pomyslat na utok, takze sa ani nemohol vyhybat nejakemu ostremu suboju. Ci ako si to myslel?
Nemyslel jsem závod v neděli, ale obecně Lando se do ostrých soubojů nepouští - viz loni v Belgii právě proti Maxovi. Zato Piastri to tam zkusí, v tom je podle mě velký rozdíl mezi Landem a Piastrim
keby spravili imporovements aby Piastrimu pomohli najst 2 desatiny v kvalifikaciach tak maju killer pilota, ktory im titul bez problemov vyjazdi.
Hej to sme videli pred rokom… par zavodov, kde zatopil Norrisovi a potom odpadol ked uz nebol McLaren na vrchole…
a s tymi desatinami to je zase daka nova rozpravka ? oni maju odlozene bokom nechce sa im naplno pomoct pilotovi najs desatiny ?
tam sa obrat na RB kde potapaju druhy monopost a nie zase kidat na mcl ze keby pomohli piastrimu…
obaja piloti dostavaju maximum co sa da, tam sa nehra na prveho a druheho ako v RB…
Ja k tomu napisem iba tolko, ze ked bol Piastri jednoznacne rychlejsi ako Norris preco ho proste nepustili nech to skusi na Maxa a keby to nezvladol tak by pustil Landa naspat…co je na tom proste nepochopitelne???stracaju body a prehravaju, ked maju najlepsie auto…len aby ich zachvilku nedobehlo Ferrari, RB alebo Mercedes a som zvedavy co budu robit potom…
Za me nic Cins nevyvraci. Kdyby byl Nor za Pia nalepenej pul zavodu jako byl ted Pia za Nor tak by je vymenili. Muj nazor. Cina proste Nor nesedla a nebyl rychlejsi nez Pia. Zatimco v Japonsku byl Pia rychlejsi. A oni to ani nezkusili.
A proto si stojim za tim co jsem napsal😎. Ze oni chteji Nor jako 1, ale boji se to rict Piastrimu
Neberem ti tvoj nazor.
V minulosti uz F1 x krat ukazala, ze ked ma tim stanovenu 1-2, pouzije TR bezohladu na velkost straty. Je vidiet, ako sa snazia obom dodat vhodne podmienky a rovnaky “material” a pozornost, neobetovat druheho, to je pristup pri 1-1, nie 1-2.
Napokon, minulu sezonu tiez.
Mozno vyvoj sezony (kvoli bodom) sposobi nieco na styl 1A-1B (taky mi niekedy prisiel Mercedes), ale teraz hovorit o 1-2 je na mile od reality doterajsich VC.
Ale nazory mozeme mat akekolvek
Tiez mam taky pocit, ze si urcili Norrisa ako taku neoficialnu jednotku. Mne sa ale zdal Piastri potentnejsi vo vsetkych troch GP. Teda v pretekoch.
V Australli v Q bol rozdiel cca 9 stotin v prospech Norrisa,
v Cine bol v oboch Q Piastri rychlejsi o nejaku desatinu.
V Japonsku ako Norris tak Piastri neposkladali idealne kolo, Norris vyhral o cca 2 stotiny. Na kvalifikacie 2:2
Nebyt smoly v Australii tak Piastri teraz vedie sampionat. V cine bol rychlejsi a v Japonsku sa javil ako rychlejsi aj ked to treba zobrat so stipkou soli.
Podla mna je Norris z neho dost nervozny.
V kvalifikaciach su si doteraz velmi vyrovnani. V pretekoch ma Piastri uz konstatne lepsie tempo a subojoch bol lepsi uz po celu minulu sezonu.
Mozna, ze proto se Oscar vyjadril, ze tu neni jen do poctu. Jeste bude veselo.
Max do Astonu a Oscar do RedBullu s tsunodom
Ja tipujem Piastriho na WDC dento rok.
Podla mna je Norris celkovo trochu nervozny a najviac z Verstappena. Minulorocna prehra ho trochu zlozila.
Je slast sledovat jak se stále rodí noví a noví talenti.
Sotva se jeden dostane mediálně na vrchol, hned se najde další, který už ve svých zárodcích drtí jeho poměrně čerstvé rekordy.
Ešte by som počkal pár VC so záverom, že Piastri má v pretekoch konštantne lepšie tempo, 3 VC sú málo, ale zatiaľ sa to tak javí.
Každopádne mi to príde tak, že Lando je Zakove obľúbenejšie dieťa a Oscar môže ďakovať Webberovi za to, že mu zmluvne vybavil rovnaké podmienky.
Zatím to je skvělý, čekal jsem to horší. Už se těším na nějaké podium nebo vítězství.
Hrozně rychle se zlepšuje.