Villeneuve: McLaren ukazuje svoju slabosť, bojí sa ísť proti Piastrimu | Magazín F1 - F1online.sk

Snaží sa McLaren aj v tejto sezóne spraviť maximum pre to, aby Maxovi Verstappenovi vylepšoval pozíciu v jazdeckom šampionáte? Jacques Villeneuve opäť skritizoval stratégiu úradujúcich majstrov sveta, ktorí sa podľa neho boja chytiť svoju šancu pevne za pačesy, čím ukazujú svoju slabosť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/200143/villeneuve-mclaren-ukazuje-svoju-slabost-boji-sa-ist-proti-piastrimu

Stella s Brownem mají totiž hodně práce s tím navážet se do RB. Jestli Max vyhraje titul tak těmhle 2 spadne úsměv na hodně dlouho.

4 Likes

To by bylo na urovni hamiltona v 2021, kdy se silnejsim autem a podporou komisaru nebyl schopnej vyhrat titul. Jen Piastrimu a Mclarenu to clovek preje vic, nez mercedesu a transrasialovi :smiley:

2 Likes

Když už mají v McLarenu dva srovnatelné jezdce schopné bojovat o titul, tak se není možné tvářit, že si budou vzájemně pomáhat. Teď podle mě není jiná volba než přistupovat k nim s tím, že jsou si vzájemně normální soupeři, a k tomu se modlit, aby zbytečně nekolidovali. Každé jiné řešení by udělalo jenom zle. Jistě, pokud se situace vyvine tak, že reálnou šanci na titul bude mít jenom jeden, mohl by mu ten druhý pomáhat. Píšu úmyslně “mohl” po zkušenostech z loňska, když v tom Landa nechali bez pomoci, takže povinnost tady těžko vyžadovat.

2 Likes

Trosku moc prisne. Vstoupit do sampionatu timto zpusobem v tuhle chvili by bylo tezke. Lando byl v nedeli tim lepsim, ale jak rekl po Suzuce Oscar, “moje chyba ze jsem v kvalifikaci neskoncil lepe”. Nebylo by to k Oscarovi fer. On vede sampionat.

To same ted plati pro Landa. Jen je ted medialne trosku upozaden, coz v kontextu toho, jake pozornosti se mu dostava kdyz se mu neco nepovede, je zarazejici a trosku smutne. Jsem rad ze nejsem Landuv fanousek.

1 Like

Trochu nechápu proč by měl jít McLaren proti Piastrimu.

Je to lídr šampionátu a Norris je zatím jeho největší soupeř.

Z logického hlediska je neměli nechat závodit a měli je nechat po SC dojet v pořadí Verstappen, Piastri, Norris.

Pokud to mají 50-50, tak ať je nechají.

Tak Piastri neudělal chybu jako Sir na Imole ve 21, kde mu 2 místo zachránilo neuvěřitelné štěstí. Ale aspoň se v tom závodě ukázalo, že Sir není na dešti žádný zázrak

Ono to spíš vloni vypadalo, jako že se ho bojí. Letos je nesmysl chodit mezi ně.

Blbost. Vloni bylo proč kritizovat McLaren za nepoužití TR ale letos ani náhodou. Když máte dva vyrovnané jezdce, tak těžko můžete režírovat. Navíc když už, tak letos je zatím lepším pilotem právě Piastri.

A to se dostáváme ke klasické debatě o tom, že mít dva vyrovnané jezdce je pro tým vlastně horší řešení než praktikuje RB.

7 Likes

Jestli mě na tom něco baví, tak to, jak McLaren včetně obou jezdců staví na hlavu to “nejdůležitější je tým, není nad tým, je to kolektivní dílo :smile: !” Jeden jako druhý jede logicky na sebe a i vedení týmu to ví a respektuje. Nějaké kolektivní blaho tam mají zjevně všichni na háku :smile: .

2 Likes

Lando by Maxa nedal ani náhodou. Oproti Oscarovi mal len šťastie na lepšiu stratégiu. Vlastne si myslím že mali Landovi nariadiť držať si 3. pozíciu.

1 Like

Presne tak, tento rok zatial 3x vysli v “ustrety” Landovi a asi len 1x Oscarovi. Inak by mal este viac bodov.

1 Like

Celé mi to príde trochu “za každú cenu si kopnúť do Mclarenu”… Nedáva zmysel, aby vedúci jazdec šampionátu mal pústiť pred seba druhého v poradí… Navyše tím zmrvil Oscarovi pretek zlou stratégiou a ešte aby na konci toto od neho žiadali? Myslím, že sa rozhodli správne. Tu nie je čo kritizovať. Max mal aj tak dosť dobré tempo, asi ťažko by na neho Lando útočil… Jediné čo má Villeneuve pravdu je to s tým oslavovaním 2.a 3. miesta… to proste ašpiranti na titul nemôžu akceptovať…

5 Likes

… a co pro fanoušky, pro sport? Nebe a dudy Davide, to opomíjet jako fanoušek sportu je hodně ošklivé :roll_eyes:

1 Like

Oba Mclareny maji cca stejne bodu a urcovat tak brzy kdo ziska titul je nesmysl, zbytecna debata. Proste vysledek zavodu vyprofiloval VSC, konec jede se dal…

1 Like

Já myslím především na sebe a za sebe říkám, že souboj dvou jedniček rozdílných týmů je vždycky vyhrocenější a tím zajímavější než souboj dvou v rámci týmu (dobře, jedna výjimka mě historicky napadá :grinning:).

1 Like

Jak kdy. Udajne tim trpi vyvoj. Coz by mohla byt i pravda, viz. lonsky propad RBR.

A dalsi vec. I RBR chtel vysledky od druheho pilota. To ze McLaren nyni netresta RBR v situaci 2 na 1 je problem McLarenu, ktery nemusi trvat vecne. Uz vcera, pokud by se povedla zastavka McLarenu a Oscar byl rychlej, mohli donutit k zastavce i Maxe. A pribeh by byl jiny.

No ale 2 týmy většinou v boji o titul dokonce ani nemáš :smile:

1 Like

Stejně je kritizovali po Japonsku, tehdy vedoucímu jezdci šampionátu Landovi měli nařídit pustit před sebe Oscara, “aby vyhrál tým”. Úplně stejný nesmysl. Jestli slavili nebo neslavili druhé místo - já nevím, snad ať si každý slaví co chce… Ještě aby lidi museli zdůvodňovat, co a proč slaví :smile: .

2 Likes

A to je můj problém a nebo jejich problém? Však už jsem tu kolikrát psal aby FIA laskavě konala :stuck_out_tongue: