Verstappenovi by sa zišiel silnejší kolega, myslí si Hamilton | F1online.sk

Brit si následne zaspomínal na časy, keď bol v podobnej pozícii ako dnes Verstappen. “Pred mnohými rokmi, keď som bol v McLarene, som ja bol jazdec, ktorý bol vždy vpredu a nemal som kolegu, ktorý by mi kryl chrbát. Potom nezískate ani body v konštruktérskom šampionáte, ale nemôžete využiť stratégiu proti autám, s ktorými súperíte. Teraz je tam akoby sám.”

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/9652/podla-hamiltona-by-sa-verstappenovi-zisiel-silnejsi-kolega

Nebo taky obráceně, mít tehdy Lewis u sebe místo Kovalainena silnějšího jezdce nestal by se tehdy šampionem. Ale obecně jsem pro, kdyby Hamilton měl u sebe místo Bottase někoho jako je Verstappen nebo Alonso nebo možná Leclerc bylo by hned na co se dívat a nenudil by se ani Hamilton ani fanouškové :grinning:

To si praju hlavne fanusikovia ferrari… aby ho mohli hejtovat…

Hyena uz je to trapne. Ja som faunusik Ferrari a chcel by som aby to v kazdom time bolo vyrovnane. Dodnes mi je luto ze aj Rici odisiel z Redbullu lebo Max to tam nici zaradom a myslim si ze Rici by ho vedel potrapit. Som aj rad ze Kimiho vymenili za Charlesa.
A mne to pride ze hejtovat tu chodis hlavne ty, tebe napriklad vyhovuje ze Lewis dava lavo zadnou Bottasa a bohuzial nemame ziadne boje o prve miesto?
Ja niesom Lewisom fanusik ale vyhrava zasluzene, stale si ale myslim ze si Bottas miesto v Merc nezasluzi.

1 lajk

Tak to sme za jedno…
Ja som fandil McL za cias Miku a potom tam dosiel dalsi fin menom Kimi a fandil som mu od zaciatku a ked presiel do ferrari trosku ma sklamal, ale fandil som mu dalej a ferrari tiez… nemam nic proti ferrari, ale ako som ti pisal teraz v tom minislohu ohladom sezony 2017 niekolko krat Fetel vyradil, alebo spomalil Kimiho po prvej zakrute a Kimi sa tak prepadol… Ano Kimi uz davno nemal rychlost, ale toto si nezasluzil a potom ho Fetel vsade ospevuje, aky je super timovy kolega, ked ho drzali na trati aby aspon na 1s pribrzdil medaky a pokazli mu vzdy cely zavod na ukor Fetela… z pohladu timu to chapem, ale ako fanusik Kimiho mi to vadilo a Fetela som nemal rad… A Baku a Singapur 2017 ma len utvrdilo, ze Fetel je totalny chudak a zakerak…
Ano Rici je moj jazdec cislo 2 a buduci rok sa tesim, lebo ide do McL a ten presedla na motory mercedes, takze budem fandit naplno… Kimi uz asi konci a je aj veru na case…
Ver je maly smrad a hajzel… je rychly a sikovny to ano, ale ferovost a chrbotva kost nikde… Premna za Fetelom druhy, zaroven posledny jazdec komu titul neprajem…
Charles je v pohode, hlavne po tom ako druhy rok v F1 sundal 4nasobneho z pozicie dvojky… Tiez zavrel huby tym co pisali, ako ho Fetel vyskoli a ze robi ferrari chybu ze berie primladeho jazdca… A co tu mame dnes ? same vyhovorky od fanusikov Fetela :sneezing_face: :pinching_hand: :rofl:
Lewisovi fandim, hlavne nech uz zlomi rekordy Schumiho a ferrari nasich uhlavnych superov za cias “Lietajuceho Fina” :upside_down_face: V tych casoch tiez nebojovalo ferrari 2x krajsie ked Irvine ci Barichelo umyselne brzdili McLareny v prvych zakrutach a Schumacher mal obrovsky naskok za 10kol…
Ale vtedy sa to volala Schumiho dokonalost, teraz kazdy nadava na Bottasa ze robi zatchu pritom on nebrzdi v zakrutach umyselne aby spravil Hamiltonovi naskok… Takze tento dvojity meter od fanusikov ferrari je tu uz roky… a bude to tu stale…

