Videli ste tréning štartu? Stella volá po zmene pravidiel, Ferrari na to môže doplatiť | Magazín F1 - F1online.sk

Samozřejmě, že je to všechno fajn, protože o čím větší průšvih v Austrálii se bude jednat, tím dříve se začne hledat řešení jak shodit kyseliny ze skály a vrátit se ke klasickým motorům.

asi je nas tu viac.

1 lajk

zahrievacie decky su zlo, co takmer zlikvidovalo zivot na zemi. nato si pamataj.

Já tam žádný průser nevidím. Poruchy téměř žádné, tempo velmi dobré.

Samozřejmě, že zelení aktivisté v hledání perpetum mobile mají hlavní prsty, ale jediné perpetum, které vymysleli je perpetum nesmyslů.

Akorát se změní to, že maximální kompresní poměr bude v pravidlech 18:1, a ne 16:1. Za studena. Zlepší to závodění, dobíjení energie a sníží spotřebu.

Stále nevěřím, že by se na kompresní poměry sahalo. FIA samotná má tolik problémů, že je nejspíše nedokáže uspokojivě vyřešit ani do konce roku, tak proč by si dělala další problémy.

16:1 je jen ústupek pro nováčky, ale 18:1 by bylo lepší, to ví už všichni.
Takže FIA to letos změní na 18:1, aby měli do budoucna pokoj, lepší výkon a závodění.

To by bylo nejsrandovější řešení, ale možná jediné správné.

Myslíš, že to zelená trojka schválí?

Aston má jiné starosti než 0,3s.. :smiley:

Jinak to je divné. Co jsem koukal na vyjádření různých šéfů, tak s tlakem docela polevili.
Dokonce Ferrari se nechalo slyšet, že by nepodávalo ani protesty v Austrálii, takže za tím něco bude.

To není jentak. Moje teorie je, že zjistili, že to za tepla překračují všichni, a nechtějí si na kakat do vlastního hnízda. Nebo už vědí, že je rozhodnuto, a dělají do médií pohodové frajery.

Jinak ten Aston je paradox.
AM, Newey a Honda se z toho kompresního poměru mohli stavět na hlavu. Ti běsnili snad nejvíce, a nakonec ztrácí 4s.

To asi preto, ze oni maju kompresny pomer 14.

Aston mám zrovna rozečtený. Je docela paradox, že všechno čím jsme asi rok strašili zelenou trojku se teď ukázalo jako pravda.

To nevím, to mi vysvětli ty. Rozumíš tomu daleko více.

Přes ten systém ADUO se asi půjde rychle vrátit. Obzvlášť, když ztrácíš věčnost.
Záleží jak zabere Honda. Teda ono má prý i Newey máslo na hlavě, když svými požadavky na aero zahnal Hondu do velmi úzkého pracovního okna.

to neviem co ma Honda. asi vedeli, ze budu stracat ked boli tak vokalni ohladom mercedesu.

Pokud věděli, že budou ztrácet hodně, tak proč by vynakládali takové úsilí na FIA kvůli teoretickým 0,3s jednoho soupeře? To je divný.

Adrian přišel do zcela nového týmu, který je soběstačný prvním rokem. Dosud měl nevětší úspěch pouze jako růžový Mercedes.

Dnes má novou továrnu s novými lidmi, novým motorem, novým prototypem převodovky, novým aerotunelem a starým protivným Strollem na čele, který dokáže na kousky rozbít vše jen tím, že začne vyhazovat zaměstnance už při náznaku neúspěchu a noví musí začít ze strachem od nuly.

Tohle možná může fungovat v továrně na ručníky, ale určitě né v přetechnizovaném světě F1.

Aston bude dobrý, pouze porodní bolesti.

Dobrý je střed pole, ale myslím, že v Astonu tuží po vyšších pozicích.

Ono, co je dnes střed pole.

Určitě by se rádi viděli ve skupině s top4.
McLaren, Mercedes, Ferrari, RedBull, a někdo 5 už je vlastně střed pole.