Verstappen súcití so Sargeantom: Už by som sedel v lietadle domov | Magazín F1 - F1online.sk

Motoršport veľmi často nebýva spravodlivý, no len málokedy sa o tú skrivodlivosť postará váš vlastný tím. V Austrálii sa to stalo Loganovi Sargeantovi, ktorý však všetko zvláda veľmi chlapsky. Max Verstappen by vraj taký pokojný nebol.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/147797/verstappen-suciti-so-sargeantom-uz-by-som-sedel-v-lietadle-domov

Je dobře, když to řekne někdo, koho je slyšet, jako třeba právě Max. Takové chování prostě v pořádku není, i kdyby se všichni postavili na hlavu.

4 Likes

@Hedgehog doufám, že si to čteš a děláš si poznámky :slight_smile:

Rozhodnutí Williamsu by se dalo pochopit, kdyby se jednalo o závod z konce sezóny, kdy se už skutečě bojuje o každý bodík a ví se proti komu se bojuje.
Jenže sezóna se teprve rozjíždí a takovéto rozhodnutí by se lehce dalo přirovnat šikaně, okupačním metodám, nebo třeba k chování k platícímu jezdci jako k otrokovi.

Kdyby FIA plnila svou práci, tak by zasáhla velice tvrdě a Williams by rázně umravnila, jenže se nejedná o traťové limity, ale o pouhé porušení limitu lidských, tak proč se tím zabývat, když nemá ani žádné obrázky z Whatsappu.

1 Like

Koho to je chyba? Sergeanta. Kdyby byl blíž než 0,5s+, tak by se to nikdy nestalo.

Co udělal Williams je z pohledu maximalizace výsledků naprosto v pohodě. :slight_smile:

1 Like

Sám víš, že to v pohodě není. Chyba je to samozřejmě Albona na prvnim místě, že k tomu vubec došlo

2 Likes

Tak v první řadě to je chyba Williamsu, že nemají díly.
V druhý řadě to je chyba Williamsu, že tam Serža stále je, a nevykopli ho po sezóně.
A v třetí řadě bych udělal to samé.

S první částí můžou souhlasit. I kdyby tam nebyl Serža, ale třeba Lawson, tak vezmou monopost jemu, takze o cem se tu bavíš? :grinning:

Aha. Tak Sargeant v tomto případě nic špatného neudělal, ale musí to být on, kdo bude perzekuován za pochybení Albona i Williamsu?

V podstatě udělal.
Kdyby byl lepší, tak by to nikdy nepřipadalo v úvahu a nikdy by to nikoho ani nenapadlo.
Dnes by jezdil Serža a Albon by brečel na tribuně.
Jelikož je od Albona hrozně slabý, tak bohužel

Ja si myslím, že je to veľmi kontroverzná téma a tažko povedať, čo je v poriadku a čo nie je.

Áno, može za to Albon sám, že “nemá na čom jazdiť” a tak isto Williams, že nemajú dostatok dielov aby mu poskladali nový monopost. Tu nevidím problém v peniazoch, skôr vo výrobných kapacitách ale to riešiť asi nemusíme.

Je to nefér voči Loganovi, zobrať mu monopost a povedať čau. Na druhú stranu, to čo vraví PUFF, že keby mal Logan výkonnosť tak by sa to nestalo je tiež pravda. A tak isto si myslím, že team proste zaujíma konečný výsledok, prípadne feedback na novinky na aute ktoré jednoducho Logan asi nedokáže doručiť.

Predstavme si, že by Max rozbil auto v FP Abu Dhabi 21. Zobrali by auto Checovi? áno, a bolo by to logické rozhodnutie. Bolo by to fér? nie. Kde je hranica čo je už v “poriadku” a čo nie?

Tak isto ako keby mám Connora McDavida v teame a ten chumaj si na tréningu zničí všetky hokejky tak idem a zoberem tú hokejku tomu hráčovi zo 4tého útoku ktorá mu sedí, lebo chcem aby team mal lepší výsledok (za hokejku dosaďme korčule kľudne). Tiež to fér nebude, že ten hráč v 4tom útoku hrať nebude ale bohužiaľ, teamový výsledok je to čo sa ráta na konci dňa.

Ja osobne som 50/50 v tomto rozhodnutí. Nepáči sa mi, lebo trpý niekto kto za to nemože, bohužiaľ ale, jeho výkonnosť je tak slabá, že team radšej ten monopost zoberie a dá ho druhému jazdcovi - a asi naprike tomu, že sa nejaké vzťahy v teame pokazia. Keby rozdieľ medzi výkonnosťou nebol tak markatný, tak sa nič také nedeje.

Kdyby tam byl Lawson, tak by byl Albonovi nejspíš blíž.
Jsem zlej no. :smiley:

Né neudělal.
Veškerá chyba je na straně Williamsu. Bylo to jejích rozhodnutí prodloužit se Sargeantem smlouvu i pro letošní rok.
Bylo rozhodnutí Williamsu nevzít do Austrálie náhradní šasi a vůz rozbil Allbon a né Sargeant, tak prož by měl Sargeant platit za chyby jiných?
Celá situace je dokonce postižitelná i právně a dost by mě překvapilo, kdyby tak Sargeantoví sponzoři neučinili. A jak už jsem psal jinde, tak sponzoři můžou žalovat nejen Williams, ale i samotnou FIA, která má na dodržování práva na území F1 dohlížet.

aky je rozdiel medzi zavodom teraz a zavodom na konci sezony ? williams nezíska body každý víkend čiže pre nich je aj jeden bod dobry a je jedno či to je teraz alebo na konci sezony stale sa ráta do pohára konštruktérov. A povedzme na rovinu Sargeant získa body len vtedy ak vypadne 6-7-8 formul v závode. Albon má šancu ho získať aj keď vypadne len 1 alebo 2 pretekári a pre williams môže mať bod cenu zlata. Sargeant jazdí len preto že doniesol kufrik penazi

Byl, ale neměnilo by ot nic na tom, že by přišel o auto, protože Albon rozbil svoje

Jsi hodný člověk.

Na konci sezóny by bylo jasně znatelné jestli tohle poškození Sargeanta má smysl. Teď nikdo nemůže tušit jestli by současné rozhodnutí Williamsu pomohlo Týmu,nebo Albonovi. Taky dnes nikdo neví zda tohle rozhodnutí výrazně nepoškodí Sargeanta. Vlastně to jediné víme už teď.

1 Like

Není to správný, není to sportovní. Měl by říci prostě NE.

Kdyby Max rozbil auto v AD 2021 a dostal Checovo, tak by se to dalo pochopit, protože by to byla mezní situace. To teď není. Hranici musí mít každý v sobě, asi se přesně definovat nedá. Takže se s tím smířím, že ji máme každý jinde :smile:

1 Like

:smiley: to by som si vazne pozrel, co by sa dialo, keby Perez rozbil auto, tak by mu dali Maxove, a Maxo by musel sediet v hladisku. Formulovy zazitko storocia!

1 Like