Seb je po ludskej stranke asi naj clovek v padocku ale ano v Baku mu riadne preplo a tiez uznavam ze Kimiho casto krat obetovali na ukor Vettela, ale to bolo jedina moznost ako bojovat s Merc (podla mojho nazoru mali Kimiho obetovat uplne).
Netreba ale zatvarat oci pred tym, ze Bottas bol obetovany ovela viac krat ako Kimi a casto krat zbytocne (najlepsi priklad asi rusko 2018) a hyena prosim ta nezabudaj ani nato ako Lewis ospevuje Valteriho ako kolegu.
Ja som osobne Max tiez nemusel, ale musim priznat, ze si ma svojimi vykonmi fakt ziskal a podla mna je momentalne najlepsim jazdcov v poli.
Lewis je podla mojho nazoru najviac folosny jazdec a z niektorych jeho nazorov mi je fakt zle ale za poslednu dekadu si tie uspechy urcite najviac zasluzil on. S Alosnom boli posledne roky fakt asi nejlepsi jazdci v poli.
A ja som napr Schmiho nemal rad lebo ako pises, cele to bolo len o nom, ale urcite by som to neprirovnaval k dnesku. Dnes je podla mojho nazoru F1 az velmi technicka a ked ti technika nedovoli ist rychlejsie tak nemas sancu. Dnes bohuzial dostavaju jazdci vsetky pokyny a info o teplote motora, pneu a spotrebe z murika. Uz podla mna nemaju vobec taky vplyv na pretek ako v minulosti. Samozrejme stale platilo a plati najlepsie auto vyhrava sampionat ale dnes viac ako hocikedy pred tym.
Inak netreba zabudat, ze kazdy ma svojho oblubenca a bude sa ho zastavat, cize to asi fanusikom vycitat nemozes. A je to jedno ci su to fanusici Vet, Ham atd.

1 lajk

len k tomu Verstapenovi…
pisa sa tu o nom ako dospel a je lepsi jazdec…
gaarantujem ti, ze je to len preto, ze nema s kym bojovat… medaky v predu a za nim diera… keby bol v strede pola, vratime sa k tym kixom co sa stavali, lebo on nepusti nikoho pred seba cisto a blokuje, vytlaca… keby mal pomalsi monopost polovicu sezony nedojazdi, lbo by vypadol po kolizii…
len ta diera medyi medakmi a zvyskom pola ho chrani pred tymi chybami, ktore robil…

V com kontretne je Verstappen taky strasne neferovy a hajzel? Odhliadnuc od toho, ze jeho krajne nesympaticky tato mu robil lakte kde sa dalo (tak ako Weber Schumacherovi, alebo Todt Leclercovi), na trati mi pride vcelku vyspely. Iste nejake prasarne tam boli, ale kludne najdem 10 dalsich pretekarov zo sucasneho rostu, co su v suboji koleso na koleso bezohladnejsi resp zbrklejsi.

Neviem tazko povedat, ale napr suboje medzi nim a Charlesom v 2019 silverstone mi prisli ferove. Mladsieho Maxa si viem predstavit zeby sa tam vybural. Charles ho tam po vyjazde z boxov predbehol a Max mu tam nechal priestor. V Brazilii to dal tiez na pana.
Podla mna vyzrel a asi kde si ma ziskal najviac bolo tento rok na VC 70. Vyrocia. Do vysielacky mu bolo povedane ze ma spomalit, lebo si uvari pneumatiky a jeho odpoved bola, ze je to jediny krat kedy moze jazdit proti Merc. tak sa nebudu drzat spat ako stara babka. Tam predviedol extra triedu.

