Verstappen tvrdí, že nechcel vyjsť z trate. Pravidlá sú podľa neho preregulované | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen sa vo štvrtok vrátil k austinskému súboju s Landom Norrisom, za ktorý nedostal penalizáciu on, ale jeho súper, a v súvislosti s ním chcel podotknúť dve dôležité skutočnosti. V prvom rade vyvrátiť tvrdenia, že v dvanástej zákrute to zamýšľal spraviť “na chuligána”, a napokon poukázať na to, že pravidlá sú príliš preregulované.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/176142/verstappen-tvrdi-ze-nechcel-vyjst-z-trate-pravidla-su-podla-neho-preregulovane

Je trosku divokej, ale kdyz da rozhovor, tak je to vecny a jasny. Pak mu clovek nema fandit.

Holanďan vysvetlil, že v dvanástej zákrute mu neumožnili zabrzdiť skôr jeho pneumatiky. “V druhom stinte to bolo náročné. Na prednej náprave som prišiel o veľké množstvo priľnavosti, veľmi ťažko sa mi brzdilo. Preto som to mal pri obrane náročnejšie, pretože som vedel, že keď budem brzdiť o trochu neskôr, zablokujem si kolesá. Vpredu som nemal grip. Nemal som to tam ľahké,” posťažoval sa líder priebežného poradia šampionátu, ktorý v danej zákrute brzdil o 35 metrov neskôr ako Norris, a to z rýchlosti 308 km/h, zatiaľ čo Norris dosiahol maximálku 328 km/h.

Aha, takže na vine sú pneumatiky a nie Max, ktorý brzdil s horšími pneu o 35 metrov neskôr…

“V konečnom dôsledku nemôžete predbiehať mimo bielej čiary. Toto pravidlo je veľmi jasné a sám som naň doplatil. Nechápem, prečo zrazu všetci teraz pištia za zmenu pravidiel, keď to tak bolo celé veky,”* zamyslel sa Verstappen .

Áno Maxík, predbiehať mimo bielej čiary sa nemôže, ešte by si mal spomenúť, prečo bol Lando mimo bielej čiary…

Rok 2021 je späť, Maxík má bodový náskok, a tak pôjde do každého súboja s Landom tak, že buď vypadneme, alebo ma nepredbehneš.

5 Likes

Verstappen je neokrôchaný arogantný prasiak tak ako na trati, tak aj mimo nej. Nuž gény…

3 Likes

Max nechcel vyjsť mimo bielych čiar,hmm…lenže,to je jeho klasická obrana,ktorú už použil x krát,tak neviem prečo o tom klame…

3 Likes

V Brazilii řekl, že za to mohou taky pneumatiky. A tam měl pár kol bílé.
Je to šašek.

3 Likes

Když pak Ale Maxi vidíme záběr na volant, tak občas tu zatáčku vybrat fakt nechceš. Takže asi tak…

3 Likes

Jj, Max jasně lže a to dokazuje telemetrie! Palmer s určitostí tvrdil že Max brzdil tak pozdě (i oproti předchozí kolům) že se do zátáčky nemohl vlézt a vyjel z tratě! je to prostě ulhaný protekční spratek. Smutné je že mu to vše prochází. Však to samé co udělal Lando (předjetí mimo trať) udělal v tom samém závodu i Max proti Sainzovi, ale ten Max nebyl ani vyšetřován, natož vůbec potrestán. Jak říkal ham v AD21 - je to zfixlované! :-1:

3 Likes

Pekne zhrnuté. Majstrovsky ovláda pravidlá a dokonalo ich využíva. :slight_smile:

Určite z trate vyjsť nechcel, chcel sa udržať aspoň na bielej čiare, nech je v limite trate, ale Lando by ho aj tak prebehol mimo trať, takže by to nič nezmenilo a je to chyba pravidiel, že sú tak napísané, nie chyba Maxa.

2 Likes

Prestan, Verstappen je podvodnik a fia spravila pravidla presne jemu na ruku, komisari pozeraju do zeme ked je verstappen v subojoch s hocikym !!!

/s

5 Likes

Nechtěl, mohli za to pneu takže je to v pořádku :slightly_smiling_face:

2 Likes

Takhle lhát veřejně, když každý vidí, jak to bylo. A nechápu ty, co to ještě obhajují :nauseated_face:

2 Likes

Presne tak, vsetci vieme ze v tomto pripade klame, vie to aj on, preco robi zo seba vola.

2 Likes

A ty odkial vies, aky je mimo trate? Poznate sa? Ak ano, tak nam o nom povedz viac

2 Likes

Hromadné léčení duševních komplexů pokračuje i v pátek, svět je v pořádku

5 Likes

To nemusíš oznamovat, vaše skupinka to dělá každý den a to několik let po sobě :slightly_smiling_face:

3 Likes

Pockaj, to v piatok este len zacina. Trapenka Astonu a Alonsa bude pokracovat, a tak sa vylevy frustratov budu zintenizvnovat. Caka ich totizto dalsi vikend v ich nudnych zivotoch, co tu budu 24/7 sediet a kydat na vsetko okolo RB. :clown_face:

2 Likes

Však to je Unterwasserman.
Ani mě to nepřekvapuje.

2 Likes

U Maxe za to můžou pneu, kritika na Maxe je zase skupinka Alzáků, která se rozšířila asi o 10 členů tady, a nemluvě o Alzákovi Palmerovi a podobně :smile:

3 Likes

ale tak má to i pozitiva, honzík ma konečně nějaké kamarády aspon :smiley: už mu to nemusí všechno schvalovat tatka situs nebo uměle vytvořený účet, takže se na to můžeme dívat i pozitivně

2 Likes