Verstappenovi sme nemohli udeliť tvrdší trest, hovorí komisár Johnny Herbert | Magazín F1 - F1online.sk

mas pravdu, ze tahat pragmatickost k ludskemu faktoru moc nejde dokopy, plus technicke zlyhania atd. asi nedas stopku na tyzdenny vyvoj inzinierom ked sa prepocitali a napr motor vybuchol, to mas pravdu :smiley:

lenze mozno okrem par jedincov tu moc ludom nejde o pravidla. im ide o to, ze verstappen.

to asi ani s pravidlami nema nic, zaroven to ma s antipatiami vsetko

1 Like

2 Likes

a adrian odpovie:

image

1 Like

Mohlo by být brzy jasno :smiley: Jinak naopak Binotto by měl jít místo Astonu k Briatoremu do Alpine.

2 Likes

“Paradoxně” právě na příkladu F1 chápu Sokratův výrok, že je lepší mít špatné zákony než žádné, líp než kolikrát v reálném světě. :slight_smile:

J. W. Sportovní ředitel RBR ma jednání s AM o poizici šéfa týmu

haha to by sa dal aplikovat u FIA aj ten Platon a jeho “Nakonec vam budu vladnut ti najneschopnejsi z vas” :smiley: :smiley:

1 Like

Jedině, že by Ferrari přestehovalo tým do UK

akoze to, ze newey niekedy pred xy rokmi povedal, ze kvoli zene (odvtedy ma myslim dalsiu zenu) nechce riesit taliansko, to uz dneska vela neznamena

ked mohol lietat skrze INDY medzi europou a amerikou, zvladne aj talianske slnko a presso :smiley:

… kdo je J. W.?

Kanada 2019 bol totalny joke zo strany komisarov. Bolo to len o politickej sile Wolffa a Hamiltonovom plakani. Tohtorocna Kanada to len plne potvrdzuje. Russell sa pred Verstappena vratil ovela nebezpecnejsie a este mu prekrizil stopu v poslednej zakrute pri mure sampionov a ani sa to nevysetrovalo.

Myslim si, ze by oficialne mali priznat, ze sa prizera aj na dosledky a ciastocne na ne prizerat. A hlavne by mali zrusit preddefinovane tresty za veci ako su kolizie a trestat s prihliadnutim na vsetko, co k tej kolizii patri. Jednotne tresty sa zaviedli, aby sa nikto necitil viac ci menej poskodeny ako ini, aby sa priniesla konzistentnost a v oboch pripadoch to zlyhalo. Stale sa fanusikovia a vlastne aj piloti ci teamy hadaju, ci mal trest byt alebo nie alebo ci bol adekvatny. Takze za mna zrusit a nasadit individualne tresty. Nic sa s tym nezhorsi. Vyskusala sa kvazi konzistencia a nikam to nevedie. Ako priklad pre velku popularitu vezmem Verstappena. Ked vie, ze vytlacanim supera dostane 5-10 sekund, tak sa mu to oplati a pojde do toho. Ak vsak nastane kolizia a druhy vypadne a moze sa to potencialne dostat az k vysluchu po zavode a moze za to potencialne dostat trest startu z chvosta buducej VC ci dokonca distanc, tiez si to trochu lepsie premysli. Ked vies co ta caka, kalkulujes. To nemozes robit, ak nevies co mas cakat

2 Likes

Jonhathan Weathley

Jenže Adiran to neřekl jen před roky, každý to vnímáme jinak, Adrian to určitě vnímáme i skrz pracovní kukturu

To je good point. Trochu mi to připomíná kritiku silničních pokut v ČR (i jinde), pro běžného jsou tři tisíce citelný trest, milionář se zasměje a příště to udělá zas.

Možná by to stálo za pokus, i s vědomím, že ani tady by to nevedlo k úplné jednoznačnosti. Ale preventivní efekt by to mohlo mít.

1 Like

ja viem, ze ho chces v astone.
tak ako ja ho chcem vo ferrari

sme na jednej lodi :smiley:

1 Like

image

1 Like

… to by byl zajímavý kousek. Krack je jen takový poskok mouchy snězte si mě.

J. W. Podle všeho není spokojený s tím, co se děje v RBR a chce odejít, nabídku má mit od AM, Alpiny, Haasu a Sauberu

… tak to je hotová věc :smile:

1 Like

vsak tam ma kopec miesta. provokater.