“Žiaľ, obaja ich jazdci nie sú takí ako ja a Valtteri" :partying_face::rofl: silné ego

Toto sme tu už rozoberali X krát a tvrdím to od Nemecka 2019 že toto potrebujeme a ze najväčším kazicom pretekov je Bottas …Reálne by ho vedel porážať len Max (a to je dvojica ktorú nikdy neuvidíme lebo Mercedes sa chce vyhnúť co i len náznakom boja ako 2016 ) …Alonso už je trosku za zenitom. Ale osobne si stále myslím ze by tam stačil aj Russell aby sa to trosku rozprúdilo hoci porážať by ho rovnako ako Leclerc pravidelne asi nemohol lebo na to má v poli len jeden pretekár. (To uvádzam v súvislosti s tým ze by to mohol byť podľa teba aj Leclerc lebo tí dvaja sú porovnateľný =to sa ukázalo v posledných quali a počas pretekov v Spa sa to mohlo ukázať naplno … a GR majú pod zmluvou). Tam by tomu totiž prospel ktokoľvek kto nie je Bottas. … Bohužiaľ budem citovať väčšinu diskutujúcich že to je bohužiaľ riziko kt. Mercedes bohužiaľ pre nas nepodstúpi aj keď by mohol a dlhodobo po tom volám. Oni sami mali za posledné roky dosť talentu pod sebou aby to Lewis nemal ťažké ale aby to bolo zaujímavé a aby ten “boj” o titul aspoň trochu vyzeral ako boj. Hocikto aj Ocon by bol za mňa lepší ako VB lebo ten má aspoň gule a ambície. Nestalo sa a do 8 titulu sa ani nič nestane. Potom uvidíme.

tu nejde o to najs horsie priestupky, lebo to robi uz asi iba Perez a Magnusen… Fetela tam nejdem davat :smiley:
ide o to, ako sa choval ked ho dobehol rychlejsi jazdec, ide o to, ako on predbieha a ako sa brani, podla teba je to ferove podla mna nie, ked zmeni 3x smer a komisari ho nepotrestaju a toto robil od zaciatku sezony, alebo na poslednu chvilu sa pohnut superovi do cesty dobre ze nie ked su od seba 10cm…
taketo chovanie podla mna neni v poriadku a nic to nemeni na tom, ze cim viac zavodil s inymi tym viac chyboval…
a nevytahuj mi prosim suboje senu, prosta a dalsich z cias ked jazdili dospeli muzi a kontakt bol v poriadku…

To mozem aj ja vypisat 4zavody, kde Grosjean zajazdil paradne, ale to ze je pomaly jazdec to nezmeni :wink: Chapeme sa ? :sunglasses:

To je jasne, ze medak chce zlomit rekordy Schumachera a ferrari, preto pride zmena najskor v tom roku 2022 ked uz budu Schumiho rekordy zlomene… Potom poslu Bottasa kade lahsie, lebo zadne zlepsenie u neho nebadat, skoda ten Ocon mohol byt dobra volba, ale asi siahnu po GR z williamsu, toho si tam pestuju a otuzuju mu psychiku vozenim sa na zadnych prieckach :sweat_smile:

1 lajk

K tomu Maxovi toľko že ja osobne som ho tiež nemusela. Prišiel mi ako fracek a je pravda že mu cestíčku rovnako ako Charlesovi proste vyšlapali vplyvný ľudia a potom okolo neho vznikla Gloriola Verstapen a deto aj Leclerc (ktorí tiež ma občas také frackovske maniere ukázalo sa to najma minulý rok) . Avšak musím sa Maxa zastať lebo v poslednej dobe dospel dosť na trati aj mimo… Čo je logické lebo do F1 vstúpil ako 16 ročný a nemohli sme čakať ze to bude dávať ako veterán. Dnes je ale ozaj niekde inde a označovať ho naďalej za fracka je videnie reality obmedzené len na to co predvádzal 4 roky dozadu. To už je iný Max ako bol ako jazdec aj ako človek.

