Verstappenov tábor bol prekvapený z Pérezovej rýchlosti, myslí si Brundle | Magazín F1 - F1online.sk

Hoci sa zdalo, že by preteky v Džidde mohol opanovať Max Verstappen po štarte z pätnásteho miesta, z víťazstva na Veľkej cene Saudskej Arábie sa napokon tešil Sergio Pérez. Holanďan predviedol tradične výbornú stíhaciu jazdu, keď sa už približne v polovici pretekov dostal aj za prispenia bezpečnostného vozidla na druhé miesto, no päťsekundové manko na svojho tímového kolegu už zmazať nedokázal. Podľa Martina Brundla tak Mexičan konečne vystrčil rožky a poriadne prekvapil celú formulovú obec na čele s táborom okolo Maxa Verstappena.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/92140/verstappenov-tabor-bol-prekvapeny-z-perezovej-rychlosti-mysli-si-brundle

Já taky. Podal krásný výkon.
On takové výkony 2-3x do roka předvede.

1 Like

Ach jaj, uz si asi kazdy pomaly uvedomuje, ze tohtorocny boj o titul nebude stat za vela, tak sa zacina vytvarat drama z nicoho. Podobne ako to bolo v pripade “noveho” Bottasa, ktory dvakrat vystrcil pazurik a potom zhasol ako sviecka.

4 Likes

Ano, aj ja som bol prekvapeny, ze Verstappen ho v zavere nestiahol, no netreba sa prilis vzrusovat.

Na mestskych okruhoch Verstappen nikdy nebol najsilnejsi, Perez ho v Djidde v kvalifikacii zdolal uz minuly rok. A hlavne, keby nemal technicke problemy, sfukne Pereza napriek tomu ako sviecku.

1 Like

ja by som si pozrel taku zapletku, ze by Perez 2x po sebe teraz vyhral a Max nejakym zavinenim bol na 0 bodoch :slight_smile:

V takom pripade by podla mna stary Jos vsetkych v Red Bulle povesal po stromoch.

1 Like

no potom by mozno zahadne zacal pravidelne mavat problemy so spolahlivostou, vykonom a tak dále :smiley: ale špekulujeme no…ale pozrel by som sa na to, aspon by sme mali viac vzrusenia, kym sa ten zvysok rozkuka, ze ako sa dotiahnut

By ho Max stejně dokázal předehnat ještě, se stačí podívat na minulej rok kde byl po 3 závodech na 6 místě a pak vyhrál s rekordním náskokem :sweat_smile: :sweat_smile:

1 Like
  • perez zajazdil dobre preteky, o tom niet pochyb
  • verstappen by ho podla mna mohol zdolat, ale naco? nahanat sa na to aby to vo vysledku niekto z nich oprel o mur? alebo aby im ku koncu zavodu odchadzali pneu? alebo aby doslo nebodaj ku kontaktu medzi nimi dvoma? tym im nariadil spomalit, co bolo logicke a z pohladu timu viac ako spravne. Max sa evidentne bal o dojazd, a preto aj posluchol.

Už vám konečne chýbajú roky 2014-2016? Síce dominancia jedného teamu ale aspoň boli súboje medzi tímovými kolegami a bolo na čo pozerať, vrátane vzájomných vyradeni? Mali by, lebo tento rok to nezažijete :smile:

1 Like

Nie, chýbajú nám roky 2005-2012.

5 Likes

Kedy naposledy Verstappen znicil svoje auto?

Na zaklade coho vsetci hovorite, ze Perez podal super vykon a odjazdil dobre preteky? V kazdom treningu dostal 0,3-0,6s (viem, casy z treningov nic neznamenaju, ale prehrat vo vsetkych takymto rozdielom nieco naznacuje).V Q1 dostal takmer pol sekundu od Maxa. V nedelu pokazil start ako obvykle a predbehol ho Alonso a ked ziskal vedenie naspat, tak Alonso sa ho niekolko kol drzal v DRS. Sice ho potom Max pol pretekov nedobehol, ale nikto nevie ako to bolo s tymi jeho problemami. A aj keby nemal ziadne problemy, tak druhu polovicu pretekov isli obaja rovnake tempo. Prvy krat za vyse dve sezony. Vzhladom na to, ze Max startoval P15, tak jeho vykon bol lepsi. Perez nedosahuje ani vykony Bottasa v Mercedese, ktory aspon raz za cas vedel byt aj v nedelu lepsi ako Hamilton aj bez technickych problemov Lewisa.

Takze co bolo na tom jeho vykone take super?

Že dokázal dojsť na tom prvom mieste.

Ja si myslím, že si zaslúži pochvaľu za to, že to nedoj3bal jak vždy :smiley: (aj keď nemal od toho ďaleko)

V tom aute by minulu nedelu dokazala polovica gridu dojst na prvom mieste a bez toho, aby ich Alonso predbehol na starte. Chvalit niekoho za to, ze nedoj3be to, co ma byt samozrejmost, no neviem neviem, asi som moc narocny. Bottasa nikto takto nechvalil v Mercedese. :slight_smile:

Veď práve lebo od Bottasa vedeli, že to zvládne.

Vieš jak, aj babičku s parkinsonom pochváliš až konečne raz ti donesie tú kavú a nevyleje ju cestou jak 400x predtým :smiley: (mal som morbídnejší príklad ale asi by som dostal BAN)

2 Likes

Bottas nepotreboval pochvalu, tešil sa na ovsenú kašu a motiváciu mu zabezpečovalo upgradovanie vlastných verzií :slightly_smiling_face:

2 Likes

Neverim ze jsou Verstappenovci prekvapeni z rychlosti Checa. Proto sel Max do souboje s Checem v Bahrajnu v Q3. Moc dobre si je vedom, podle me, ze to nesmi podcenit.

Max ho podle me v Jedah predjet nemohl. Ta trat Checovi jednoznacne sedi. Uvidime dal. Sezona je dlouha a stat se muze vselico.

vyhral, takze odjazdil dobre?

Áno, sám si povedal, že tím im nariadil spomaliť ale neviem o tom, že by ich Max chcel poslúchať…Veď už len to, že tím im stanovil časy ktoré majú jazdiť a Max ich nedodržiaval (keď sa Perez pýtal tímu na časy, tak Versttapen dával o 0,4 sek. menej ako mali jazdiť)…z toho vyplýva, že Perez chcel šetriť auto ale zistil, že Max asi nie, tak musel aj on pridať aby si udržal náskok…keby sa tak bál o dojazd tak by nešpekuloval