Verstappen si priznal chybu a Piastrimu sa ospravedlnil, s trestom však nesúhlasí | Magazín F1 - F1online.sk

Fanúšikov McLarenu po štarte zamrazilo. Hneď v prvej zákrute došlo ku kontaktu medzi Oscarom Piastrim a Maxom Verstappenom, ktorý napriek nespokojnosti s udeleným trestom pripustil, že za kolíziu je zodpovedný on.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/183162/verstappen-si-priznal-chybu-a-piastrimu-sa-ospravedlnil-s-trestom-vsak-nesuhlasi

Trest bol viac ako zasluzeny. Pchal sa tam kam netreba, pokazil Oscarovi preteky kym on z toho opat nevysiel az tak zle (co snad uz nie je ani pravda ake ma statsie) takze v tomto pripade nie je to riesit.

2 Likes

Inu, prekvapil me Max. Ze by dospel? Vyjadreni i samotna srazka, spis kontakt, jako od Lewise. Udelal chybu, omluvil se a chudaka Oscara roztocil pres kolecko a jemu se nic nestalo.

Trest byl prisnej, ale vlastne ho nemusi moc zajimat. Ale zase nijak nevybocoval z nastaveneho trendu. Potom Max moc hezke zavody. Ale hvezdou vecera je nekdo jiny.

Edit: A abych tak nejak navazal na Toto Wolfa. Chybu pilot udelat muze, ale kdyz prizna chybu a omluvi se je videt, ze je to ferovy chlap. Nu mozna to nemyslel jen na Hamiltona.

4 Likes

Za mna to bol obycajny postartovy incident, ten priestor tam bol a Piastri nechal otvorene. Nasledne uz tam miesto nenechal, ale bol vpredu a zrejme ho ozaj nevidel.

Ale budiz, ked uz chcu byt komisari vtipni, nech tych 10 sekund, ale aj trestne body? A presne, vcera v kvalde nic?

3 Likes

Doufám, že přes zimu trochu znormalizuje vztah s komisaři, přes všechny výhrady k jejich práci tohle není k ničemu dobré. Ale jak už jsem dnes psala, myslím, že Max si prostě letos už taky potřebuje oddychnout.

1 Like

Kvaldu nekomentuju o tom si myslim sve. Ale jeste ze tak. Ukazalo to zavodni tempo George vs Lewis.

2 Likes

Myslim, ze vzhledem k jeho povaze je to vice nez jiste. Muselo to byt pro neho neskutecne narocne. Pristi rok to asi bude vic v klidu. RBR nevypada dobre a McLaren jde jednoznacne na titul. Mas se nac tesit.

Jinak bylo videt, ze kritika Landa za jeho starty byla hodne nefer. Jak rikal, startovat proti Maxovi neni nic snadneho. Lando by se Maxovi uhnul, protoze by ho tam tusil a dojel by mozna treti a spis druhy. Oscar dojel bohuzel desaty. V prvnim kole se toho muze semlit mnoho a penalizace pilota, ktery to zpusobil nikomu jeste ztracene pozice, nebo zavod neratila.

Podle me se ukazuje ze v hodnoceni Landa nejsem vubec mimo.

1 Like

Je smutne pozorovat konec takove legendy, respect.

Taky už jsem to psala, trochu mi připadá, že se Oscar dnes stal obětí vlastní ukázněnosti ohledně pravděpodobné týmové dohody, že spolu s Landem nebudou po startu bojovat. Lando odjel dobře, ale on po něm běžně chodil daleko agresivněji, dnes se dost rychle zařadil za něj, tím se pro Maxe otevřelo dost místa a když se tam Oscar rychle přesunul, dopadlo to jak to dopadlo. Ale to je jenom názor, možná by mi ho praví znalci hned vyvrátili :smile: . Jak to pojede RBR v příštím roce a co taky s Maxem udělá otcovství je velká otázka, jsem dost zvědavá.

1 Like

Vysvetlenie pre jednoduchsich.

Max tym, ze si priznal chybu a ospravedlnil sa Oscarovi, nerozporuje trest samotny. S cim vsak nesuhlasi je vyska trestu, pretoze standardne sa roky za taketo incidenty davalo nanajvys +5 sekund.

7 Likes

To je pravda, že +5 by asi každému přišlo dostačující, nic tak dramatického to nebylo :woman_shrugging:.

2 Likes

Ja jsem taky zvedav. A po letech fandeni Maxe a tech mejch stresu :slight_smile: se uz taky tesim az se bude nervovat nekdo jinej. Uz to tady trosku vrelo mezi Ferraristy a McLarenisty, no a po prichodu Lewise jeste bude poradne prilozeno.

Max bude otcem a mozna opravdu predcasne skonci.

Pro @Jos_The_Boss

s tim urcite souhlas. Ale zily mi to netrha a Maxovi evidentne take ne.

2 Likes

Mne tiez nie. Ja som len vysvetlil, ze s cim Max nesuhlasi a ze to nie je samotny trest.

Tam si myslim, ze sa teraz v Mercedese spravilo aj nemozne, aby sa Hamilton predviedol naposledy…

Ale je usmevne, ked sef teamu pohana pilota ktory odchadza aby porazil toho, co s nimi zostava :neutral_face: Ale sak on si asi rozumie

To mu někdo důrazně nařídil co má říkat? Protože ve vysílačce jsem slyšel něco o stupidních idiotech.

1 Like

Je to presne to co jsme psali Kiks i s @Jos_The_Boss . Russell neni Wolfuv kun. A nebudu spekulovat co delali v Mercedesu, ale podle me na to proste Russell v zavode nema. Angazuje se proti Maxovi, evidentne mu to skodi a vzdycky se pocita posledni zavod. A on mel spatne dva zavody po sobe.

Wolf nahradu za Hamiltona nema a Kimi Maria si nejsem jisty jestli naplni ocekavani. Hamilton mel prisernou sezonu, ale on si to muze dovolit. Max si dnesni zavod taky muze dovolit. Ale pak uz krome Alonsa nikdo.

2 Likes

“I mean, I was just super unlucky. I was all the way up the inside before the crash”

Pozor, vystavujes se debate s reality changers :sneezing_face:

Tak pokud poslední měsíc nežil na banánovém ostrově, tak by si všiml, že s novým ředitelem zavládla tvrdá a přísná ruka, kde výší trestů absolutně nešetří.

Ale za mne klidně +10 může být. Piastrimu zničil závod, a on byl relativně ještě v pohodě.

2 Likes

Suhlasim…

Maxa treba trestat, aby sa konecne spamatal, a nauci jazdit v medziach pravidiel. On si mysli, ze vsetci mu uhnu.
Trest podla mna nebol adekvatny a mal by byt prisnejsi, ale bohuzial viem, na vysledok kolizie sa pozerat neda…, pretoze kym on - Max ostal po kolizii otoceny v smere jazdy a hned pokracoval dalej, Oscar take stastie nemal.

1 Like