Verstappen nečakal, že sa k McLarenom čo i len priblíži. Problémy vraj nie sú zažehnané | Magazín F1 - F1online.sk

No ale to povedal Max po Q v Cine, nie Melbourne.
Boli v Melbourne 4ty? Su tu 4ty? Na zaklade coho?
A v Cine Maxovi autorita, sef jeho timu, mu v tomto vyroku oponoval a zavod ukazal, ze 4ty boli, ale na zltych, na bielych nemali Ferrari sancu a to boli este aj nizsie polozeni, s Mercedesom podobne, ale kedze uvod bol fakt slaby, tak ja osobne by som ich tam dal medzi tvrdenia Hornera a Maxa, cize 3. Ale v Melbourne a tu su tempom lepsi…

Za mna je za uvodne VC doteraz 4te Ferrari, ak maju lepsi monopost ako RB, tak potom podavaju ich jazdci dost slabe vykony (to si ja ale nemyslim, jedine kde konkurencieschopni bol sprint a tam kto vie ako to bolo s tou vyskou).

Kazdopadne je to hned vecnejsia a realnejsia debata, ze ci na jednotlivych VC boli 2-3-4 a nie ze Visa je lepsia, horsie nez Haas a mozno najhorsi (to myslim vseobecne, nie ze by si to ty tvrdil) :slight_smile:

2 Likes

Neviem prečo sa bavíme o Melbourne ale dobre.

Iba som sa pýtal, či keď Max povie, že sú štvrtý, tak to budeme brať rovnako ako bernú mincu jak pri Hornerovi, alebo si len vyberáme kedy sa to hodí do krámu kto čo povie a raz to prezentujeme ako fakt a inokedy nie, a smeje me sa na takom vyhlásení.

Lebo za to sú tu fanúšikovia RB vysmievaný, jak je vlastne RB celý čas druhý a kecy o 3-4tom mieste sú mimo

6 Likes

Pockaj, tak nevedel som ci myslis tuto VC, alebo sezonu doteraz. Kedze to, kolky si na jednej VC, neznamena, ze si tak bol vsetky VC.
Preto som sa pytal ze 4ty kedy.
No a ty sam si poslal link k Cine, tak som si dovolil aj Melbourne spomenut, kedze sme v Suzuke :slight_smile:

2 Likes

Visa ma podla mna tento rok mimoriadne dobre auto, Hadjar dnes sliapal na paty aj Mercedesom a zdolal jedno Ferrari. A definitivne ma sirsie pracovne okno, nez Red Bull, inak by v nej Lawson a Tsunoda nejazdili lepsie. Rychlostny potencial ma sice urcite vacsi Red Bull, ale zatial ho nevie vytazit nikto okrem Verstappena.

1 Like

Da sa suhlasit, ale to plati najma v Q.
Visa mi trochu pripomina sezony Haasu, ked mavali velmi silne Q a v zavode sa potom prepadali.
Q je dolezita, ale RP samozrejme viac a tam je to uplne evidentne, aj Marko to opisal slovami ze su v zavode jasne rychlejsi, aj ked viem, ze sa to moze otocit na srandu, ze uz je senilny a nevie co hovori, no nehovori to sam :slight_smile:

1 Like

Este k tomuto, ja som Maxove vyjadrenia respektoval, casovo som ich uz zaradil vyssie a v tom istom case mal vyjadrenia (ine) Horner.
Tak potom je to na usudku kazdeho, ktorej autorite veri viac, ja som uz pisal ze to vidim tak uprostred (cize ani 2, ani 4).

A s tym kramom neviem koho si myslel, asi inych, nie mna, ale aj kebyze dame zo vsetkych vyjadreni a dat to najtvrdsie od Maxa z Ciny, stale sa bavime o 4tom naj aute a nie o konci rostu, co je tiez na mile ina realita, o to isto… :slight_smile:

Ale kedze sme v Suzuke, aby som mal jasno zase v tvojom nazore, Ferrari tu je rychlejsie nez RB, ale Charles zaostal dost a Lewis este viac?

2 Likes

Zajtra po pretekoch tu vyplakavaj kde skončil

Zas si si nedal rano lieky?

2 Likes

Ty si daj lebo píšeš p…y o Maxovi

1 Like

Suzuka je jedna z tratí, které ukazují rozdíly mezi piloty.

2 Likes

Nie, nevravím o tebe, a tvojich vyjadreniach ku tomu či je 1-2-3-4. Rozprávam všobecne, taký ten miestny naratív.