To že by v strede poľa robil viac chýb je logické lebo keď auto nejde ako to pred tebou aj na neho viac tlačiš aby si šiel na limit. A osobne si teda myslím aj to ze by robil výrazne viac chýb. Respektíve že by nemal možnosť odsťahovať výsledky kt. By ich prekryli. Ale to ze je jediný kto môže LH potrápiť je fakt ktorý je nemožné poprieť aj keď k priamemu boju nikdy nedošlo. Max je talent a je aj narychlejší ale ja dlhodobo tvrdím že to nie sú jediné atribúty MS a možno budete raz veľmi prekvapený kto ho reálne bude porážať tak ako to bolo keď to dokázal Rosberg. A Max ma veľa takých oblasti kde ešte stále musí dospieť tak ako každý pilot v jeho veku aj keď ma raz toľko skúsenosti ako rovesníci. Je logické že mladý chalani chyby robia a musia ich robiť aby raz boli TOP a aby mohli byť majstrami sveta. A pravdou je ze občas ma Má max ešte chvíle keď čosi vyvedie ako v Maďarsku.
Dokonalým príkladom tohto celého bola dvojica Hamilton A Vettel. Nie je pochýb kto bol rýchlejší a aj väčší prirodzený talent a ani o tom kto jediný ho dokázal zastaviť viac krát (aj keď to bolo aj o technike k tomu sa ešte dostanem).

Zároveň by som si celkom pozrela aj to ako by to obaja ako Max (a hlavne jeho tatko) aj Leclerc dali byť v pozícii Albona keď celý tým ide na kolegu alebo nebodaj Russella =napriek predchádzajúcim výsledkom a zjavným ukážkam potenciálu zapichnuty dlhodobo v najhoršom teame v absolútnej mizérii (ako bude v tejto situácii reagovať Charles sa bohužiaľ o chvíľu dozvieme). Lebo to cele nie je jednoduché dat to v hlave a ostať optimistický a nezačať zmetkovať alebo . Ja osobne si myslím ze byť v tejto pozícii Max tak o ňom dnes už ani nevieme. On defacto nikdy nejazdil za vyslovene zlý tím… Charles si spodok stredu poľa vyskúšal aspoň rok, Russella čakajú minimálne 3 na absolútnom dne. A aj toto je atribút majstra sveta a síce schopnosť poradiť si v zlej situácii a vyrovnať sa s tým že veci nejdu ako chceš. A to Max nikdy neukázal… Lebo jazdiť za RedBull aj keď na 2-3 mieste lebo ta dáva možno najlepší pilot ever ozaj nie je až tak frustrujúca situácia ako ta Russellova alebo ta kde sa dostáva Charles( doteraz vždy mal aj svetlý moment avšak už to zdá sa úplne ide dole vodou a uvidíme ako to dopadne ak v nej bude dlhodobo) . :joy::joy::joy:
Každopádne vidíme že ani Charlesove výkony v takej situácii nie sú dokonalé, bez chyby a bez rizika. A zrazu je pre neho práve Russell súperom a zdá sa ze môže byt vyrovnaným. Čím sa dostávame k poznámke o technike spomenutej vyžšie… Neskutočne to jazdca ovplyvní a najmä to ako ho mnohí vnímajú ci šancu ukázať sa ma alebo nemá.

Chyby prídu a sú u chlapcov v mladom veku úplne normálne… Mal ich Charles, Max (a stále aj májú len zároveň ozaj podávajú aj skvelé výkony takže to tak nevidieť ) a ma ich aj Russell lenže to sa dá obrusit len jazdením a len šancou dostať sa do takej situácie z ktorej sa môžeš poučiť. A práve to musia ak chcú nájsť super talent podstúpiť všetky timy. Čakať že im chalan sadne do auta a pôjde ako Hamilton ci Vettel alebo Alonso je nereálne a dobre to vieme.
To je presne to čo pomohlo obom CL aj MV odvaha RedBullu resp. Ferrari ktoré na nich stavili (aj pre zakulisný politický vytlak čo majú). A to čo zatiaľ chýba Russellovi. A preto práve toto opäť tvrdím potrebujeme od Mercedesu. Pre dobro nás, Russella, atraktivity pretekov, toho tímu a v konečnom dôsledku aj LH. Jedinou obeťou by bol Bottas. Takže tieto vyjadrenia Hamitlona sú dosť odveci lebo Bottas je kdečo len nie dobrý kolega (v tom zmysle v akom to povedal o Albonovi).

