Myslím si, že jo. Jdou zaplatit 600k a 400k bez většího odporu. A už to jsou docela velké peníze.
Takže pokud hned sklopíš uši, tak to nebylo asi jen tak něco malýho.
Verstappen tiez pud sebazachovy ma. Nejde tak agresivne, ked potrebuje body. Ide do toho agresivne, lebo moze, je v cele a superi potrebuju body. Netvrdim, ze to robi dobre, ale nie je prvy, nevynasiel to, nie je o nic horsi, ako ini sampioni co nebrali nic ine ako prve miesto. Senna, Schumacher, Hamilton, Vettel… Tiez sa s tym nesr4li, ked slo do tuheho. Vsetci boli ako medik, ked mali auto na to, aby sa mohli pocas zavodu sparat v nose. Ale ked islo do tuheho, slusnost isla bokom. Potom mas jazdcov na opacnej strane, ktori si povedia, ze im to za to nestoji a uspokoja sa s prehrou, akoby mali robit veci na hrane a za hranou. A to su ti jedno, max dvojnasobni sampioni
V diskuzi se mnou určitě né, takže jasně rozpolcená osobnost.
Hele je to hodina a už jsem vyhrál
Neřešilo se to už někdy na jaře? Nejsem si jistý, ale šlo spíše o proceduální nesrovnalosti, než porušení technických předpisů.
Zajímalo by mě, co to znamená. Takovou pokutu nedostaneš za něco, že jsi špatně vyplnil pár papírů.
Ještě jsi mohl připsat Prosta. Ten je totiž průkopníkem sestřelení soupeře kvůli vlastnímu bodovému prospěchu.
Williams taky dostal pentli 25 000 Dolsů za pozdní předání dokumentů rozpočtového stropu. Mezitím je FIA stále drzejší a nenažranější, takže jdou nahoru i pokuty.
Tak tady musela chybět 1/2 účetnictví, když to bylo 600.000 a 400.000…
U Hondy - náklady uvedený pod jinými položkami, než měli být dle pravidel, tím se samozřejmě vykazují naklady na vyvoje odlišně, než byla skutečnost, i když celková suma za náklady se nemění.
Renault některé náklady vůbec nezahrnul, ale bylo to minimum položek (osobně bych tipoval maximálně 3 položky) neuvedli.
To mi na vyloučení stačí.
Jakože asymetrické brzdy a upravování světle výšky v parc ferme předtím nestačilo?
Podle toho co jsem četl, tak Honda ani Alpine neporušili rozpočtové stropy, ani nezískali nepatřičnou výhodu.
Nepřekvapilo by mě, kdyby pouze nepřiznali nějaké technické tajemství o které měla FIA zájem.
Ale klidně mohli použít nějaké materiály, které FIA zakázala.
Těžko spekulovat, když se ku nám dostane guvno.
To je jasné, že Renault nepřekročil roz.strop, když tam náklady na vývoj radši ani nezahrnuje.
Rozdiel medzi RBR a Mcl je v tom, že Piastri štartuje z posledného radu. Odtiaľ ťažko Maxa vytlačí z trate ani keby chcel.
Stali sa všeliaké krivdy a ešte sa stanú. Ťažko vždy dosiahnuť spravodlivosť.
Náklady na co ?
FIA potřebovala Renault potrestat ještě dříve, než jim ukáže prostředníček.
To by se FIA taky nemuselo vyplatit, až Renault jednou po F1 rozváže jazyk a pustí do světa, že FIA prosazuje rádoby ECO zhovadilosti se kterými nikdo rozumný nechce mít nic společného.
Nie že by na tom veľmi záležalo. Ale za posledné tri roky: Imola 2021 prebrzdil. Baku 2021 prebrzdil. Džida 2021 nabral zozadu Maxa. Spa 2022 zrážka s Fernandom. Singapur 2022 nedobrzdil. Katar 2023 zrážka s Georgom. Abu Dabí 2023 nabral zozadu Pierra. Austin 2024 hodiny. To sú incidenty v pretekoch. Kvalifikácie a tréningy som vynechal.
Však pozri sa na to bez predsudkov. Každý má aj hviezdne chvíle a každý má aj faily.
Imola 2021. Katar 2023. Austin 2024. Nie je problém. Každý má také momenty.
Tak motorový vývoj má také rozpočtový strop. Renault prý zapomněl na pár faktur.