Nejdem sa púštať do hodnotení teamov, bezohľadu na výkonnosť v danej VC. Nemám za prvé žiadne relevantné dáta z ktorých sa to dá vyhodnotiť.
Za druhé, mali ste su siahodlhú diskusiu s Helmutkom o výkonnosti monopostov a ja z časti s ním súhlasím, že bezohľadu na to či je monopost prispôsobovaní na jazdca XY alebo nie, výkonnosť je ovplyvnená viacero faktormi a nedá sa relevantne určit na základe rýchlejšieho z dvojice.

To platí oboma smermi - tak isto ako si nemyslím, že výkon monopostu možeš jednoducho hodnotiť podľa výkonu Maxa (lebo sa zatvárme, že máme všetci amnéziu, zajtra nesedí Max v RB, monopost ostane ten istý a bude tam sedieť Yuki a Liam a zrazu naozaj bude monopost na 7-8 priečke). Tak isto to može platit v tvojom spomínanom prípade, kedy možno je Ferrari absolútne najlepší monopost na rošte ale bohužaľ Lewis ani Charles nedokážu z neho dostať maximum - a keby tam sedí Oscar tak je o 1.5 sekundy rýchlejší.

Takže nejdem to dejto diskusie. Je príliš komplikovaná bez toho aby som to vedel ty, či ja vyhodnotiť.

2 Likes

Ako s tym zaverom (komplexnost) suhlasim, ale potom su tie hadky kto ma kolkaty naj monopost zalozene takmer na nicom, ale skor pocitoch a fandeni a teda uplne zbytocne.
Lebo zas asi sa zhodneme, ze tie vsetky vyjadrenia sice treba vnimat, ale nie najma podla nich sa to urcuje a vzdy treba primarne data.
Q ich dava pomerne vela.

Cize ked Max po cinskej Q prehlasil ze su 4ty (link co si poslal), tak ma zaujimalo ako to vnimas po japonskej Q ty a skoda, ze si svoj nazor nedal :slight_smile:

Pocas zim. prestavky a testov mnohi pisali, ze je to Charles, co je asi naj jazdec po Maxovi, super kvalifikant, dobry v subojoch atd.
Tak si hovorim, ze ak tu ma Ferrari lepsi monopost a on sam porazil Lewisa vyrazne, cize velmi kvalitne kolo, aj tak stratil vela na Maxa, tak mi to nejak nesedi a pravdepodobnejsie mi pride, ze je tu Ferrari 4te a za RB, predchadzajuce VC, az na sprint, by to len potvrdzovali…

2 Likes

Oh, jak se nam tady zamodralo :rofl:, uz ctvrt roku tu nekteri chodi kanaly, pokorne fandi jinym pod aliasy svych alias nicku, vecne zabanovanych, ale pri prvni prilezitosti zapnout modre hnojomety, na to nejni nikdy pozde hmmm…

1 Like

Pro Hondu je Suzuka svátostánek a určitě si dala záležet aby vše proběhlo v nejlepším možném pořádku. Možná si Honda dovolila i malinko přiostřit váčku.
Jenže Suzuka je kousek od moře a obláčky možná omyjou trať hezky dozelena.
Pak se můžou dít věci. Třeba se může stát, že Yúki s větším zadním křídlem pojede jako král a jiní třeba zapláčou, že si nevybrali nastavení vozu zrovna nejvhodněji. V tom jsou proměnlivé podmínky tak záhadné, že nás nechají v napětí až do poslední chvíle.

Něco mi říká, že se zítra pojede moc zajímavý závod, tak se všichni těšme jaké nám přinese rozuzlení.

Haas a McLaren byly týmy, které vzaly větší přítlak než ostatní.
Zejména Mekáč hodně vsadil na zítřejší závod a obětoval kousek rychlosti.

Pršet/mokro by mělo být dle předpovědí na 100%, ale jak říkáš, moře je moře.

Právě tohle jsou ty nádherné neznámé na které se velice těším.

Dulezite bude, pokud prijde dest nebo prehanky trefit v chaosu pitstopy, kdo zachova chladnou hlavu vyhraje :crossed_fingers:

Závod by měl být v 14:00

image

To vypadá slušně. Žádná hrůza nás nečeká a malý deštík aspoň bude hasit flambovanou trávu.

@PUFF @Ferda Pokud to spusti prezouvaci kolotoc, pak bude sranda…