Ak mu má spevnená psychika pomôcť tak to potom on musí byť majster sveta najbližších 30 rokov vkuse :joy::joy: Ja sa tiež nespolieham na to ze to príde skôr len na to ze vtedy. A poukazujem na to ze nie je moc dôvodov prečo by to nevyšlo tak ako s Maxom a Leclercom.
Ocon je bohužiaľ z Mercedesu už von co je škoda lebo mohol tam mat pekne výsledky a asi by bol lepší ako Bottas. Osobne mne je veľmi ľúto čo s ním spravili s tým rokom voľná aj keď nakoniec to celkom dobre dopadlo pre neho. Mala som a mam Ocona rada a verila som že na to má čo sa bohužiaľ nestalo . A teraz sa bojím že Mercedes znova zahodí ďalší talent pre svoj konzervativizmus a strach zo zmeny ako sa to stalo jemu. Teraz ma už lepšie karty určite Russell ak ak niekto tak to miesto dostane a mal by dostať on. A myslím si aj to že mu to v konečnom dôsledku celé prospeje lebo mal možnosť vyrásť a ozaj naučiť sa zvládať všetky veci okolo. A až ho tam posadia už by to mal zvládnuť omnoho lepšie ako bez tých 3 rokov… Ale potom to už musí prísť. Inak opäť nebudú mať zo svojich investovaných peňazí nič. Lebo ak by to spravili z Oconom po pár rokoch v slabšom tíme kde absolvoval práve fázu v ktorej je teraz George tak by bol dnes v pohode na mieste VB a jeho pozíciu by určite zastal. A nemuseli by sme pozerať na tu hanbu co predvádza Bottas ktorý nie je hodný toho miesta avšak je ticho a bez ambícií tak je stále tam…
Po 2021 a 8 titule sa to ale snáď zmení lebo potom to nemá význam ďalej takto ťahať.

Tomu komentu moc nechapem… Mas na mysli teraz Maxa ?? Pretoze ak ano tak mi praveze prosim ta napis 4 zavody kde praveze Max isiel slabo?? Pretoze je momentalne najkon najviac konzistentny jazdec a fakt si neviem spomenut na pretek kde zaostal za ocakavaniami.

nevytahujem nic. okrem oneho suboja v Baku neneajdes vela prikladov toho co si spomenul. neznasas MV tak aj par necistych subojov za 5 rokov je vela. porataj si kolko ich mal Peraz, Vettel, Bottas, Ocon, Leclerc. Pri rivalite v jednej stajni su suboje najtvrdsie. Ukazal to aj Hamilton s Rosbergom. MV sa nicim nevynima.

1 lajk

Zaujímavá debata. Hamiltonovi by fakt bodol nejaký lepší kolega, aby sme sa my diváci nenudili. No a ten pilot by musel spĺňať podmienky. Musel by byť rýchly a mať guráž na to nenechať si skákať po hlave a nedovoliť, aby ho natlačili do pozície tímovej dvojky.
Bottas nie je tak rýchly ako Hamilton, ale jeho najväčšia chyba je to, že mu chýba bojovnosť a urobí vždy to, čo mu tím povie. Keby Hamiltonovi povedali, že nemôže použiť ten extra turbo mód, tak by určite neposlúchol.
Takže zo súčasného poľa by boli schopní Hamiltona stopro potrápiť títo piloti: Verstappen - tam nie je čo dodať a o tom nikto nepochybuje. Rýchlosť mal vždy a zda sa, že sa už ukľudnil dostatočne na to, aby bol schopný vyhrať nielen ktorýkoľvek závod ale aj celý šampionát.
Leclerc - ešte asi nie je vyzretý na boj o celý šampionát, ale Hamiltonovi by nič nedaroval a rýchlosť rozhodne má.
Vettel - mnohými odpisovaný a pomaly považovaný za totálne nemehlo. Chyba. Vettelov problémom bolo vždy predbiehanie. V Red Bulle štartoval často vpredu, takže to tak nebolo vidno, ale vo Ferrari sa musel neraz predierať z horších pozícií vďaka čomu sa začal roztáčať jak kolotoč a stratil sebadôveru. V Mercedese by znova jazdil vpredu a bojoval len s Hamiltonom, takže by získal sebadôveru Hamiltona by stopro pekne potrápil. Takisto by to vedel prefíkane na neho o zahrať po psychologickej stránke.
Ricciardo - npodceňovaný ale neskutočne schopný pilot. Dokázal ustáť Vettela a aj Verstappena, takže nevidím problém prečo by nedokázal poraziť aj Hamiltona, ktorý by z toho jeho úsmevu veľmi rýchlo začal mať nervy. Hamiltona stačí trochu rozhodiť a začne kopiť chyby. Bohužiaľ práve to Bottas odmieta a preto ho nikdy neporazí.
Ostatní súčasní piloti buď nemajú dostatočný talent ako Hamilton, sú už za zenitom, alebo ešte nemajú dosť skúseností, aby ustáli boj o titul.

