Verstappen: Nemám pocit, že by som bojoval o titul. Na túto sezónu nebudem dlho spomínať | Magazín F1 - F1online.sk

Podľa Landa Norrisa by bolo chybou odpisovať z boja o titul Maxa Verstappena či ďalších jazdcov. Jeho obhajca z minulého roka to však vidí trochu inak. Vraj ani nemá pocit, že by bol súčasťou bitky o šampionátové víťazstvo.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/202028/verstappen-nemam-pocit-ze-by-som-bojoval-o-titul-na-tuto-sezonu-nebudem-dlho-spominat

Kolikrát ještě uslyšíme, že Max není v boji o titul a pak se tam zázračně objeví?:roll_eyes:

1 Like

To je hra na fanoušky.

Poté se stane “zázrak”.
RB je druhé nejrychlejší auto celou sezónu a neztrácí mnoho na prvního, takže v boji o titul jsou celou sezónu.

Ale tak, když jim fanoušci zbaštili to o 7 nejrychlejším autě, tak proč by nezbaštili tohle?

2 Likes

To Max hovori o treningovom aute, ci o tom ktore sa v kvalifikacii zazracne zlepsi? Ked o tom prvom, tak samozrejme ze neni v hre o titul

cely RB sustavne vytvara vo vsetky dojem, ze maju vlastne priserne auto a vsetky vysledku su zazrak :smiley: vtipalci tito chalani

2 Likes

ty si ale riadny banan… stracas 25 bodov, do konca je este 16 zavodov, za sebou mate 8. Tak netrep.

2 Likes

To by byla pecka, kdyby Yuki dostal taky auto z kvalifikace!!!

3 Likes

Prečo by to RB robil?

To by potom už z Maxa nebola taká umelá hviezda.

Ked sa red bullu uraci akceptovat aj poziadavky druheho pilota, tak aby to bolo prenho aspon ako tak riaditelne tak potom mozno

Ale prosim ta, aka hra na fanusikov? Je pravda, ze Verstappen mal tuto sezonu par vybornych momentov (menovite Japonsko, Imola a dajme tomu Saudska Arabia) ale na druhej strane mas vsetky ostatne preteky (dokopy 5 VC), kde bol Red Bull vykonnostne absolutne bez naroku. Takze ked z osmich pretekov, som v piatich bez naroku, to nepotrebujem byt matematik a ani nepotrebujem opijat verejnost rozkom, aby pomerne jasne vyslo, ze boj o titul je prakticky vyluceny. Max moze a asi aj bude mat par skvelych vikendov, to je ale na seriozny utok na titul zial prilis malo.

Alebo mi vysvetli, kde okrem Imoly, Japonska a Saudskej Arabie si videl “druhé nejrychlejší auto celou sezónu a neztrácí mnoho na prvního.” Ved to je uplna fantazmagoria. O tom, ze to auto bol v tych troch pretekoch druhe najrychlejsie iba v dosledku “faktoru Verstappen” radsej uplne pomlcim.

7 Likes

Tak je to auto z kvalifikace a nebo neposlouchaji druhyho pilota? Ted v tom mam zmatek pane kolego.

2 Likes

Maxov modus operandi je co na srdci to na jazyku. Pokial sa jeho pohlad na vec zmeni tak sa zmeni aj retorika. Viac by som za tym nehladal.

1 Like

Tak potom bude to auto celkovo pomalsie, a teda Max v nom bude pomalsi.

Co by tym dosiahli? Akurat to, ze Tsunoda by bol o par desatin blizsie Maxovi, zatial co Max by bol o par desatin dalej od McLarenu. Toto ti dava zmysel?

3 Likes

Maxovi delaji odkaz a mezitim se pripravi o desitky milionu $ v PK… To neni moudre, co pan Horner dela.

1 Like

Tak ti ten zmatek vysvetlim. Auto je dobre, len v treningu nejdu naplno. Ked vsak chcu ist naplno v kvalifikacii a preteku, tak to druhy pilot nedokaze, kedze to auto je prenho neriaditelne na hrane, lebo je dlhe roky vyvijane pre preferovaneho pilota s neortodoxnym stylom.

Citat s kontextom - to bola odpoved na to preco Yuki nevie z toho auto dostat to co Max. Nehovorim ze red bull ma obetovat vykon kvoli druhemu jazdcovi, ale vysvetlujem preco je druhy jazdec pomaly

Jakto ze ten pilot s neortodoxnim stylem jezdi pecky na GTckach a online simulatorech? Nechce se mi verit, ze by mu vsude a vzdy vsechno upravili na miru. Nemluve o tom, ze na online simulatoru si zmenis maximalne nastaveni auta ale handling model urcite ne…

Neni to spis tak, ze Newey mel vzdy svuj specifickej vyvoj(high rake napr.), kde cilil na pretacivy auta se silnym predkem a Max se s tim dokaze poprat? Stejne jako to ,zvladal" Vettel s foukanym difuzorem?

4 Likes

kolko to je 16 milionov $?

Kolko su sponzori ochotni priplatit za toto?

2 Likes

Max je jenom platič?:astonished:

preco je druhy pilot pomaly je vseobecne zname. Druhy pilot sa musi prisposobit vo vsetkom a prve auto ma v RBR absolutnu prioritu.