Verstappen sa snaží presvedčiť sám seba, aby pokračoval: Nemusíte ma ľutovať | Magazín F1 - F1online.sk

Moc dobře víš, že ne s každým autem můžeš projet zatáčky stejně.
Zbytečná agitka o umu v zatáčkách.

Ano a o tom je to umění pilota jet hranu a ne, že mu hlásí inženýr, kde má zapnout clipping a kde nesmí jít na plyn, aby mu nedošla baterie

1 lajk

Výhoda této slačky je pro Vás v tom že mě nestojí za to prezentovat můj pohled a prát se za něj. Takže ok, když myslíš.

Jinak samo že je to o limitu vozu, ale ten jezdec se tomu limitu musí co nejvíce přiblížit a tím maximalizovat onen čas. To je logický Puffe že záleží na voze, vždy tomu tak bylo.

1 lajk

ale s tím kompresním poměrem jim to trvá podstatně déle :slight_smile:

1 lajk

Největší um pilotů je na brzdách. Držet plnej knedlík v zatáčce, když budu vědět, že se neroztočím, tak umím i já.

A kde je um na brzdách, když ti 300m před brzdnou ztonou dojde šťáva a ztratíš 50km/h? lol

2 lajkov

sorry, ale od testov tu robis presny opak

1 lajk

Sorry, ale chodil si sem postovat hákáč a fotky z mýho linkedinu, tak o čem tu chceš ty někoho moralizovat nebo mu rádoby psát o tom co dělal/nedělal

1 lajk

nikoho nemoralizujem…

v tomto pripade urcite nemoralizujem :smiley:

1 lajk

Už zjevně přestávám, dobře pro tebe a tvojí slačku :+1: :grinning_face_with_smiling_eyes:

aku moju slacku?

Ještě, že sis do toho chat gpt napsal věci tak, aby ti to vyšlo viď

ked ti poslem screen co som tam napisal tak mi povies, ze som si to upravil v gimpe, nie?

1 lajk

Co já vím, proč siu vynechal tu část, že tu sdílíš hákáče a info jiných uživatelů z jiných stránek.

Podvod bych úplně nepoužil, ale jinak souhlas. Mám to podobně.

Nevím Evap. Samozřejmě je OK, že to tak vidíš a že se ti to líbí, nic proti tomu. Ale já si myslím, že když ti dojde energie ve dvou třetinách rovinky, tak je to něco co tu ještě nebylo. A mám pocit že moc nejde o to být “ryhlejší”, ale být “odměněn” za energeticky ekonomickou jízdu. A s tím mám trošku problém. Samozřejmě, že dřív šetřili motor a nemohli jet na plnej knedlýk, ale to je trošku něco jiného.

Ale i kdyby ne. I dřív byli staromilci, kteří měli za to, že pilot formule, nebo závodního auta je napůl řidič a napůl mechanik. Já jsem se narodil do doby, kdy piloti jezdili na Max. Byly poruchy, ale piloti rvali z vozu maximální výkon. Byli to piloti. Od tohoto roku, nebudou podle mě vyhrávat nejrychlejší (v rámci jednoho týmu), ale to kteří co nejdřív budou něco mezi počítačovým operátorem a pilotem.

Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby některý team zkusil vzít pilota z eFormule a vyzkkušel ho v F1.

1 lajk

Líbí nelíbí… Já to takhle neberu. Mě F1 baví a beru ji tak, jak je, s tím, že kvůli mně se měnit nebude. Takže se těším na další závod a zároveň jsem zvědavá, na čem se případně domluví a co se bude měnit. Až se začnu u sledování nudit, tak si najdu jinou zábavu, což se mi taky v životě už kolikrát stalo. A zrovna v dobách, které by někteří jiní pamětníci označili za nejlepší v historii :smile: . Na tohle kolektivní pobouření jsem asi moc velký individualista, líp to vysvětlit neumím. Snad se někoho tímhle prajednoduchým vysvětlením nedotknu, ale upřímně řečeno, já těmhle debatám vlastně vůbec nerozumím. Nepociťuju žádnou zodpovědnost za podobu F1 a pokud se sama rozhodnu ji z jakéhokoli důvodu nesledovat, bude mi úplně jedno, co se s ní stane. Asi tak :woman_shrugging: .

3 lajkov

Někteří to berou až moc vážně, ale spíš než o F1 mám pocit, že veliká část tady je spíš závislá na tomhle fóru. :grinning_face_with_smiling_eyes: A tak to asi i bude i na jiných fórech.

Já nesledoval F1 od 2010 do tuším 2019. :grinning_face_with_smiling_eyes: Takže jak mě to začne nudit, tak půjdu. Zatím mě baví Max, na teamy moc nejsem. Ale asi to úplně sledovat nepřestanu. I když tenis jsem taky přestal sledovat, když tak nějak skončili moji oblíbenci.

Ale určitě ti přeji aby tě to bavilo. A jasný že by mě to bavilo víc, kdyby Max vyhrával, ale asi ne o moc. A jenom o Maxovi to nemám. Třeba minulou sezonu a předminulou jsem si užil mnohem víc než 2023. Lando mě fakt bavil.

Ale ty auta. Já nevím no. Moc se mi nelíbí, že to jede na setrvačnost třetinu rovinky. To mi kazí zážitek. Já to z tý hlavy prostě nedostanu, když to vím. :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 lajkov

Tak jsem si přečetl asi 50 posledních příspěvků v tomto vlákně a musím vás pochválit.

Sice jste pořád ještě nepochopili základní principy závodění na okruhu, ale už konečně začínáte přicházet na to, že je to jen a pouze o inženýrech a pilot je tam jen jako sociální aspekt pro mamlasy, který jediné co může ovlivnit, je to celé pokazit.

Není zač.

Až si necháš ujít tohle téma, budu si myslet, že jsi onemocněl :smile: . Myslím, že tuhle debatu jsme už vedli - budu brát výkon auta v maximálních možných hodnotách na okruhu (určitě se dá spočítat) a piloti soutěží v tom, kdo ten optimální výkon nejmíň sníží. To bychom se domluvili?

1 lajk