Súhlasim až na Leclerca ten je v tej kategórii kde si dal ten zvyšok aj keď mal minulý rok dobry je tu stále len 3 rok a opäť vravím jeho schopnosti reálne bojovať o titul alebo výrazne prekonať rovesníkov sú dosť precenované lebo na rozdiel od nich dostal auto ktoré na to malo (minulý rok tento uvidíme či bude tak výrazne lepší). Ale pravda je taka ze skúsenosti stále nemá a pod tlakom stále robí dosť chýb to vidíme teraz. Boj o titul by aj napriek obrovskému talentu stále neustál. A sam si to povedal že na ten boj nie je vyzretý a môže sa to len zhoršovať vzhľadom na situáciu do kt. sa dostal vo Ferrari lebo sa dostáva presne do situácie že tie skúsenosti v tomto smere nemá odkiaľ zobrať kôli mizerere Ferrari. Lebo kým jeho rovesníci môžu ísť hore on je momentálne presne na opačnej krivke. A osobne si myslím aj to že by bol do tej pozície zatlačený pretože je mladíček a preto by nemohol čakať ze ho nechajú skákať po hlave 6x majstrovi sveta… Toto nie je Ferrari. To by sa v Mercedese nestalo lebo vyrovnaným jazdcom mu stále nie je a teda musel by poslúchať. Len by to bolo o čosi zaujímavejšie … O tom niet pochýb práve preto ze ma väčšie gule ako Bottas a je aj rýchlejší(ALE TO KDE KTO). Bol by mu teda logicky bližšie, ale to je jediné čo by nám to reálne prinieslo. Ale všetko z toho a znova to vravím má aj Russell. Lebo ten Teda ma aj sebavedomie, aj ambície aj má dosť odvahy a vie byť porovnateľné rýchli ako Charles. Avšak na to aby bojoval o titul tak ako Rosberg na to ešte ani jeden nemajú už len preto že LH v tom boji bol 7x oni ani raz. Neexistuje že by ho na rovnakom aute momentálne (v prvej spoločnej sezóne) niektorí z nich dvoch dal a platí to pre Charlesa aj pre Georga. A možno by LH mentálne ešte stále dokázal rozložiť aj Maxa ten je ale zase rýchlejší ako menovaný dvaja. Ale súhlas… Lepšie ako Bottas by to bolo (hoci to nie je až také ťažké).

Vettel a Ricciardo by na to mali omnoho pravdepodobnejšie práve preto že už o titul reálne alebo defacto bojovali a v F1 sú roky… Najväčšiu šancu ma logicky Vettel aj keď je možno dnes už pomalší ako Max lebo si ten boj zažil a to by bolo v tejto situácii to najdôležitejšie co jasne dokázal aj a Rosberg. Lewisa musíš proste rozložiť v hlave a vymôcť si od neho rešpekt. Ale bohužiaľ to tiež nehrozí.