Verstappen získal licenciu na Nordschleife, hoci nesplnil všetky podmienky | Magazín F1 - F1online.sk

Kedysi bolo bežné, že piloti Formuly 1 pôsobili súčasne vo viacerých šampionátoch. Bežne nastupovali okrem Formuly 1 aj vo Formule 2, Formule 3 alebo pretekoch športových automobilov. Kým v 60. či 70. rokoch bolo niečo také bežné, v súčasnosti je to absolútna rarita. Asi však neprekvapí, že Max Verstappen sa tento víkend zaradil medzi výnimky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/213694/verstappen-ziskal-licenciu-na-nordschleife-hoci-nesplnil-vsetky-podmienky

No, to jste mi neřekli, že v té jeho kategorii byli jen amatéři co si odskočili zajezdit od lopaty :smile:

2 Likes

Tak to nebyla ani 5 liga motorsportu?

2 Likes

Ako môže dostať licenciu keď nesplnil podmiennky

1 Like

Já to ještě nečetl, ale nakonec teda asi se to bez té protekce neobešlo. Jestli nesplnil podmínky, tak žadna licence přece… :thinking:

1 Like

Navrhuješ pentli a zákaz startů pro další závody?

… spíše župní přebor :smile:

2 Likes

Jak tu psal Puff, prase aby se v tom vyznalo. Vůbec nemám ani chuť si to zjišťovat jak to funguje. :grinning: Ale nadpis je jasný, nesplnil a přece dostal, tak nevím no…

Je to jízda jako bez řidičáku.
Na druhou stranu se v motosportu vyjímky udělují docela běžně, takže máme pouze téma pro hašteření v diskuzích.

2 Likes

Max Verstappen je nový Filda Turek.

1 Like

Nie. Vždy o Licenci A na NLS rozhoduje komisia a není prvý ktorý dostal zelenú. Odjazdil Q a R bez žiadneho problému, nespôsobil ani kolíziu ani nebol vyšetrovaný. Je zbytočné aby išiel 2x to isté. Druhý krát by mu stačilo odjazdiť 1 kolo a letieť domov, nič viac. A na #89 odjazdil outlap čo stačí. Takže splnil všetko.

8 Likes

5 Likes

99% prispievajucich si clankok ani len neprecitalo, ale uz ma potrebu sa k tomu vyjadrit a vynasat sudy. :+1:

10 Likes

Vidíte Max sa aktívne pýtal akú racing line v daždi atd a vlajky riešil. Takže ten inštruktor na niečo bol

1 Like

Ok, ty se v tom asi orientuješ. Pak nechapu ten nadpis, nvm… :man_shrugging:

Nezvykol si? Však tu je všetko clickbait

9 Likes

pretože musel odjazdiť v 2 autach aspon 14 kol aby mal licenciu. V jednom aute s čislom 890 mal 14 kol a v druhom nemal pretože mal asi technicky problem a nenastupilo do zavodu (aj ked outlap asi mal) takže nesplnil podmienky ale nie jeho vinou. Preto ten nadpil. Nesplnil ale komisia rozhodla že by splnil keby nema technicky problem takže mu to udelili. Žiadna protekcia ani nič… aspon tak som to pochopil po prečítaní članku :smiley:

4 Likes

Redakcia to robi skvelo

2 Likes

Já nechápu ten hype potom, takže Max si odjel 14 kol, aby dostal licenci a tím to skončilo. Jsem čekal, že teda pojede normálně závod :man_shrugging:

1 Like

Nevím, psali že má hned dneska dostat lepší auto a jet a nejede. Fakt netuším proč…:smiley:
Jo to ale psal Jos asi, ten ví kulové, takže beru zpět…

2 Likes