Holanďan vysvetlil, že v dvanástej zákrute mu neumožnili zabrzdiť skôr jeho pneumatiky. “V druhom stinte to bolo náročné. Na prednej náprave som prišiel o veľké množstvo priľnavosti, veľmi ťažko sa mi brzdilo. Preto som to mal pri obrane náročnejšie, pretože som vedel, že keď budem brzdiť o trochu neskôr, zablokujem si kolesá. Vpredu som nemal grip. Nemal som to tam ľahké,” posťažoval sa líder priebežného poradia šampionátu, ktorý v danej zákrute brzdil o 35 metrov neskôr ako Norris, a to z rýchlosti 308 km/h, zatiaľ čo Norris dosiahol maximálku 328 km/h.
Aha, takže na vine sú pneumatiky a nie Max, ktorý brzdil s horšími pneu o 35 metrov neskôr…
“V konečnom dôsledku nemôžete predbiehať mimo bielej čiary. Toto pravidlo je veľmi jasné a sám som naň doplatil. Nechápem, prečo zrazu všetci teraz pištia za zmenu pravidiel, keď to tak bolo celé veky,”* zamyslel sa Verstappen .
Áno Maxík, predbiehať mimo bielej čiary sa nemôže, ešte by si mal spomenúť, prečo bol Lando mimo bielej čiary…
Rok 2021 je späť, Maxík má bodový náskok, a tak pôjde do každého súboja s Landom tak, že buď vypadneme, alebo ma nepredbehneš.