Tak z Rakouska jsou záběry, kde se normálně křídlo zavřelo, ale pojďme dělat že jim ty pohádky o lehce nedovřeném křídle budeme “věřit”. Co mě ale dál zaráží, že ani jeden z těch momentů Max nedokázal chytit. Říkalo se že dokáže řídit i neříditelná auta - třeba na Monze jezdil s minimalistickým křídlem které kolegovi nedali, protože by to kvuli malemu přítlaku údajně nezvládl a teď Max nezvládne neviditelné nedovření křídla…wtf??. ![]()
Ale tak můžeš blábolit stejně jako Hogr, ten za pohádku považuje jakýkoli neutrální nebo pozitivní výrok na adresu Red Bullu.
Však taky byla verze, že se to křídlo nezavřelo a když novináři poukázali na to, že v záběrech je vidět křídlo zavřené, tak se najednou řeklo, že bylo zavřené ale nedoklapnuté. To je jak Bretnix při snaze ze sebe něco vypotit ![]()
Máš důkaz, že neblábolí v RB, aby chránili Emila? Já komentuji pouze to co vidím a žádnou poruchu křídla jsem opravdu neviděl, zato Emila v kačírku ano.
Oba dva ty momenty, ať už Rakousko, nebo teď UK. Byly v podstatě stejné, auto již při nájezdu do zatáčky se začalo ztrácet. Nejde o to, že by to křídlo bylo pootevřené. Oba momenty se staly na konci rovinkya v obou případech nenasvědčovalo něco tomu, že by udělal Verstappen něco špatně. Nejde o to, že by zatáčel s nedovřeným křídlem, jde spíš o to, za jak dlouho po dovření křídla, začne křídlo opět produkovat potřebný maximální přítlak na průjezd zatáčkou
takže chyba Maxe a neodhadl, kdy to křídlo měl zavřít? ok
Je to tak jak popisuješ, ale otevřené křídlo, případně pozdější přítlak by spíše znamenal rychlejší nájezd do zatáčky, jenže v obou případech se začal divně vrtět zadek, proto si myslím, že není problém v křídle, ale nerovnováze zadních brzd kvůli dobíjení baterií.
Jezdec si zavírá křídlo sám, to je novinka, Honzo. Měl by jsi jít nahlásit Verstappena. Já měl za to, že jezdec provádí manuálně pouze otevření křídla na začátku rovinky, zatímco deaktivace křídla při konci rovinky, je plně automatická. Nebo vlastně chápu, Verstappen je takový amatér, že neumí trefit brzdný bod
Možná ano, podle toho jak to popisuješ a jak se divně chovalo to auto, tak je nejspíš pravda, že je to kombinace těch faktorů co to způsobí
Díky. Já jsem popsal pouze jednu možnost, ale ale může jich být mnohem více. Třeba může mít Emil nastavený na příliš silný samosvor, nebo se třeba více věnoval knoflíkům na volantu jako Schumi po návratu do F1, kdy si s vozem moc nevěděl rady.
Jo to si pamatuji. ![]()
“Kolega nedostal křídlo s nízkým pritlakem, protože by to nedokázal uřídit.” To bylo golden.
Celkově mám připravené pikošky na téma nerozpadu RedBullu a vlhkých dnů haterů.
Ale až přijdu domů. ![]()
![]()
Tak potvrzeno. Otevřené křídlo bylo zavřené.
Stejně jako v Rakousku.
Tak mi řekni co to je tohleto. ![]()
…to je kouřová clona ![]()

Ve zpomaleném záběru se mi zdálo, že po sklapnutém křídle se levé zadní trochu vychýlilo dozadu. Možná mám pouze špatné očo, ale podle mě to znamená záběr ERSu. To ale ještě nemusí nic znamenat, protože se mohla stejně pohnout i pravá zadní a pak je vše v pořádku.
Podstatnější je zablokování levého předního kola a to znamená, že Emil vlítl do zatáčky moc rychle.
Myslíš že by jsme hledali neviditelné nedovření křídla, kdyby se takhle vysekal Hadjar? To je moje otázka…![]()
Určitě né. To by z RB zněly hrozby, že ho vymění za Arvida.