No… ako pisem, prisla mi to nafuknuta kauza na to, o co islo, ale vzdy treba nieco riesit ![]()
Však sami všetky stajne takto pred rokom banalizovali riziko poštartových havárií, len teraz zistili, že jeden tým si s tým poradil ( na rozdiel od ich motorov, legálnou formou ) tak sú z toho v kosoštvorci a rýchlo zmeňme pravidlá, lebo Landík sa nevedel odlepiť z chlievu ani s o sekundu rýchlejším monopostom
Timy to chcu zmenit uz 8 mesiacov (bloklo to Ferrari a ich poziciu chapem, kedze na to poukazovali o par mesiacov skor a prisposobili sa tomu, ze ich navrh nepresiel), nie len az teraz.
Vsetci (skoro) tu pindame na nove pravidla a ako sa s novymi monopostami jazdi a to plati aj na starty. Pozri si to (napr. Sky sa tomu venovala) a ak povies ze takto maju vyzerat starty (a priprava) kralovnej motosportu, tak sa mi nebude chciet verit ![]()
A ak by sa aj po poslednych testoch potvrdilo, ze to navyse moze byt aj bezp. riziko, tak som rozhodne za zmenu a zlepsenie startov. Ak to vyriesia, riziko sa ukaze ako nizke a sme OK s takymi procedurami a horsimi startmi nez nizsie/ine se.rie, netreba nic menit ![]()
Jestli půjde o bezpečnost, FIA nebude moci jinak.
Ferrari si to nedá len tak zobrať. Ak je to v súlade s pravidlami …
Tak připravili si to zdá se naprosto super, a byla by škoda jim to vzít, zejména když na to upozorňovali sami dopředu. No pokud by mělo jít o bezpečnostní problém, FIA by asi nemohla jinak. Ale jde?
Těžko říci, potencionální bouračky to samo může přinést, no zároveň je to součást sportu ![]()
Každý pevný štart je nebezpečný. Ak niekomu vpredu skape motor, tí zo zadu ho rozsekajú na padrť. Nie len v F1, všade. Ak sa vyrúti 22 chrtov, čo zrýchľujú z 0 na kilo za 2 sekundy je to masaker. Prečo nascar štartujú letmo?