A když 2 týmy v tom boji o titul máš, proč ne 4 jezdce? To by byla bomba a RedBull to kazí.
Nám Max stačí
V tomto s tebou súhlasím… ak by všade mala byť striktná 1 a 2 v tíme s takýmto rozdielom ako je v RB… tak sa pýtam… načo by sme potom mali mať na rošte 2 jazdcov z každého tímu? To nech rovno každý tím má iba jedného jazdca… Viac sa mi páči to ako to majú v McLarene a Ferrari… Netvrdím že každý musí mať 2 jednotky… môže byť aj 1 a 2… ale nemalo by byť všetko 100% podriadené jednému jazdcovi…
SC predpokladat nemohli. A v te dobe byl Charles extreme rychlej. Pres undercut cvaknul i George. Zkazili zastavku, to ano. A pak meli na konci prezout i Oscara. Ten mohl byt rad ze Charles vyautoval Alexe. Ten mel sanci Oscara realne ohrozit.
Mne se libilo ze to McLaren zkusil a nesedel jak pecka za Maxem.
Vedle Maxe bude kazdy dvojka. Tak uz to je.
Já tam v PK vidím velkou mezeru, ono i boj o PK má své kouzlo když je to těsné, prostě škoda. Asi se fakt hodně bojíte interní konkurence pro Maxe, srabíci no. To je z dob Schumachera a měl to být dávno přežitek.
Lenže Oscarovi nepokazil pretek VSC alebo SC… povedzme si na rovinu… skorý pitstop bola zlá stratégia(aj keď na Charlesovom tempe vyzerala zo začiatku dobre)… Aj keby nebol SC, tak Max a Lando zvládnu pretek na 1 pitstop…a aj keby nie. Max mal aj po niekoľkých kolách rezervu na ten pitstop, ktorý urobil Oscar… Oscar ostal v premávke zaseknutý a môže byť rád aj za to 3.miesto nakoniec…
Tomu s tím vývojem moc nevěřím. U RB byl problém jinde.
A tím rozdělením strategií, tak tam zase trochu narážím na problém, že rozdělování strategií je podle mě soft týmová režie, protože na tom pravděpodobně jeden z jezdců vydělá. Takže to není moc čisté manažování vyrovnaných jezdců, když jednoho pošleš na špatnou strategii (jako třeba právě včera toho Piastriho, kterého McLaren trestuhodně zařízl.)
Ano zpetne to tak bylo. SC by na tom zasadne nic moc nezmenil. Oscar by asi dojel druhy, mozna, Lando vypadal ze ma lepsi tempo, ale ztrata Oscara rostla a Max by mel vyrazne mladsi gumy, bez opotrebeni v traficu. Nebo by Oscar musel jeste jednou do boxu a to by byla katastrofa.
Je to tak.
Na to mam jinej nazor, viz. Vyse. Ale asi budu zase osamocen.
Ani bych neřekl, že ho zařízli. Mysleli to dobře a v tu dobu to bylo dobré rozhodnutí.
Však Leclerc udělal undercut asi na 5 lidí. Do boxů šel Mercedes i Astony. Tak McLaren zkusil taky undercut.
To, že nakonec směs C5 vydrží 26 kol od startu závodu je zas a znovu tragická pneumatika od Pirelli.
Kdyby Oscara na konci přezuli, musel by bojovat s Landem. Takhle se dostal před něj a při delším SC mohl to místo vydělat. Takže to nebylo úplně nesprávné rozhodnutí.
Ale podle mě Leclerc a Piastri byli v jiné situaci. Leclerc útočil ze zadu, on potřeboval udělat něco jinak . Piastri se v pohodě vozil na topu. Nevím, podle mě by jim to nevyšlo ani kdyby neměli smůlu na timing VSC/SC
Ještě delším SC? Však SC snad trval od 46 kola až do 53 - na to, že měli odklidit jen odstavené auto to bylo až nějak moc dlouhé, ok museli na to vzít jeřáb, ale podle mě by to mělo být teda rychleji…
No před SC byl Lando druhý a Oscar třetí. Lando šel přezout a tím se prohodili, ale Oscar měl horší gumy. Pokud by SC trval dýl, mohl se před Landem možná udržet. Takhle to nevyšlo, ale neprodělal, byl třetí jako předtím. Kdyby přezuli oba, bojovali by spolu a možná by se před Landa dostal, ale před Maxe už na 99 % ne, určitě by je souboj zdržel.
Mě právě zarazilo, jak byl SC dlouhý, 7 kol je strašně moc na tohle, nenapadlo mě že by mohl být ještě delší. Piastri neměl prakticky šanci na těch sjetých pneu, ale zase kdyby ho zastavili, tak si myslím, že by se propadl za další dvě tři auta? To byl podle mě duvod proč tam zustal…
Ale tak s Piastrim se to vezlo od VSC, tam by byl zázrak, kdyby s tím dokazal dojet 2., imho…
Preco by mal McLaren ist proti Piastrimu? Vsak by to mal byt ich jednotkovy pilot.
Reagovala jsem na příspěvek, že měli Oscara na konci přezout. Nic by tím nezískal, takhle teoreticky možná získat mohl. Takže asi tak.
No při delším SC…tak na to jsem zase regoval já. Protože sem si řikal jak ta faze SC byla právě dlouhá. Za mě byl bez šance na P2 v obou variantách.
V RB to však nie je zámer, ale vyplynulo to zo situácie ohľadom výkonnosti dvojky.
RB by bol určite rád keby druhý pilot bol konkurencieschopný, preto ich už toľko vystriedali. Takto je to strategicky väčšinou Max proti dvom pilotom súpera (2021, 2024, 2025). A to už ani nevravím o tom, že RB určite nie je rád za to, že kvôli výkonnosti dvojky sú v pohári konštruktérov automaticky odpísaný z boja o titul.
V RB by som to ani nenazval, že 1 a 2, keďže toto pomenovanie vzniklo preto, že 2ka má “pomáhať” 1ke, čo sa v RB nedeje, lebo 2ka nie je takmer nikdy dosť blízko ani na to, aby pomohla Maxovi, keď sa to hodí.
90% prípadov (bolo ich len pár), kedy 2 pomohla Maxovi je, keď bola o kolo pozadu.