Vettel: Vyzerá to tak, že o titul si to rozdajú Max a Lando | Magazín F1 - F1online.sk

Jeho měření IQ ho vyčerpalo chudáka :grinning:

2 Likes

Taky jsem si dneska měřil bublinu ve skupině. :upside_down_face:

Určitě to je velmi vyčerpávající. :smiley:

5 Likes

A vidis stale a stale doufam ze konecne pochopite. A ne a ne. :grin:.

Ale ja to s vama nevzdam. Je mi vas proste lito a doufam ze i chudi duchem nekdy pochopi. :wink:

Bohužel, tobě už není pomoci

2 Likes

tiMure, my nemůžeme za to, že ti vyšlo v IQ testu podpruměrné IQ a tady si léčíš komplexy s bublinama.

2 Likes

Tak hlavně že tu máme spoustu infantilních gifů…

1 Like

A to ještě dělal IQ test pro první stupeň základní školy :grinning:

2 Likes

3 Likes

A infantilních fanoušků Maxe.

2 Likes

Odpoved AI, ci je F1 individualny, alebo timovy sport (ja nadalej zastavam nazor ze sa neda skatulkovat, je oboje, ale timova praca je dolezitejsi faktor):

While Formula 1 features individual drivers competing for the Drivers’ Championship, it is fundamentally a team sport. Here’s why:

• Teamwork is essential:
    • The cars themselves are incredibly complex machines, requiring a large team of engineers, mechanics, and strategists to design, build, and maintain.
    • Pit stops, which can dramatically affect race outcomes, demand precise and coordinated teamwork.
    • Race strategy, including tire choices and timing, is determined by the team.
    • The teams also compete for the constructors championship.
  • The Constructors’ Championship:
    • Teams compete for the Constructors’ Championship, where points earned by both drivers contribute to the team’s overall score. This highlights the importance of the team’s performance.

Therefore, although the drivers are the visible competitors, their success is heavily reliant on the support and performance of their teams.

4 Likes

Však stačilo, kdyby mě tu lidi poslouchali a nehádali se za každou cenu :smiley:

2 Likes

Ty jo, ted jsi mi to dal. Neuveritelne. Fiha. :rofl:

Hele a vy uz jste si kluci na wiki nasli co to je IQ? Uz teda vite ze to neni cislo ktere vam rekne setricka u pani doktorky pote co vam zmeri vysku?

Protoze minule se vam to celkem pletlo. :grin:

2 Likes

Neni to těžký, když svou inteligencí tak krásně nahráváš na smeč. Keep going! :smiling_face_with_three_hearts:

3 Likes

Budu se opakovat, kdokolivpoužívá wikipedii jako hlavní zdroj informací jen potvrzuje, že neumí vyhledávat a neumí pracovat s informacema. To, že je @tiMur zamindárkovanej je už jen dalším odrazem jeho hlouposti

2 Likes

:+1:Lidi co jako hlavní zdroj informací využívají wikipedii jsou zaseklý v roce raz dva tři.

2 Likes

Ale to je právě jen jedna strana mince. Vzhledem k množství lidí zapojených do procesu vzniku a přípravy vozu a obsluhy samotného závodu ze strany týmu je to samozřejmě týmové úsilí. Jenže “týmové úsilí” neznamená totéž co “týmový sport”, dávat tu rovnítko je zavádějící. Technicky vzato bys pak mohl za týmový sport prohlásit každý sport bez výjimky, protože kolektivní funkční zázemí, bez kterého nelze uspět, má každý sportovec, ať už dělá biatlon, alpské lyžování nebo box. V motosportu je to “jen” mimořádně zřetelné (a proto vyjádřeno souběžnou soutěží konstruktérů).

Ale samotný závodní výkon se odehrává na tratí a tam je spojen s konkrétními jmény. V pořadí máš jména rozpoznatelných jedinců. Z tohoto hlediska to není ekvivalent fotbalového zápasu, kde proti sobě stojí dva týmy, máš tu dvacítku pilotů, z nichž každý jeden ne pouze za svůj tým, ale také sám za sebe - viz souboj Norris Piastri. A veřejnost sleduje primárně právě tuto linku soupeření dvaceti pilotů. Z tohoto hlediska, této strany mince, je to individuální sport, jakkoli spojený s kolektivním funkčním zázemím. Kdyby tomu tak nebylo, soupeření Norris Piastri by nedávalo smysl, neměli by o co soupeřit, nebyl by tu žádný rozpoznatelný zisk takového soupeření. Jenže ten zisk tu je, a to prestiž mistra světa. Což je ta nejvyšší meta formule 1, právě o tu se bojuje a právě na tu veřejnost reaguje. Kdo vyhraje závod? Kdo bude mistrem? Kdo vede a o kolik? A bez tohoto by F1 neexistovala. Přesvědčit se můžeš malým myšlenkovým experimentem. Představ si, že by za týmy jezdili piloti s utajenými jmény.

Pokud by to byl primárně týmový sport, bylo by to jedno.

Jenže podle mého by taková formule zašla na úbytě, protože by ztratila své jádro - soupeření lidských jednotek.

Chybou tvé úvahy je právě záměna “týmového úsilí” s “týmovým sportem”. Kritickou ingrediencí dění na trati je ovšem právě soupeření individuí. Stejně tak bys pak mohl říct, že je jedno, kdo se stane vítězem Světového poháru v biatlonu, jestli J. T. Boe nebo Sturla Holm Laegreid, důležité je, jestli je to Nor, Francouz nebo Němec - a to neřekneš.

1 Like

Ja od zaciatku vnimam tu debatu za zbytocnu.
Samozrejme, ze F1 nie je typicky kolektivny/timovy sport, napokon uz samotny motosport je specificky, lenze od typickeho individualneho ma este dalej…

No to mnozstvo odignorovanych zasadnych faktorov, ze je to aj timovy sport je naozaj podivuhodny, tak som skusil AI a odpoved je vyssie :slight_smile:

2 Likes

Ano potrebujes umelou inteligenci na to, aby ti rekla jak funguje formule 1 a vysvetlila ti ze krome individualni souteze tam soubezne probiha teamova soutez. :smile:

Blahopreji, tak uz to vis. :wink:

A jak rikam pokud je pro vas formule 1 o poharu konstrukteru, tak OK , nechte si svoj teamovy sport s vasimi soupiskami jako ve fotbale. Pokud vnimate F1 jako zavody Mistrovstvi sveta zavodu formule 1, pak je to individualni soutez jednotlivych pilotu. Zadnej team se mistrem sveta v F1 nikdy nestal.

Ale treba ti umela inteligence rekne neco jineho. :laughing:

Výše máš reakci, proč je to špatně. A spoléhat na AI je v tomto případě chyba. Lidská inteligence v tomto miniklání zvítězila (aktuálně ta má).

Ale můžeš mi postnout její reakci na můj příspěvek.

A tady vidíš @tiMur který tu neustále psal o individuální soutěži. Vše ostatní ignoroval nebo shazoval. dyž mu od AI napíšeš to, co se tu už psalo, tak napíše takový blábol. Tady vidíš, že nejde o diskuzi, ale o tom, že @tiMur se staví do role - všechno znám, všude jsem byl a jsem chytřejší, než vy. Když mu něco doložíš, tak se chová jako arogantní buran

3 Likes